Annons

Sponsrat inlägg: Bygg en vasgarderob med Iittala

I samarbete med Iittala har jag gjort ett förslag på hur du kan bygga en allsidig vasgarderob med hjälp av deras designklassiker. Mitt bästa tips är att utgå från de snittblommor du oftast köper hem, men jag tycker också att man ska ha de vanligaste bukettformationerna i åtanke om det exempelvis vankas födelsedagsfirande eller middagsbjudningar där man kommer att få blommor av andra. 
Satsa på vaser i neutrala färger och tänk som man gör med kläder. Lägg pengarna på det du använder oftast. Man brukar säga att en bra vasgarderob ska bestå av 3-5 stycken så därför har jag valt ut fyra modeller från Iittalas sortiment som täcker in de flesta behoven. 
1. Solitära snittblommor (exempelvis en ros eller en snittblomma)
Ensamma blommor behöver vaser med smal krage som kan hålla en solitär stjälk på plats utan att den tappar hållningen och nickar. På bilden Ittala x Issey Miyake.
2. Midjebuketter / Maxibuketter (klassiska tulpanbuketter och yviga buketter)
Klassiska buketter som binds med midja och den senare tidens mer yviga maxibuketter behöver en vas som ger stadga åt stjälkarna samtidigt som den låter bladverket breda ut sig på toppen. Iittalas klassiska Savoy passar för båda. 
3. Långskaftade snittblommor (exempelvis 10 röda rosor eller en bukett liljor) 
Resliga snittblommor med ”långa ben” behöver oftast en svagt V-formad vas med lite tyngd i sig så den står stadigt och inte tippar över. På bilden Alvar Aalto 220 mm.
4. Trasiga blommor / minibuketter (exempelvis tussilago eller skadade blommor)
När en knubbig liten barnahand sträcker fram vårens första tussilago. Eller när man råkar knäcka en stjälk i buketten på vägen hem från blomsterbutiken… ja då kan det vara bra att ha en minivas i sin ägo. Fint att ställa på en hylla i badrummet, på sängbordet eller i gästrummet? Aalto mini 95 mm
 
 
Inlägget innehåller reklam för och presenteras i samarbete med Iittala

Kommentarer

  • Ida skriver:

    Som halvfinne och en mor som älskar inredning så har Iittala alltid vart en stor favorit hemma, och som jag har smittats av henne. Guud vad fina alla vaser är!

  • Anna skriver:

    Så fint ??

  • Sofiaa skriver:

    Väldigt bra översikt. Tack!

  • Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.
    Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste Vardagskrönika ”De sociala mediernas tvångströja”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.
    Ha det,
    Vardagskrönikören!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.