Annons

Dagens kontor – Kontraster, kalkyler och korrekturer

Förra torsdagen vid den här tiden skyndade jag på stegen genom centrala Göteborg, med polishelikoptrar hovrandes över huvudet och patrullerande poliser som enda sällskap på de folktomma gatorna. Jag var nämligen tvungen att trotsa rekommendationerna om att man skulle hålla sig borta från innerstan under EU-toppmötet eftersom jag skulle hålla min sista föreläsning för året – inbokad på Stora Teatern precis intill Avenyn. Inför fullsatta läktare och med orken på upphällningen efter en intensiv jobbhöst… Klipp till nu. Jag sitter hemma vid köksbordet i pyjamasbyxor, med tända ljus, nybakta pepparkakor och julmusik. Och ett betydligt mer stillsamt och stressfritt tempo. Vad som står på agendan idag?
– Renoveringsplanering. Med anledning av min nya setup inför nästa år så behöver ju studion på Spinneriet byggas om lite för att optimeras för film- och foto. Taket ska målas, rekvisitaförrådet ska flyttas, takskenor ska monteras och hantverkare bokas. Perfekt att pussla med en dag som denna. 
 
– Budgetplanering. Det är inte bara stora bolag som sitter med siffrorna inför nästa verksamhetsår. Jag gör det alltid i november. Räknar ut mina fasta kostnader, gör prognoser för de rörliga utgifterna och intäkterna och bryter ner mina kostnadsbärare mot målsättningar per kvartal. Kanske låter trist men för mig skapar det trygghet. Imorgon har jag uppstartsmöte med ett strategiskt bollplank för att ta med en helt ny parameter i kalkylen inför 2018 års planering. Emotionellt kapital. Eller som en klok kompis uttryckte det ”If something costs you your inner peace, it is too expensive”. 
Julkalenderplanering. I år är det 10-årsjubileum för min idé att ha en julkalender på bloggen under december månad. Idag har vi lagt sista handen vid korrekturvändorna för de 24:a luckorna och ja… jag vet att jag säger det varje gång, men i år är det banne mig finare priser än någonsin tidigare. Håll utkik från och med 1 december! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa s skriver:

  Härligt med pyjamas!! Älskar din julkalender!!! (Även om jag inte vunnit än!! )! Trevlig helg. Lisa S

 • Kristin skriver:

  Spännande med budget och planering! Emotionellt kapital låter så smart och rätt! Dela gärna med dig av någon lärdom kring det, vore intressant.

 • malincatrin skriver:

  Jag är rätt dålig på att trycka på gilla på fina inlägg, även om jag vet att det är bra och vill göra det på nästan varje i lägg.. Men jag inser varför, den är så liten och sitter lite knepigt till när man läser från telefonen. Ex bloggar på Loppi.se är det ett stort hjärta i mitten av fältet och mer naturligt att klicka, här missar/glömmer jag bort den.

 • Caroline skriver:

  Åh, Frida jag blir så nyfiken på dina kommande planer. Imponerad av din struktur, ditt fokus och att du är så proff. Men det vet du allaredan:-)
  Pyjamaa, pepparkakor och julmusik låter perfekt.
  Kram från Kph

 • Alice skriver:

  Peppigt med lite business-aktigt inlägg!! Längtar efter 2018 för att se allt spännande du håller på och planerar 🙂

 • Åh det låter som du har stora planer på gång Frida, så spännande att se vad du ska hitta på härnäst.
  Oavsett vad eller hur så blir det säkert succé i vanlig ordning!
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Clara skriver:

  Så himla nyfiken på dina kommande planer!

 • Anonym skriver:

  Intressant att alla som kommenterar tolkar detta inlägg och texten som stora planer på gång. Jag läser in något helt annat mellan raderna, kanske för att bag tycker själv att den ultimata framgången är när man vågar bryta det som alla andra förväntar sig när man är framgångsrik dvs att fortsätta tuta och köra och istället tänker på hur man mår och vad man gör än vad andra kan få ut av det….

 • Josefin skriver:

  Heja dig, jag tolkar det också som att du har tankar om att få balans i livet och inte bara köra på och det tycker jag låter jätteklokt, går själv i dessa tankar men det är en utmaning att realisera dem så är nyfiken på dina planer eftersom jag imponeras av ditt driv och din struktur!

 • Lina skriver:

  Vore kul om du vill dela med dig av hur budgetfördelningen över det emonotiella kapitalet ser ut när du bollat färdigt den frågan. Och roligt med planerna för spinneriet. Kommer man kunna hyra den som festlokal också?

 • Josefine skriver:

  Kan du skriva hur man gör budget o kanske ge budget tips

 • Anna skriver:

  Surfar kökslampor, då det slår mig – vad hände med din fina PH nu när ni renoverade köket? På bilderna från renoveringen så syns den inte till längre.
  Ok nu när jag ändå skriver, kanske planerar du ett inlägg om typ… kökslampor? 😉
  Mvh Nyfiken i en strut

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.