Annons

Tips till uppesittarkvällen

I år investerade jag i en Siselerare (ett cestjärn) för att ta de obligatoriska kryddnejlike-apelsinerna till nästa nivå. Och jag är så himla nöjd med resultatet. Det var betydligt enklare än jag trodde att skala av apelsinerna i olika mönster och effekten blev både mer väldoft och snyggare frukter på köpet. Kanske ett bra pysseltips att köpa hem ingredienser för inför morgondagens uppesittarkväll? Cestjärn finns på Ica / Coop / Hemköp om du kollar i hyllan för hushållsredskap och kostar runt 50-lappen. 
Nedan kan ni så några av mina olika idéer för mönster och formationer. Man kan ju både jobba med skalet och kryddnejlikorna för att skapa linjer. Fint att lägga på en fat med nötter och granris. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kommentarer

 • Apelsin och nejlikor sprider så härlig doft. Jag gillade verkligen de randiga apelsinerna. Superfint. Önskar er en riktigt skön jul
  /anncha

 • Eva skriver:

  Vilka superfina.

 • Hanna skriver:

  Vilken rolig idé!

 • Minimalisterna skriver:

  Haha, den där manicken påminner mig verkligen om ett gammalt blogginlägg vi skrivit som heter "Redundanta specialprylar för sällananvändning".
  Saker du förvarar i ditt hem som är avsedda för att lösa ett speciellt behov som du egentligen kan lösa med andra saker som du även kan använda för många andra ändamål. Det vill säga saker som egentligen är mer eller mindre redundanta och dessutom används ytterst sällan. 🙂
  Liknande produkter är till exempel minirivjärn som kan ersättas med det vanliga större rivjärn som i princip alla äger, pizzaskärare och blomsnittare som kan ersättas med en knivar, jordgubbsnoppare som kan ersättas med en normalfungerande mänsklig hand, glasskopa med en vanlig sked, etc.
  Kan hålla med om att det blev väldigt fina apelsiner med den nya manicken! God jul och hoppas det doftar gott där hemma 🙂

 • Monnah skriver:

  Tack för dina fortsatt inspirerande inlägg. Söta apelsiner!

 • Sandra skriver:

  Åh så fint de blir!!

 • Anonym skriver:

  så snyggt

 • Cissi skriver:

  Jättefint veklingen och det luktar så gott.
  Vill inte vara den där kritiska sorten men det heter zest och inte cest. Ett av de få ord vi har i svenskan som börjar på Z.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *