Annons

Veckans söndagssummering v 29 – 2017

Eftersom många PR-byråer, bloggare och mäklare passar på att ta välförtjänst semester i juli – så gör även min nyhetssummering det. Mellan vecka 28 och 31 bjuder jag istället på en annan slags söndaggsummeringar med tips på intressanta inredningsfilmer, intervjuer och poddavsnitt inom inredning och design. Perfekt för dig som är ledig och vill ha lite uppslag på ”sommarsurf för inredningsnördar”!

Söndagssummeringen i dess vanliga form är tillbaka igen söndag vecka 32!

 
VECKANS NETFLIX-TIPS
Abstract – The Art of Design
I den här dokumentärserien om åtta delar får man kliva in i hjärnan på några av vår tids mest innovativa designers inom olika fält, och lära sig hur design påverkar varje aspekt av livet. Nördigt och galet lärorikt. 
 
VECKANS YOUTUBE-KLIPP
Thonet nr 14 – en stol blir till!
I den första serien av 12 som handlar om tyska designikoner får man lära sig mer om den populära Thonet-stolen, föddes och än idag produceras. Man får en helt annan förståelse för prislappen efter att ha sett detta. 
 
VECKANS TED-TALK

Every piece of art you’ve ever wanted to see up close and searchable
Beskrivning av Google’s Cultural Institute and Art Project. Gå på världens alla konstmuseum, hemifrån. Revolutionerande. Imponerande. Inspirerande!
 
VECKANS PODD / ÖRONGODIS

Trattio Plus Trevar: Hur fan bor du människa?
Intressant avsnitt av Trettioplustrevar där de touchar ämnet utställningshemmet. Vad är det värsta och det bästa med andras hem och inredningsstilar. Och vad dömer Clara, Tove och Sofi andra utifrån när de kommer hem på besök? Lättsmält men ändå huvudet på spiken kring vår generations inredningsbryderier. 

Kommentarer

  • Jag måste ta mig i kragen och komma in i det där med att lyssna på pod, för det verkar finnas så mycket bra att lyssna på, inte minst ditt tips här ovan vittnar om det.
    Tips på hur man kommer igång för att så småningom fastna mottages tacksamt 🙂
    Kram
    Anette

  • Stella i Italien skriver:

    Hej Frida! Din blogg var redan min favorit, och nu har den blivit ännu bättre. Älskar de nya idéer du presenterat de senaste veckorna, i synnerhet den här sommarversionen av söndagssummering. Skulle du inte kunna göra den under hela året? Kanske inte varje vecka, men dock som stående inslag? Lycka till med både semestern och höstens arbete. Stella i Italien

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.