Annons

Badrumsinspiration

Jag skulle så gärna vilja sätta in en riktigt stor spegel ovanför handfatet i badrummet på vår övervåning och kan inte släppa bilderna på det här badrummet från Filippa K’s fd lägenhet. Rummet upplevs verkligen mycket större tack vare den heltäckande spegelväggen. Kan man dessutom integrera belysningen som här (Flos Glo Ball Mini) blir känslan av rymd ännu tydligare. Men hur sjutton monterar man lamporna? Monterar man fästet under spegeln innan den monteras? Tänk om den spricker (Gud förbjude om man måttbeställt och allt)? Och fäster man spegeln i kakelfix eller kan man montera upp den på annat vis om man inte vill kakla om utan bara installera en ny spegel så nära kant i kant som det går? Någon som vet?
Foto: Wrede 

Kategorier:

Kommentarer

 • Katarina skriver:

  Vi måttbeställde spegel, bad glasmästeriet skära ur hål för armaturerna (hade redan dragit el exakt på de ställen vi ville ha lamporna), fick rådet att limma spegeln direkt på kaklet och sen var det nervöst när armaturerna skulle borras på plats kan jag lova… :-/ Lite svårt om man hade spräckt spegeln… Men borrhålen var innanför urtagen i spegeln och sen ligger armaturen omkrets några millimeter "utanför" så att säga och vi skruvade dem aldrig riktigt dikt (det ser helt klart ut som att de sitter exakt mot men vi drog aldrig det sista så att säga) just för att inte spräcka spegeln… Det är lite nervöst, men det går och blir himla snyggt!

 • Kimberley skriver:

  Hej. Vi har ett nyrenoverat badrum med en jääääte stor spegel.dock ingen belysning i spegeln. Men jag är så glad att vi valde denna stora. Kolla in min instgram om du vill se hur det blev. @kimberleyfendrich ☺

 • Martin skriver:

  Jag har renoverat flera badrum och haft stora spegelväggar med infällda lampor. Hantverkarna har fixat, och det har aldrig varit några problem. Elen dras i förväg och spegeln limmas fast. Mer problematiskt har ofta varit att få dessa stora speglar på plats när det är en massa trappor och trånga hörn.

 • Mona skriver:

  Hej Frida ! Efter inspo från Filippas badrum så gjorde vi likadant i vårt nybyggda hus. Supersnyggt blev det och inga problem med att montera Flos lamporna. Du sätter lampfästet bakom spegeln, sätter spegeln på plats med speciallim och skruvar dit lamporna sedan. Kolla in min insta så ser du resultatet ??. monaoutinen

 • PIA W skriver:

  Renoverar gästbadrummet hemma nu precis och satt upp en sån spegel. När du beställer spegeln ber du glasmästaren borra hålen. Sen limmar du fast lamporna. Man kan inte borra efteråt. Lycka till!

 • Linda skriver:

  Hej… vi gjorde så att vi måttbeställde spegeln med exakt stora hål så lamporna skulle få plats. Vi renoverade helt nytt så vi har ju dock inget kakel bakom. Kan skicka bilder om du vill. Men det blev grymt bra!

 • Linda skriver:

  Vi renoverade badrummet för ett år sen med stor spegel och flos lampor i spegeln. Det är absolut inga problem! Det står tydliga instruktioner på flos lamporna och exakta cm till hålen som ska göras i spegeln. Är så himla nöjd och rekommenderar alla att göra detta i ett nytt badrum!

 • noemi skriver:

  åh visst är det snyggt detta badrum? vi visade det för ett par år sen på bloggen och många läsare hörde av sig om just denna fråga med lamporna – som de flesta ovan skriver så måttbeställs allt från glasmästare men först ska man vara noga så man faktiskt kan få in den i lägenheten/ huset också så man slipper ta den via ett fönster med kran. 🙂
  vill du sätta upp i befintligt badrum så kan du montera spegeln med monteringslim på en våtrumsskiva först och sätta upp som "vanlig" spegel på dolda beslag (dock får du inte i belysningen på den för den kräver en fast installation i våtrum – dubbelkolla med behörig elektriker så kanske det finns en lösning). så får du en enorm spegelvägg som dessutom är på snygg distans.
  lycka till!

 • Anna skriver:

  Hej Frida
  Ser att du redan fått svar angående hur man fäster spegel o belysning men vill tipsa om en annan fin lampa jag använt vid liknande installationer: Pin från Örsjö. verkligen superfin med sin klassiska form men mad "hals". Beroende på hur bred vägg ni har för spegel så kan man sätta ett par stycken i ovankant för att få spegeln ren. Lycka till med badrummet. / Anna

 • Eva skriver:

  Strunta i lamporna. Spegeln är pampig i sig!

 • Clara skriver:

  Supersnyggt, men tänk på att med spegel direkt bakom handfatet så får man skvätt så fort man tvättar händerna eller ansiktet. Jag säger inte att man inte ska göra det valet – men man ska vara medveten om att man får putsa ofta..

 • Hemisfär skriver:

  Hej Frida,
  Här kommer den, min första bloggkommentar! 🙂
  Vi har satt in en gigantisk spegel bakom handfaten i vårt nyrenoverade badum. Galet snyggt, men SJUKT opraktiskt. Varenda gång man tvättar händer (för att inte tala om barn…) så blir det stänk. Men vad gör man inte för att det ska se bra ut? 😉 här torkas det spegel flera gånger om dagen.
  Något att ha i beräkningen 🙂
  Ha en fin dag!
  Anna, http://www.hemisfar.com

 • Isabelle skriver:

  Verkligen jättefint!
  Vi valde en stor spegel med infällda Floslampor när vi byggde vårt hus. Blir fortfarande lika glad när jag tänder dem 🙂
  Vi mätte ut vart lamporna skulle sitta så förberedde elektrikern innan uppsättning av spegeln. Gällande hål i spegel fixade glasmästaren detta. Spegeln satte vi upp med små fästen då den inte "kantar" mot annat, smidigt och snyggt!
  Lycka till!

 • Mia skriver:

  Verkligen ett härligt badrum!! Vi renoverar också just nu och har valt en bänkskiva med integrerade hoar och ett 20 centimeter högt "uppvik" utan skarv i Corian. Ovanför sätter vi en spegel som sträcker sig över hela kommoden, cirka 150 cm hög och tre Glo ball lampor på vardera sidan.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *