Annons

Trädgårdsinspiration för nybyggda hus

Det här huset har funnits med i min inspirationsmapp ”My Kind Of Living” på Pinterest i flera år och idag hittade jag äntligen källan. Jag blev inte så inspirerad av insidan som jag hade trott, men jag gillar fortfarande kombinationen funkis / shaker möter klassisk stil på utsidan. Trädgården bjuder dessutom på inspiration jag annars har svårt att hitta på temat lättskött trädgård som passar till ett stramt hus.
Jag är möjligen den enda i min generation som gillar ”formklippta” häckar och buskar men jag gillar rena linjer och att det känns ordnung utan att man behöver ägna varje helg åt att påta i trädgården. 
Handen på hjärtat, jag tycker också det är jättefint med dekorationsflis i rabatter (hej pensionär!). Varför? Jo, för man får in lite jordiga toner. Särskilt snyggt mot ett vitt hus med gröna buskar som här. 
Vi har ju svarta utemöbler, men när jag såg detta insåg jag hur mycket mjukare det blir med grånat trä. Och pioner (liksom vita löjtnantshjärtan) tycker jag funkar utmärkt även mot modernare hustyper. Fint!

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Lovar att det åtminstone finns en till som gillar det där – för vi får nog räknas till samma generation 😉

 • Tina skriver:

  Jag gillar också de formklippta:) Ska själv ge mig på det med liguster hemma. Kolla in Victoria Skoglunds (ägare till Zetas handelsträdgård i sthlm) instagram och blogg. Hon har en fantastiskt fin trädgård med formklippta buskar.

 • Anna skriver:

  Supersnyggt! Jag tycker det är så roligt att få något realistiskt att inspireras av. Tokälskar trädgårdar med hundraåriga frutktträd och prunkande klätterrosor och vildvuxna ängar hos andra men har man byggt nytt hus så passar inte det hemmavid.

 • Alexandra skriver:

  Så fint och inspirerande. Trädgården är så "ordning och reda".

 • marie skriver:

  känns lite som att din stil sakta förändras lite grann? Inget illa menat, men jag som hängt med sedn starten med husmusen tycker mig ana en förändring. Fast konstigt vore det väl annars, över åren utvecklas väl även sådant 😉

 • Just den där grånade teaken och pionerna klappar ju även mitt hjärta lite extra för (You know why) och enligt mig finns det inget finnarr än just det för trädgården.
  Stor kram
  Anette

 • Fru K skriver:

  Har köpt his för någon månad sedan och snart dags för inflytt och helt plötsligt började mitt hjärta slå hårt vid tanken på formklippta häckar. Oväntat och förvånande…!

 • Bella skriver:

  Wow vad fint. Är detta hus i Sverige?

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *