Annons

Trädgårdsinspiration

När kvällssolen tackat för sig och uteplatsen börjar kännas kylig (brukar inträffa lägligt till att fotbolls-VM-sändningarna startar) så roar jag mig med att surfa på *trumvirvel*… trädgårdsinspiration! Ja. Jag har nästan blivit besatt. Inte för att jag har så fasligt storslagna planer på gång. För av samma anledning som vi har valt bort tids- och underhållskrävande renoveringsprojekt till hus (och/eller fritidshus) nu under småbarnstiden – så vill jag jag gärna ha en lättskött trädgård också. Men det vore trevligt om vårt stora altandäck av grånat trä kunde få sällskap av lite, lite mer grönska såhär års. Min inspirationsmapp på temat ”tyglad trädgård” börjar bli ganska diger (och då är vi väl bara inne i åttondelsfinalerna än så länge?). Till er som går i liknande tankar har jag saxat ihop ett smakprov på hur mina trädgårdsdrömmar ser ut. Formklippt buxbom, stora krukplanteringar, stenläggning och en grön växtvägg. Ja, tack. Pergola? Mm. Kanske. Mer bilder hittar du i min Pinterest-mapp om du klickar HÄR!
Bildkällor: 123456) 7) 8)

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  planket! så snyggt!

 • Pella skriver:

  Fiiiiiint!

 • Emma skriver:

  Hej Frida!
  Om du ska till Österlen i sommar kan jag tipsa om Åbergs trädgård utanför Ystad. En av de största handelsträdgårdarna i Europa tydligen. Galet mycket fint finns där och inspiration i massor!
  Önskar dig en fin sommar och tackar för en blogg som inspirerar mig till tusen.
  / Emma

 • Maria skriver:

  Hoppas fotbolls-VM håller på i all evighet! Sååå kul med trädgårdsinspiration, jag blir helt lycklig av dessa bilder 🙂 Meeer 🙂

 • Duka Upp skriver:

  Hej! Egentligen så föredrar jag lite sådär mystiskt vildvuxna trädgårdar med lummiga hörn och många blommor som växer både här och där. Tänker att det kanske är lättskött också när man har småbarn! 🙂 Men jag gillar faktiskt bilderna här också, ser prydligt ut. http://www.dukaupp.se/

 • Lina skriver:

  Då är vi två Frida! Helt plötsligt har en blivit drabbad likt den smittsammaste sort av trädgårdsintresse och börjar bunkra trädgårdsböcker, pinterest boards, gröna fingrar och tid i handelsträdgårdar! Och ännu har man inte lyckats tröttna ett endaste dugg. Faktiskt.

 • JennyÅ skriver:

  Snyggt!!! Och många av dina trädgårdsbilder på Pinterest har också hamnat i min trädgårdsmapp! Det grå och svarta mot en massa grönt! Så stiligt!
  Och så vill jag gärna ha lite vita och lilasvarta blommor också; så är jag nöjd 🙂
  Kram,
  Jenny

 • josefine skriver:

  har just nu en bloggtävling på bloggen

 • Vilken härlig trädgårdsinspo. Grånat trä är ju bara så himla fint!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Li skriver:

  Så himla fint! Vi har också ett svart hus och därtill en altan på 70 kvm. Det är underbart med ett sånt stort däck men jag behöver också få in lite mer grönska. Om du har tips på växter som trivs bra i kruka och tål att stå utomhus under vintern så tar vi tacksamt emot dom 🙂 Jag tänkte bara passa på att tipsa om att såpa trallen. Istället för att lägga på en massa kemikalier (eller olja som gör den svart) så funkar det jättebra att tvätta med såpa. Resultatet blir ljust silvergrått och är fantastiskt fint mot fasaden! Både miljövänligt och billigt!

 • Lina Laurin skriver:

  Tack bästa för grön inspo! Re-pinnade lite på studs:-)
  Är i exakt samma fas och har inte ens fått tillträde till huset ännu. Eller till TRÄDGÅRDEN för den delen. Kommer sluta som riktig trädgårdstant misstänker jag..
  Keep up! Du gör det så bra!
  Kram Lina

 • Anna-Maria skriver:

  Underbart med formklippt! Tacksamt också att ha prydnadsgräs i sin trädgård, de är både strikta och mjuka på ngt sätt. Jättefin trädgårdsinspo!

 • frupastell skriver:

  Så fint! Ska genast kolla in din mapp på Pinterest. Vi har en hel trädgård som ska göras i ordning närmsta åren.

 • Catarina skriver:

  Wow.
  Inredningsmässigt är vi inte lika. Men när det gäller trädgården skulle jag också vilja ha precis som du sparat i pinterestmappen. Toppenbra för mig att bara kunna sno inspirationen packat och klart.
  Tack.

 • Martin skriver:

  Sjukt fina bilder! Du vet säkert redan om det men
  måste tipsa om snitsig.net som gjort Add Simplicitys
  trädgård och ….trumvirvel….ritat min. Hon är helt fantastisk!

 • Spirande grönt skriver:

  Tjusigt!
  Litet tips:) Införskaffa inga dyra buxbomsklot (eller buxbom alls, de drabbas av en mycket smittsam svamp. Tyvärr en riktig farsot. Men det finns fina vintergröna ersättare som går att formklippa (t.ex. järneken ’Dark Green’ som är väldigt lik buxbom) Lycka till med trädgårdsdrömmandet:)

 • Fanny skriver:

  Härligt! Jag besökte två inspirerande trädgårdar i helgen när "Tusen Trädgårdar" gick av stapeln. Tror du också hade gillat Anders Mårtenssons idéträdgård "Svävande grönska" som visades på Malmö Garden Show för ett tag sedan. Här finns lite bilder: http://florainterior.blogg.se/

 • Jisses vad jag längtar efter en trädgård att pyssla med och göra fin när jag ser bilderna!

 • ullie skriver:

  oj massor av fin inspriation så mysigt det va

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *