Annons

17 december – dagens lucka i adventskalendern

Idag ligger ett gäng väldoftande ljus från Yankee Candle i kalenderpotten. De tävlar ut 3 st Large Jars av julnyheten Snowflake Cookie som har en brinntid på 110-150 timmar och kostar ca 300kr i butik eller på www.yankecandle.se. Här kommer doftbeskrivning. ”En ny jultradition som säkert får dig att smälta: en sötsak för julhelgen, ljuvligt dekorerade med söt rosa glasyr.” För att delta i tävlingen ska du svara på följande fråga i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Yankee Candles fina Doftljus är ju en perfekt värdinnegåva på glöggfester och julmiddagar. Vad är ditt bäsa inslagningstips? Beskriv kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Kim som svarade 2013-12-17 @ 18:21:16, Helena som svarade 2013-12-17 @ 11:27:49 och Karolin Granat som svarade 2013-12-17 @ 14:46:09. Hör av er med era adresser så kommer vinsten med i brevlådan inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av Yankee Candle. Juryns beslut kan ej överklagas. 3 ljus ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma L skriver:

  Jag tycker att värdinnegåvor är tjusigt att slå in i cellofan. Det passar särskilt bra om man ger bort något som ett Yankee candle som ser väldigt fint ut i sig självt. Det är en enkel inslagning med, man sluter bara pappret med hjälp av ett snöre i fin färg. Sen kan man även fästa en blomma, liten tomte eller nått annat kul vid knuten på snöret, så blir det extra fint.

 • Eva skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att låta nån annan göra det! själv lyckas jag aldrig få till några fina paket hur jag än försöker 🙂

 • Hade valt ett tjusigt juligt glittrigt band kring ljuset – hade varit fint i sig självt!
  Annars så hade jag kört på någon fin presentpåse, gärna någon så man inte riktigt kan tyda vad som ligger där i 🙂 Trevlig dag!

 • Anne skriver:

  Jag gillar presentpåsar – små söta påsar, och så avslutar man med silkespapper så att det blir en överraskning när man öppnar. Perfekt till gå-bort-presenter!

 • Åsa skriver:

  Oh de va nice 🙂
  Känner doften ända hit 😉
  Kramar Åsa

 • Carolin skriver:

  Mitt bästa inslagningtips är fina påsar från http://www.bag-all.com. Fina presentpåsar som ska återvinnas och blir som en egen liten present i sig!

 • Gudrun Odili skriver:

  Det är både enkelt och snabbt att slå in presenter i cellofan! Resultatet blir oftast riktigt lyxigt!

 • Erica Hjelm skriver:

  När man ger bort en gå-bort-gåva tycker jag att det är trevligast om mottagaren kan se vad det är utan att behöva ta väck presentpapper. Cellofanpåse med tjusigt band som färgmatchar med presenten i samt en snittblomma nedstucken innanför rosetten!

 • Sara skriver:

  Låter som en riktigt mummig doft! Mitt bästa inslagningstips är att sy tygpåsar av fina stuvbitar och använda till presenterna. Typåsarna är sedan perfekta att använda till annat: skor, småsaker i väskan, make-up etc. På det här sättet sparar man både på miljön och ger två gåvor i en. Och så är det väldans fint också 😉
  Kram!

 • Helene skriver:

  Jag skulle slå in det snygga ljuset i silkespapper, knyta ett sidenband runt och dekorera det med några minijulgranskulor. Jag blir själv glad av egeninslagna paket. Finns inget opersonligare än butiksinpackade.

 • Therese skriver:

  Mitt bästa tips är att strunta i alla vanliga julpapper med tomtemotiv och snölandskap osv och istället ta enfärgat inslagningspapper men satsa på roliga och mönstrade snören, band eller tejp samt fina lappar att skriva vem paketet är till. Det ser mycket mer välgjort och snyggt ut!

 • Marit E skriver:

  Älskar att ge bort presenter i goodiebags. En vacker påse, lite silkespapper och bäst av allt – innehållet i form av ett underbart Yankee Candle!

 • Ulrika Lindblom skriver:

  Jag tycker att det är synd att gömma dessa fina doftljus i papper. Yankee Candle ljus gör sig bra omslaget av lite cellofan med ett fint snöre och en liten dekoration beroende på årstid eller syfte. Kram Ulrika

 • hedda skriver:

  Jag skulle använda mig av en kartong (för den går att återanvända) gärna en naturlig färg som beige, och rött snöre om. Sedan skulle jag dekorera med nyponkvistar eller snöbärskvistar och en grankvist i en liten bukett som man kan stoppa ner i en liten vas efteråt. Enkelt och vackert.

 • Jennie skriver:

  Dessa ljus doftar helt underbart! Jag hade nu i juletider slagit in den i cellofan med ett rött band och satt fast en kanelstång ich en kotte i bandet som dekoration! Enkelt och fint som de ska vara 🙂

 • Ulla Pirttimaa skriver:

  Jag skulle slå in ljuset i en silverpapper med stjärngirlang runt.

 • Ann-Sofie skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att köpa gamla notböcker på loppis/second hand och slå in i. Sen kan man ju med snören, band, etiketter mm göra det Nee personligt. Miljövänligt och enkelt.

 • Mia Wahllöf skriver:

  Åhhh låter som det doftar supergott!!
  Ett så vackert ljus i sig skulle jag slå in i cellofan o knyta med ett vitt band o hänga i en liten grankvist. Juligt o fint!!
  [email protected]

 • Linnéa skriver:

  Såhär till jul tycker jag att det är fint att sätta små grankvistar eller lingonris runt ljuset och binda ihop det med ett vackert band. Ljuset är så fint i sig så jag tycker det är onödigt att gömma det under papper!

 • UA skriver:

  Att slå in i cellofan ser alltid lite lyxigare och roligare ut, även om man ser innehållet! 🙂

 • Hannah skriver:

  När presenten är i denna formen skulle jag göra paketet till i smällkaramell. Silkespappret skulle vara rött, rosa och guld!

 • Marielle skriver:

  Att göra en egen present påse av ett fint papper eller tapet prover, det blir oftast fint att ge bort som present.

 • Mimmi skriver:

  Jag tycker inte man behöver slå in ett yankee candle! De är ju så vackra i sig! Fäst bara en liten vackert skriven lapp i ett fint band som du knyter i en fin rosett runt locket. Färdigt! Och så kan man tjuvlukta lite också… Omöjligt om man slår in ljuset ju 😉

 • Sofi skriver:

  En värdinnepresent som är så fint förpackad som Yankee Candle skulle jag inte slå in. Till det skulle jag leta fram ett riktigt fint band och knyta det runt glaset tillsammans med en tändsticksask som jag klätt om med ett presentpapper som matchar både ljuset och bandet. Så! Enkelt, snyggt och redo att njutas!

 • Ronja skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är nog att använda något oväntat som dekoration på paketen. Det kan t.ex. vara en liten grankvist, några små julgranskulor eller en polkagriskäpp. Detta tillsammans med en egendesignad etikett och ett papper efter sin egna smak ger paketen det lilla extra!

 • tova skriver:

  jag har inget emot att innehållet syns…cellofan är trevligast

 • Nickan skriver:

  Mitt bästa inslagnignstips är att man taget vad man haver. Återvinnig med andra ord. Kartong eller papper från det som väntar på att kastas. Papper blir ofta någon teckning som barnen gjort eller en sida från en svart/vit tidning. Ibland får man limma ihop flera papper om paketer är stort. Bäst är när barnen målat med vått i vått och tycker att de misslyckats….. de pakteten får otroligt vackra omslagspapper 🙂 Det jag ska knyta runt däremot köper jag oftast. Tygband, presentsnören eller andra snören….
  Det förstärker och lyxar till det personligt inslagna paketet på ett fint sätt 🙂

 • Marina skriver:

  Jag tycker personligen att uttrycket PERFEKT är lite tråkigt. Detsamma gäller paketinslagning! Idag är presenterna så fint inslagna att man nästan inte vill öppna dem. Men minns Ni inte hur de julklappar och presenter som man fick då man var liten te.x av ens morföräldrar? De var aldrig perfekta men oj vad man ville öppna dem:) Tycker det är vackrast om pappret inte är perfekt vikt eller dyligt. När barn slår in paket blir det inte heller perfekt och det är faktiskt mer personligt och gulligt.

 • Marie E skriver:

  Jag hade valt cellofan och ett härligt silvrigt band (less is more).

 • elin skriver:

  Som värdinnegåva passar cellofan, minskar tidsslöseri med att öppna paket om det kommer flera gäster samtidigt. Till julklappar tycker jag att tidningspapper är kul, gärna de helt svartvita sidorna med börsnoteringar, och sedan naturfärgat snöre runt istället för de vanliga glansiga.

 • Livia Petré skriver:

  Cellofan, och ett litet kort som kan kan klippa ur från ett mönstrat papper, eller varför inte någon kvarbliven tapetbit!

 • Barbro Larsson skriver:

  Ljuset ska slås in som en lockande smällkaramell i ett vitt papper som jag själv pryder med olika urklipp och massa krusade röda snören. Jag gör alltid mitt eget papper för gillar att sitta och pyssla.

 • Sofi C skriver:

  att använda sig av naturmaterial tycker jag alltid blir fint 🙂

 • Jossi skriver:

  Jag hade, som så många andra, valt cellofan men inte det vanliga genomskinliga utan sånt med en liten touch av silver, och satt en rosa sidenrosett runtom. Kvinnligt och classy. 🙂

 • Titti skarp skriver:

  hej jag är med och hoppas på turen
  jag brukar enkelt lägga sakerna som jag ger bort i vackra påsar samt knyter en fin rosett i passande färg enkelt och bra samt skriver ett fint kort som jag bifogar och det uppskattas
  Titti

 • Matilda skriver:

  Jag brukar spara papper, silkespapper och förpackningar av olika slag och sedan använda det när jag ska slå in paket. Det blir personligt och miljövänligt på samma gång!

 • Linda skriver:

  Jag älskar att lacka paket. Det är lite krångligt i början men övning ger färdighet somsagt. Använder brunt papper med ett snöre och sedan lackar man något fint motiv. Har en jättefin Stämpel med motivet "god jul". Finns säkert jättebra "starter kit" på panduro:)

 • Mia B skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att använda boxar med lock, du kan klä dem i vackra papper om du vill, knyt sedan ett sidenband runt, det känns superlyxigt att knyta upp ett sidenband och låta det glida av!
  En bonus är ju också att dessa presentinslagningar passar utmärkt att återanvända, så det spar på våra träd också!

 • My skriver:

  Jag gillar att slå in det i Cellofan med något snyggt band på 🙂 Annars kan man köpa en snygg present påser på Lagerhaus tex.

 • Jessica Sundberg skriver:

  Jag sätter aldrig papper runt mina presenter. Vilket slöseri med jordens resurser!!! Bara slits upp och kastas bort… Nä, jag köper eller gör gärna en fin återanvändningsbar påse jag stoppar presenten i och piffar upp det hela med ett fint band som man sedan kan ha i håret tex.

 • Tove skriver:

  Mitt bästa tips är att köpa en fin scarf som klär den som ska få presenten. Sen slår man in presenten i scarfen. Gör som du hade gjort med cellofan men knyt en snygg knut eller rosett på toppen istället, det ät lite trixigt i början men det är bara att göra om tills man blir nöjd. Lite annorlunda och riktigt snyggt (och miljövänligt)!

 • ALEXANDRA skriver:

  Cellofan och snyggt sidenband runt. Vardagslyx!

 • Helena skriver:

  More is less, more or less. Jag gillar att använda mig av enkelt ofärgat papper och välja ett enkelt fint papperssnöre runt. Det är även fint att pimpa upp gåvan med några kvistar från granris! Då luktar det gott också! Även om doftljus i sig luktar gott – det blir en doftfusion!

 • Sanna skriver:

  Jag skulle nog slå in ljuset med cellofan och något fint band tillsammans med ett fint kort.
  Kram Sanna

 • CeciliaW skriver:

  Ett doftljus som värdinnegåva i juletid skulle jag slå in som en smällkaramell med färgglatt silkespapper, klippt rynkat krås, vackert snöre och hela baletten! Både juligt och kul med lite kitsch.

 • Emma Kitti skriver:

  Jag skulle slå in i cellofan tillsammans med hemmagjord julgodis. Avslutningsvis ett snyggt tygband runt allt! Klart!

 • Marie-Louise Nilsson skriver:

  Jag tar alla mina gåvor til köpcentret under jul iaf . Där står frivilliga och slår in klapparna mot en donation som sedan går till välgörande ändamål för barn – DET tycker jag är toppen!
  Annars är cellofan en stor hit i mitt hushåll =)

 • Jeanette Ultege skriver:

  Lite silkepapper i botten, egen flätad krans av blåregn runt burken. Celofan runtom hopknutet med ett fint band/snöre. Hänger på en hemmagjord "berlock" av lavendel.

 • Jenny skriver:

  Ifall jag skulle ge bort ljuset som värdinnegåva skulle jag knyta ett vackert band runtom och knyta fast en vacker tändsticksask!

 • Jag tycker att det är väldigt fint att slå in i silkespapper så det finns i så många fina färger. Sätt sedan något snyggt snöre eller rosett runt om.

 • Sara Linnea skriver:

  Jag skulle använda spillbitar från tapet och knyta ett tygband eller matt presentsnöre om paketet! Gjorde det med spill från min grå harleqin-tapet till ett bröllop. Personligt och vackert!

 • Camilla skriver:

  Slå in i gammalt tidningspapper och bryt av med ett lyxigt rött sidenband!

 • Amanda Ringqvist skriver:

  Personligen älskar jag att slå in alla presenter i brunt presentpapper med papperssnöre (helst rött) à la Maria Von Trapp ("brown paper packaging tied up with string"). Allra bäst blir det om paketen slås in med julmusik (och "My Favourite Things") i bakgrunden.

 • Jojjo skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att sy påsar av fina tyger, gärna återanvända. Själva inslagningen blir en present i sig, eftersom påsen sen kan användas som förvaring för leksaker, skopåse, packpåse till resväskan eller vad man nu vill. Fint blir det också!

 • Monica Walker skriver:

  Jag använder fina band, fina papper, påsar, lådor mm

 • Eva Å. skriver:

  Jag tycker ibland det kan bli fint att slå in i bunt papper (sådant man hade förr om det går att få tag på)ett brett rött bomulls band med rosett. gärna lacka paketet.

 • Amanda Ringqvist skriver:

  Personligen älskar jag att slå in alla presenter i brunt presentpapper med papperssnöre à la Maria Von Trapp ("brown paper packaging tied up with string"). Absolut bäst blir det om paketen slås in med julmusik (och "My Favourite Things") i bakgrunden!
  (Försökte skicka kommentar förut, men det blev krångel och den försvann. Om det här kommer upp som en dublett är det därför. God jul och tack för fin tävling!)

 • Michelle skriver:

  Mitt bästa tips är att klippa ut en platta i kartong som man klistrar ett finare papper på. Sedan lägger man på gåvorna, exempelvis en en flaska dryck, choklad, godis eller doftljus och slår in det i cellofan. Sedan knyter man ihop cellofanet med ett vackert presentsnöre och ett litet kort och tada! 🙂

 • Naomi skriver:

  Basen är naturfärgat papper eller säckväv tillsammans med naturfärgat snöre.
  På presenter knyter jag sedan fast något som hintar om innehållet: en present som doftar gott (en kanelstång), något till köket (en farfalle/fjärilspasta), leksak till barn (en legogubbe), ett klädesplagg (ett sykitt) etc etc.
  Fungerar bra för dem som är dåliga på att rimma ihop tex julklappsrim! 😉

 • Charlotte Håkansson skriver:

  Jag älskar att göra fina ljusuppsättningar och slå in dom i cellofan och knyta ihop de med färggranna paket snören som matchar färgen på ljusen.

 • Kajsa J skriver:

  Använd spritsade pepparkakor som "God Jul"-kort på julklappen. Håll resten enkelt, enfärgat papper och rött pappersnöre.

 • ohh denna står högst upp på min önskelista, jag hoppas på mega tur. en jul utan ett julljus är ingen riktig jul.
  jag skulle slå in ljuset tillsammans med en dekorerad tändsticksask och en chokladbit i cellofan. skulle sen knyta med silver snören runt och hänga en liten ängel runt hela toppen 🙂

 • Emelie Johansson skriver:

  Mitt inslagningstips är cellofan till t.ex. ljus och ätbara saker. Det ser så tjusigt ut när man lägger ihop det snyggt på en t.ex. silverfärgad kartong och så cellofan runt. Inslagningstips till julklappar/presenter tycker jag är att använda breda tygband runt om som du knyter i en rosett. Det ser lyxigt och fint ut. 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag skulle köpa en fin kökshandduk att slå in den i så blir "presentpappret" något användbart också!

 • ANNIKA skriver:

  Cellofan så att presenten syns .
  Dekorera med ett vanligt hampasnöre och något från naturen efter årstid.
  Blomma ,enris,gran-tallris,lingonris ,kottar,strån ,lavendel,rönnbär ,vinbärskvist,löv….listan kan göras lång.Gratis dekoration som är naturlig .

 • Nina skriver:

  Jag brukar använda mig av sådant jag har hemma t.ex. slå in i tidningspapper, barnteckningar eller sidor ur gamla böcker. Brukar även sy presentpåsar av överblivet tyg och fynda askar och burkar på loppis som sedan blir present askar. Dekorera sedan med hampasnören, sidensnören, knappar, muffinsformar eller fotografier. Bara fantasin sätter gränser:)

 • Anna Hägg skriver:

  en fin presentpåse passar om man ska ta med det som värdinnegåva.

 • Sofia E skriver:

  Jag gillar att kombinera olika presentpapper när jag slår in paket, gärna ett mönstrat och ett helfärgat. Sen slår du in hela ljuset med det ena pappret och gör sedan som ett band (klipp en lång remsa ca 4cm bred) med det andra pappret runtom. Superbra om man bara har en stump kvar av något papper. Sen gärna presentsnöre på också! Snyggt och enkelt!

 • Anonym skriver:

  1. Att slå in det personligt. Gillar även gammeldagsinslagningar med brunt papper, ett rött band och en stämpel på!

 • Elisabeth skriver:

  En sådan fin present ska framhävas. Jag skulle slå in den i cellofan, och dra åt med ett snöre högst upp. I snöret skulle jag fästa en eller flera kanelstänger och en liten grankvist.

 • Ida skriver:

  Mitt bästa tips är att inspireras av mode/inredningstrender! Jag brukar slå in paket med tapeter tex. Nu till jul blir det marmorpaket med mässingstråd och på det en liten dekoration av linnetyg.

 • Angelica Ödling skriver:

  Åh det här vill jag verkligen vinna!
  Jag vill helst få paket inslagna i cellofan, men matchande snöre och nån fin dekorativ (och färgmatchande) blomma/godis/ vadsomhelst i påsen! Lyxigt och härligt!

 • Anja skriver:

  cellofan og lidt grene eller blade fra naturen. ENkelt og fint

 • Emelie myyrylainen skriver:

  Jag gillar klassikern att fylla en fin låda eller korg med massa gott. Goda ostar, korvar, viner och självklart doftljus, choklad mm. Går att variera i oändlighet och är himla kul att få! 🙂
  Hoppas jag vinner, älskar yankee candle! 🙂

 • Emma skriver:

  Åh vilken härlig julklapp! 😀
  Mitt bästa inslagningstips är att använda ett neutralt papper; beroende på årstid kan det ju vara grönt för sommar eller rött för jul eller vitt för nyår – eller naturfärgat. Sedan för att matcha med ett enkelt vackert snöre så ta någonting och linda runt snöret eller en del av det. Så det kan bli en blomsterkransinslagen present till sommarfesten, en glittrande/gnistrande glitterinslagen till nyår, en granris (eller varför inte mistel?)variant till julen etc. Enkelt och jättevackert och speciellt 🙂

 • Eva skriver:

  Ljuset ska synas, cellofan är bäst med sidenband, någon fin naturkvist och en supersnygg tändsticksask.

 • agnes andersson skriver:

  Jag skulle slagit in det i ljusbrunt papper/bakplåtspapper och sen satt ett rött sidenband runt om. Jag skulle även satt på en tag på den 🙂
  kram!

 • Daniel Olausson skriver:

  Jag tycker att doftljusen är fina i sig så jag hade använt cellofan med något fint kort och tjusigt band!

 • Una skriver:

  Antingen i cellofan med ett fint snöre eller naturfärgat inslagninspapper med röda band för att få riktig julkänsla!

 • Una skriver:

  Antingen i cellofan med ett fint snöre eller naturfärgat inslagninspapper med röda band för att få riktig julkänsla!

 • Emma skriver:

  Jag gillar verkligen kontraster, så ett vackert ljus i en mjuk färg vill jag slå in i något lite mindre glamoröst, som tidningspapper med ett enkelt brunt snöre om. Själva gåvan blir liksom en större överraskning på så vis!

 • Design-Lisa skriver:

  Det finaste som finns är att få en present som är personlig och omsorgsfullt inslagen. Hos er finns det dofter för alla smaker, och varje large jar är dessutom prydd med en inspirerande vacker bild. Så mitt bästa inslagningstips är att visa och framhäva det fina doftljuset genom att slå in det i cellofan, och dra åt med ett snöre högst upp. I snöret skulle det vara fint att fästa en stjärna, man klippt ut ur guldpapper. Juligt, och en symbol för uppskattning och för vilken stjärna hon är som anordnar glöggfesten. Och för att göra det extra personligt skulle jag också klippa ut, och fästa i den andra snöränden, första bokstaven i hennes namn. Även den i guld.

 • Ninnie skriver:

  Mitt bästa tips är att slå in i cellofan. Trots denna enkla inslagning känns det alltid lyxigt om man har några fina snören som matchar innehållet i paketet. Det är perfekt av många olika anledningar, en utav dom är att den som får paketet direkt ser vad det är och behöver således inte öppna paketet och ta värdinnetid i anspråk! Alltid uppskattat! Skulle matcha det här fina ljuset med rosa och vita snören om jag skulle ge bort det, men vinner jag behåller jag det själv! Lyx! 🙂

 • Moa skriver:

  Printa ut fina familjebilder på papper och använd som omslagspapper. Jättefint!

 • Karin skriver:

  Ett väldigt fint sätt att slå in presenter, och framför allt julklappar, på är att slå in i enfärgat papper, fina snören och fästa snörena med lack och stämpel. Det ger ett juligt och fint intryck och man behöver inte hålla på med tejp. I lacken kan man också fästa ett kort 🙂

 • Josefine skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att det inte behöver vara perfekt. Man kan till exempel ta tidningspapper istället för dyrt presentpapper – enkelt, billigt och fint!

 • Hanna skriver:

  Jag tycker att det är som allra finast när man går tillbaka i tiden vad gäller inslagningen, gammaldags omslagspapper, en kanelstång och ett rejält snöre. Perfekt! =)

 • Amanda skriver:

  Mitt inslagningstips (kan bero på lathet) är att slå in paketen i vackra askar och boxar. Vips har du ett hållbart, vackert paket utan att behöva tejpa eller mönsterpassa med inslagningspapper. Ett fint band runt asken för ett lite extra festligt uttryck och sen är det klart!

 • Leona skriver:

  Lägg in Yankee Candle i en bädd av halm i en vacker korg. Lägg i en bra inredningstiding, en flaska vin och ekologisk choklad. Vira in i cellofan och vips:du har gett en fin julklapp som personen i fråga kan njuta av!

 • Leona skriver:

  Lägg in Yankee Candle i en bädd av halm i en vacker korg. Lägg i en bra inredningstiding, en flaska vin och ekologisk choklad. Vira in i cellofan och vips:du har gett en fin julklapp som personen i fråga kan njuta av!

 • Rebecka Karlsson skriver:

  Mitt tips är att slå in gåvan i något som även det blir en present i sig, som en kökshandduk eller örngott tex. Finns så många fina, o sen bara slå ett band runt;)

 • Ann-Kristin B skriver:

  Till jul tycker jag att det är passande med röd cellofan, grönt krylligt presentpapper och en järneks kvist med röda bär.

 • Pernilla skriver:

  Mitt tips är att använda sidor från gamla böcker, gärna storlek större, som inslagspapper och komplettera med natursnöre eller papperssnöre i färg och sätta en vaxstämpel på!

 • Isabelle skriver:

  Jag hade valt att sy en liten tygpåse av någon stuvbit jag har hemma. Sy igen 3 sidor och sen stoppa ner presenten och knyta runt en snöre. Jag gillar att hålla det enkelt och stilrent men vill man kan man även dekorera med allt möjligt. Kanske hade jag sytt fast pärlor på påsen. Det blir både personligt, miljövänligt och kan varieras i all oändlighet!

 • Karin Persson skriver:

  Jag skulle köpa en vacker rund pappersburk och slå in den i. Sedan skulle jag köpá vacker liten tändsticksask som jag kan hänga i ett vackert snöre som jag knyter runt burken.

 • Alexandra skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att anpassa förpackningen efter personen. Att använda färger och tråd som är anpassade till den som ska få prestenten/julklappen. Till barn försöker jag alltid hitta klistermärken som passar dem.

 • Donna skriver:

  Jag skulle lägga ljuset i en helvit eller lätt dekorerad ask med lite bomull eller sidenpapper i botten och sedan knyta ett sidenband runt asken i matchande färg till ljuset.

 • Sara skriver:

  Till små och stora barn så är en "gömd" present. Ett kort med en rebus eller liknande som leder fram till presenten brukar vara en uppskattad lek när man kommer på besök. Sen att presenten kanske finns gömd i ens egen väska eller jackficka enbart inslagen i cellofan med fina band runt, gör inte gissningarna till rebusen mindre fantasifulla många gånger.

 • Karolin granat skriver:

  Hej! Jag älskar ljus och dofter i alla dess former och färger. När man slår in klappar bör man locka flera av våra sinnen. Till jul älskar jag att slå in klapparna i råa material ex. brunt papper eller naturfärgat smörpapper. Kombinerat med ett tunt sidenband eller natursnöre och någon detalj i linje med doften. Exempelvis en blomkvist, torkad äppleskiva eller krydda, beroende på ljusets doft. Önskar er en god jul!

 • ulrika skriver:

  En cellofanpåse med mycket krulligt snöre runt om. Knyt gärna fast en fin etikett eller någon liten liten gåva (t.ex. en liten chokladkaka el. dyl.) i snöret så får du lite extra piff på gåvan.

 • Therese skriver:

  Lägg gåvan i silkespapper, slå in paketet som vanligt med ett enfärgat papper, ta sedan några karameller, exempelvis polkagris vid jul, eller en liten grankvist och glitter och lägg utanpå paketet så att det syns, slå sedan in med genomskinlig omslagsplast runt om och avsluta med snöre! Superfint 🙂

 • Helen skriver:

  Såklart så är pappret och snöret viktigast, om man bortser från innehållet då 😉
  lägg saken i en låda, så formen blir snygg, fina papper, och fina krusade snören ska det vara.

 • Linn skriver:

  Jag har helt snurrat in på fina rosetter, gärna får de se riktigt avancerade ut utan att egentligen vara det. Använder gärna silkes- eller tjockare pappersband, en snygg rosett runt – voilá, en perfekt inramning på en redan fin present!
  På pinterest har jag hitta mycket inspiration och vägledningar.

 • Jessika skriver:

  Jag hade valt att slå in ljusen i vackert vitt papper, med ett skimrande snöre runt. Ett egenpysslat hälsningskort och sen hade jag smält små stearinblommor/hjärtan och klistrat på mitt paket som en liten hint om vad som kan gömma sig i inslagningen 😉

 • Suss skriver:

  Som värdinnegåva skulle jag lägga ljuset i en i svart elegant tygpåse, typ skopåse, som jag inhandlat i Vietnam. Den är gjord av ett vackert svart tyg med broderier i vitt och rosa. Det är 12 olika skor i varierande modell som broderats. Då skulle min väninna som får det även ha nytta av emballaget sedan. Det är så snyggt så min tanke vid köpet var att enbart ha det på väggen. Sådana gåvor skulle jag bli väldigt glad av att få själv.

 • Malin Hansson skriver:

  Mitt bästa tips för fina paket är att använda sig av ett enkelt presentpapper – vitt, svart eller papper. Sedan linda in paketet i ett grovt snöre samt fästa en liten bit gran eller vad som helst från naturen egentligen – en olivkvist, rönnkvist, kottar, torkad apelsin- eller äppelskiva. Jag älskar små detaljer från naturen och dessutom så kostar de inget, fint blir det.

 • Nadia Påfvelsson skriver:

  Ett paket gjort i ett miljövänligt matrial. Ett julrött band med rosett runt, ganska simpelt för innehållet är ju såklart viktigast.

 • TOny skriver:

  Grymt bra tips, tackar så hjärtligt, Även tack till malin för sin ide med present pappret, slog nyss in tjejens klappar och det vart riktigt snyggt faktiskt måste jag säga!

 • Helena skriver:

  Nu i juletider skulle jag ta en liten korg, fylla den med bomull eller vitmossa och lägga ner exempelvis ett doftljus tillsammans med några små läckra chokladhjärtan i rött omslag. Sedan slå in korgen i cellofan och knyta om med ett vackert rött band där jag fäst små glimmande julgranskulor i guld eller silver.

 • Camilla skriver:

  Naturfärgat papper som man knyter ett enkelt naturfärgat snöre om, gärna som en smällkaramell när det är en cylinderformad present som det här. Fäst en liten grankvist och lacka med rött lack för extra julkänsla!

 • Maria skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att ha en massa naturfärgat inslagningspapper hemma och från tid till annan dekorera med band som passar årstiden och andra små saker såsom som hör årstiden till. Nu inför advent och jul använder jag mig av guldigt snöre, två, tre små guldiga julkulor och en liten grankvist.

 • Amanda Ringqvist skriver:

  Personligen älskar jag att slå in alla presenter i brunt presentpapper med papperssnöre à la Maria Von Trapp ("brown paper packaging tied up with string"). Allra bäst blir det om paketen slås in med julmusik (och "My Favourite Things") i bakgrunden.
  (Jag har försökt skicka denna kommentar flera gånger nu, så jag hoppas jag nu lyckas och att det inte blir några dubletter.)

 • Maggan skriver:

  En gammal konserveringsglasburk med knäppe och gärna ett gammalt halsband som prydnad och en tag skriven med fina bokstäver.

 • Lena Eriksson skriver:

  Naturvitt linnetyg 40 x 40 cm, där alla kanter är fållade. Sätt ihop hörnen och tag 2 st röda tygband, 4 cm bred och 30 cm långa. Lägg ihop banden och knyt till en stor fin rosett. Tyget kan mottagaren använda som duk och banden som omtag till gardiner.

 • Amanda Ringqvist skriver:

  Personligen älskar jag att slå in mina presenter i brunt presentpapper med snöre runt, á la Maria Von Trapp. ("Brown paper packages tied up with string")
  Just runt jul blir paketinslagningen bäst med julmusik i bakgrunden!

 • Louise Eriksson skriver:

  Silverfärgat inslagningspapper med stora breda lila sidenband! Blir superfint!

 • Ebba Agert skriver:

  Brunt papper och ett tunt vanligt snöre. Simpelt och lite rått.

 • Erika skriver:

  Nåt som är så fint i sig själv skulle jag slå in i cellofan. Gärna en färgad sådan. Genomskinlig rosa cellofan tror jag skulle bli riktigt snyggt.

 • Siri skriver:

  Mitt bästa tips är att slå in ett paket i tidningspapper, knyta hampasnöre runt om, och fästa ett kort med en klädnypa av trä i snöret!

 • Tove skriver:

  Presentpåsar är bra om man (som jag) inte är superduktig på att få ihop ett snygg paket. Med en presentpåse och silkespapper är det lätt och blir snyggt.

 • Evelina skriver:

  Slå in i cellofan! Den kan knycklas och fortfarande ser den bra ut så du behöver inte vara en expert. Ett ljus, lite servetter och en eller två goda praliner inslaget i genomskinligt cellofan kan se ofantligt lyxigt ut. Fast det är billigt 🙂

 • Emma Persson skriver:

  Ett papper som passar personen och ett snyggt band! Om man skriver något personligt på ett fin kort är det extra roligt att ge bort och få! Jag gillar att göra egna kort.

 • Camilla skriver:

  Jag älskar ju verkligen doftljus, så det har jag oftast hemma. Annars är mitt bästa inredningstips att skapa en mysig stämning som ger en avslappnat intryck, där folk kan slappna av och får vara sig själva. Det är viktigt. Stämningen byggs också på med tända ljus nu under vintertid, perfekt!
  Detta ljuset sprider en doft så fin,
  vill ju att det ska bli min.

 • Emely skriver:

  Vilken härlig tävling! Hemma hos mig står miljövänligt och återvinningsbart material i fokus. Lådor, papper och band från tidigare kalas (det som går att använda). Ha det gott!

 • Jessie skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att köpa ett matt, enfärgat papper samt ett matt snöre/band att slå om och göra en enkel rosett med. För att göra presenten personlig föredrar jag att skriva/rita ett eget kort på ett tjockare papper. Ett tips som inte tar mkt längre tid men som blir himla fint.

 • Sofie skriver:

  Jag gillar att slå in presenter i ett ofärgat papper. Sen väljer jag band efter tillfälle eller årstid. Piffar även till paketet med en dekoration som passar till.

 • Johanna VL skriver:

  Jag älskar att slå in fina paket. Ofta är dock det enkla finast. Hur jag slår in beror helt på vad det är och till vem. Cellofan och fint band är ju en klassiker t.ex. Till barn kanske man väljer ett roligt och färgglatt papper och snören. Lite lyxigare är presentpåse med silkespapper i.

 • Amanda skriver:

  Mitt bästa tips är att ha något enkelt papper, till exempel brunt eller off-white och sedan piffa till det med olika färger på snöret eller något glittrigt band.

 • Anna skriver:

  Använd de stickade vantar som blivit över när den ena i paret kanske tappats bort eller gått sönder. Tvätta upp dem noga och använd som handgjorda presentpåsar, funkar fint med ett snöre till! Och lätt att förbereda hemma i ett presentskåp så att det går snabbt när man kommer på att man behöver den!

 • KR skriver:

  Gamla tapetstuvar och bitar som blivit över när du sytt gardiner eller fållat något blir jättefint presentpapper om du syr en strut med raksöm och använder ett rep eller silkessnöre för att försluta.

 • Lina skriver:

  Cellofan i fina färger är ett måste att ha hemma!

 • Jag gillar ett naturfärgat papper som inslagning… det blir så fint att måla på med vanliga färgpennor. Lite personlig touch.

 • Jenny skriver:

  Jag gillar gamla hederliga bruna papperspåsar! De är så robusta på något vis och de går att pimpa på olika sätt! En enkel stjärna utklippt i papper eller olikfärgade snören runtom, en liten grankvist eller torkad apelsinskiva hängd i övre kanten.

 • Alexandra skriver:

  Mitt bästa tips är att använda helt vanligt smörpapper! Väldigt fint att antingen ställa ljuset i en liten kartonglåda och ha smörpapper som sticker upp på insidan. Eller vira en kartongbit och smörpapper runt ljuset och knyta ihop en rosett med natursnöre. 🙂

 • Eva Johansson skriver:

  Mitt bästa budget-inslagningstips är att köpa brunt papper och sedan lägga lite mer pengar på ett fint snöre till. Blir lite så där lyxigt rustikt…

 • Kim F skriver:

  Jag har återanvänt wellpapp till månnga av julklapparna i år. Jag vänder det så att räfflorna blir utåt och så knyter jag ett riktigt fint band eller snöre om. Det blir superfint. Viktigt är dock att man inte försöker ge sig på att vika welpappen eftersom det blir för tjockt, utan man får helt enkelt vira två gånger!

 • Marie D skriver:

  Cellofan och en stor rosett av sidenband i matchande färg till presenten!

 • Kristina skriver:

  Mitt bästa tips som jag alltid använder mig av är lite silkespapper i valfri färg och sedan lite cellofan. klipp till rätt storlek och placera presenten i mitten av pappret och dra upp kanterna och fäst något fint band eller snöre upp till.

 • Tove skriver:

  Dels att lägga föremålet i en kartong, och sedan att hitta ett unikt omslagspapper. T.ex kan man slå in presenten med gamla tidningar, och för att lyxa upp det hela lite sedan knyta ett sidenband i valfri färg runt om. Men det viktigaste tycker jag är att man sätter på ett litet kort med en fin julhälsning och några väl valda ord!

 • Jessica skriver:

  Till barnens mindre paket använder jag avdankade, i kanterna trasiga serietidningar. Det blir färgglatt och kul om man dessutom kompletterar med snören i knalliga färger. Helst rött till julen.

 • Kristin skriver:

  Att lacka och rimma på paketen – en härlig jultradition dan före doppparedan

 • Ninni skriver:

  Jag skulle lägga ljuset, med ett band eller grovt snöre om halsen, i en korg i något grovt material tillsammans med några väl valda SPA-tillbehör. En materialkombo jag tror på och en vink om en skön kväll att avnjuta i badrummet.

 • Angelica Levin skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att lägga lite roliga saker, t.ex. ljus, ansiktsmasker, nagellack, chokladbit etc snyggt i en fin låda och sen ta genomskinlig cellofan och dra över lådan och sen knyta i toppen med något fint snöre och knyta fast ett hemmagjort personligt litet kort 🙂

 • Erika skriver:

  Jag älskar att ge bort presenter där själva inslagningen får det att kännas lyxigt så jag brukar spara kartonger med lock och sedan klä in dem i fina papper. Själva presenten lägger jag i kartongen i silkespapper.

 • annika skriver:

  tycker om att slå in paket i gamla notblad !
  och gameldags jul lack

 • Jag tycker det blir fint när man först slår i in i ett enfärgat papper och sedan viker en bit av ett mönstrat och tejpar fast runt om ovanpå. Gärna mönster men i samma färg som det enfärgade papper. Ett litet snöre på det och kanske en tagg med vem som ska få det. Fint och det syns att man lagt ner lite tanke på presenten.

 • Magdalena skriver:

  1. Skulle ha slagit in ljuset i cellofan med något fint band och såhär till jul skulle jag även sätta på stickers i form av jul motiv i gammal stil 🙂

 • Sofie skriver:

  Eftersom ljusen är så vackra i sig, så räcker det med cellofan. Sedan kan man ju sätta dit lite granris, en tomte, glitter eller något annat lämpligt som passar temat för bjudningen. Det simpla är det vackraste.

 • Mia skriver:

  Tycker det at finast att bara knyta ett fint band runt om. Beroende på tillfälle kanske fästa något vid rosetten. Till jul passar en polkakäpp bra.

 • Sofie Andersson skriver:

  Jag är verkligen kass på att slå in paket. Men älskar att titta på dom när det väl är klart. Jag gillar färdiga lådor. Dom är bekväma.

 • Bästa och enkla tipset är att ta med något från naturen i din paketinslagning. Jag brukar sätta fast en liten grankvist eller en kotte. Enkelt med snyggt! Skulle jag slå in den här är den dock så fin för sig själv så den skulle få cellofan och en bastusnöre och så en grankvist såklart!

 • Erika skriver:

  Jag slår gärna in i heltäckande guldcellofan. Fungerar som cellofan men döljer gåvan. Jag brukar hänga på lite roliga tillbehör i en fin rosett av sidenband. Det brukar bli polkakäppar, glaserade pepparkakor, blommor och självklar ett fint hemmagjort kort som fästes i rosetten

 • Pethra skriver:

  Mitt inslagningstips är; Less is more. Jag tycker det är väldigt roligt att slå in paket och har alla möjliga pysselsaker framme. Då är det lätt att drabbas av prylfeber och vilja sätta dit en detalj för mycket. (been there, done that, även i år) Enkel elegans är ofta det vackraste, speciellt när det hamnar i en hög med andra julklappar.

 • Anna J skriver:

  Yankee Candles är väldigt fina som de är, men jag har två olika varianter av inslagningar beroende på vem av mina vänner som är värdinnan för kvällen.
  Den första är att packa in den i en cellofan och knyta ihop cellofanet med ett band som matchar färgen på ljuset. Enkelt men ändå lyxigt!
  Det andra är att hitta en riktigt fin kartong med lock. Oftast vill jag ha en kartong som matchar färgen på ljuset, annars så slår jag in kartongen i ett fint papper. Kartongen fylls med fint silkespapper innan ljuset läggs i och därefter knyts ett fint band runt kartongen. Mer välinslaget och känns som en lite större present!

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  I år slår jag in mindre paket i gamla notpapper med brunt eller svart snöre om. Vackert och lyxigt!

 • Julia Densborn skriver:

  Skulle lagt ljus i en fin ask för att den som får klappen inte ska förstå vad det är i. Jag skulle sedan smycka den med något fint band runt om.
  Eller så skulle jag ta ställa ljuset på ett fat och smycka med mossa och glitter och allt möjligt krimskrams. Och efter det ta cellofan och knyta med ett rött band.-

 • Amanda skriver:

  Att dra present snöret genom några godisaffär brukar uppskattas av alla!

 • Jacqueline skriver:

  I det här fallet hade jag slagit in ljuset i ett cellofanpapper och snott om ett grovt tygsnöre som jag "sytt" fast två rosa marshmallows på, som två pom-poms i slutet på varje ände. Matchande, enkelt och samtidigt lekfullt!

 • liselotte skriver:

  Jag är gärna med och tävlar. Många saker blir faktiskt finast om man bara tar Cellofan runt, och knyter med ett fint snöre. Mvh Liselotte

 • Sandra skriver:

  Jag gillar att använda tapetstuvar att slå in paket med. Blir ofta riktigt tjusigt, och så känns det bra att "spillet"kommer till användning!

 • lina skriver:

  Jag är ganska dålig på att slå in paket men gillar brunt papper. Sedan har jag ett repaktigt snöre runt. Och jag tillverkar alltid mina egna etiketter. 🙂

 • Susanne skriver:

  En skål eller korg, i lagom proportion till innehållet, klädd med mossa och dekorerad med blommor eller annat passande från naturen (gärna beroende av årstiderna)är en både billig, miljövänlig och uppskattad paketinslagning!

 • Emilia skriver:

  Jag ger gärna bort gåvor i fina askar, på så sätt får mottagaren dubbel nytta av gåvan. De kan ju använda asken som förvaring eller själva använda den som inslagning. 🙂 lite silkespapper i botten så blir det extra fint!

 • Marty skriver:

  Så här i juletider så jan man slå in med tidningspapper eller sidor från gamla böcker och sätta dit en grankvist.

 • Amelie skriver:

  Många föreslår celofan, ser jag, men själv skulle jag inte välja det till ett Yankee lyxljus.. Celofan är däremot utmärkt att slå in hemgjorda kolor el liknande i.
  En gå bortspresent ska man se vad det är (inte slås in i vanligt presentpapper) så värden/värdinnan slipper tänka på om hen ska öppna det direkt eller senare! Därför är ett fint band med ett litet kort det bästa. Kanske i en fin presentpåse. 🙂

 • Julia skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att klipa små jack i botten av snöret och dra upp det till smala remsor. Ser proffsigt och mysigt ut! KRAM

 • Charly skriver:

  Vackert gamla papper med klassiska juliga motiv, massor av band med snurr och rosetter, det ska vara pyssligt och kul!

 • Madelene skriver:

  En liten naturfärgad korg med ert rött satinband runt handtaget på korgen.

 • Anna skriver:

  Ett kul och lite annorlunda inslagningstips är att använda gamla böcker. Slit ut några sidor och låt fantasin flöda! Ibland hittar man texter eller bilder i böckerna som passar perfekt för den som skall få presenten. Miljövänligt är det också!

 • Anonym skriver:

  1. Jag skulle slå in i svart, matt papper, texta vackert med vit penna och binda två varv med ett pappsnöre! Snyggt och enkelt!

 • Frida skriver:

  Det var inte meningen att vara anonym! 🙂
  1. Jag skulle slå in i svart, matt papper, texta vackert med vit penna och binda två varv med ett pappsnöre! Snyggt och enkelt!

 • Berit Söllwander skriver:

  Jag slår in det i celofan och knyter ihop med ett rosa sidenband som jag fäster en julgranskula i.

 • Tanja skriver:

  Jag brukar använda överblivna tapetrester till paketinslagning. Det blir verkligen jättefint och känns lyxigt. Oftast behövs inget snöre heller utan tejp räcker bra och så kan man pryda paketet med en fin etikett.

 • Anette Eriksson skriver:

  Det som går att slå in som smällkarameller, gör jag det med 🙂

 • Frida Bergner skriver:

  Jag är självklart med.
  Mitt tips till gå bort present är faktiskt egengjord sylt eller inläggning i en glasburk. Sen knyter jag fast en snygg tygbit över locket och sticker i en matchande kryddkvist eller dylikt. Mer än så behövs inte.

 • Ann-Charlotte skriver:

  Jag slår oftast in presenter till vuxna i brunt julklappspapper och matchar snöre efter säsong 🙂 Sen är ju alltid cellofan fint.

 • Katarina skriver:

  Presentsnören i mängder! Jag tycker om presentsnören. 🙂

 • Fia Å skriver:

  Tycker ljusen är så fina som de är att jag skulle bara använda cellofan runt ljuset, men sen skulle jag köpa en blomma eller blomgrupp och ställa det i. Skulle ha med mig ljuset till blombutiken så de kan göra blomgruppen efter ljuset 🙂

 • Frida skriver:

  Mitt bästa tips är definitivt paketsnören i olika färger och olika mönster! Du kan också linda in paketet på olika sätt så det bildar olika mönster med snörena och blanda färger. Använd en sax så det blir krulligt. Det finns oändligt med varianter! Ett superhett tips som gör alla paketen. Din fantasi sätter gränserna!

 • Cecilia skriver:

  Jag gillar att skriva ut julsånger på fint papper, budgetknep som ger en personlig känsla.

 • Maria W skriver:

  Jag brukar loppisfynda fina dukar som jag sedan slår in presenter i – då får man två paket i ett och det är alltid lika kul att söka efter den perfekta duken till sina vänner. Hemma ligger sedan ett lager och väntar.

 • Anna L skriver:

  Brunt lackpapper eller cellofan/stekpåse så att presenten sticker upp lite. Vira snöre i grov hampa om eller ullband och gör ett eget kort med en bit kartong med påklistrat tidningspapper som är "eldat" i kanterna. Skriv med svart penna.

 • Malin S skriver:

  Mitt bästa tips är att använda mycket färg när man slår in, gärna i liknande kulörer. Det smälter ihop fint och paketet ser kreativt och spännande ut! =)

 • Cellofan med fina snören och något kort gillar jag! Men när jag slår in paket ser det ut som ett barn gjort det så jag överlåter det helst till någon annan 😉

 • Carina Larsson skriver:

  Just Yankee Candle är så fina i sig själv, där skulle jag titta efter ett foto av värdinnan och mig tillsammans och knyta fint band runt beroende på årstid/festlighet, jul kanske rött band, nyår glitter kulor, midsommar något med blommor osv så kan hon se vem det är från o även ha bilden kvar o tänka på roliga minnen

 • care69 skriver:

  Jag gillar att svepa in gåvan i cellofan och använda massa snöre. Enkelt och jättefint, men kanske inte så unikt.

 • Christina Frisberg skriver:

  Jag blir själv så väldigt glad över gåvor som är fint inslagna, om det är en fin liten gåva så blir det så fint med lite färgad cellofan och matchande sidenband, då behöver inte värdinnan packa upp gåvan utan det syns ju ändå vad den innehåller, och den kan stå där och vara fin och se lite lyxig ut hela festkvällen.
  och gärna ett egentillverkat kort till.
  KRAM!!<3

 • Li skriver:

  Mitt tips är att matcha gåvan med paketinslagningen. Jag vill att mottagaren ska känna att han/hon får ett paket som jag har engagerat mig i och valt ut speciellt till honom/henne
  Enkla matta och lite dova färger ihop med fina sidenband ger ett lyxigt intryck. Eftersom detta ljus är rosa skulle jag välja en mjuk grå ton på en presentpåse och lagt i ljusare grått eller dovt pastellrosa silkespapper i botten. Sedan hade jag gjort en personlig tag och skrivit en fin hälsning som jag hade fäst i ena handtaget. Ljuset är så fint i sig självt att det hade åkt ner i påsen som det är, annars kan man knyta en rosett runt med ett fint sidenband.

 • Tracy skriver:

  Något som jag alltid har hemma är tidningspapper eller folie och så knyter jag en vacker rosett runt, så enkelt och fint!

 • Sara skriver:

  Just detta ljus hade jag slagit in i cellofan som jag knöt med ett vackert snöre med en glittrande dekorations-snöflinga och avslutat strax innan jag gav presenten till mottagaren med en väldoftande rosa blomma från en hyacint 🙂

 • Emelie Gradin skriver:

  Ett lyxigt ljus ska förstås ha en lyxig inslagning!
  Därför väljer jag ett elegant, enfärgat vitt papper och matchar med ett mörkgrått band samt en kvist järnek.

 • Christine skriver:

  Jag tycker att det blir väldigt vackert att slå in i sidor från gamla böcker som man köper billigt från antikbokhandel eller second hand. Varför inte fransk poesi med ett elegant typsnitt? Rött snöre och/eller lack blir fint till 🙂

 • Aniika skriver:

  Jag älskar presentpåsar av alla dess slag! En sådan kan dessutom återvändas i det oändliga (om den hanteras någorlunda varsamt…)

 • monica skriver:

  Lite man tager vad man haver, lite fina band och omslagspapper som notblad tex och vips så blir det snyggpaket!

 • Anna skriver:

  Vackra sidenband kan få vilket paket som helst att kännas lyxigt! Smala, breda och i alla dess färger!

 • Lotta skriver:

  Fina presentpåsar eller cellofan med rött sidenband. Blir bara så fint.

 • Annie skriver:

  Står just och slår in årets paketer. Gillar guld-kraftpapper, med två sorters pappers/hampa-snöre och etikett i brun karton. Fina ton-i-ton färger. Sätt i en tujja-kvist strax innan överlämning!

 • Kristina Karlsson skriver:

  Det känns extra speciellt att få en present som någon har lagt lite extra tid på, eller hur?
  Jag blev själaglad när jag fick en bröllopspresent inslagen i naturfärgat papper med fina, påklistrade fotografier på mig och blivande maken med så fint textade kommentarer till. Häftiga, gamla rep omslöt förpackningen. Mitt tips blir således – gör inslagningen personlig!

 • Jenny skriver:

  Personligt ska det va
  Gärna något som inte för mycket tid ta
  Enkel och vacker inslagning är en bra idé då
  Häng på ett kort med fina hälsningar på

 • Anna skriver:

  Dessa fina ljus tycker jag ska få synas, så slå in ljuset cellofan och knyt ett fint sidenband runt! Skriv en personlig etikett med trevlig hälsning och häng på. Annars gillar jag inslagnungar i naturpapper och gärna bastsnöre runt! Det viktigaste med ett paket är att det är personligt inslaget, inte inslaget i butik med ett paketpapper med företagets logotype eller massa logotypeklistermärken.

 • Therese skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att slå in i något jag har hemma – som tidningspapper eller någe skyddspapp eller så. Sen ett fint snöre och svart penna på vitt papper eller kartong funkar som kort med en fin liten hälsning. Blir ofta väldigt uppskattat!

 • Anonym skriver:

  Lägg sakerna i en korg eller en liten öppen kartong som du klär med ett vackert papper, slå in allt med cellofan och knyt med snygga snören i matchande färger. Knyt gärna fast något kul vid snörena, några minijulgranskulor till julgåvan eller ett roligt foto i en miniram till bästa vännen, det piffar upp lite extra 🙂

 • Ciccan skriver:

  Jag älskar presentpapper, snören, tejp och allehanda
  inslagningstillbehör och köper alltid på mig sådant
  när jag hittar något fint. Mitt tips är att alltid ha saker hemma
  så att man när som helst kan wrappa ett snyggt paket!

 • Annica skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att slå in presenten i ett enfärgatpapper. Lägg åt sidan. Ta en lina stor bit cellofan som du tog av pappret, lägg cellofanpappret plant och lägg på pärlor, glitter eller andra fina detaljer, lägg sedan ditt inslagna paket ovanpå detta och fäst cellofanet runt. Då lever detaljerna sitt egna liv innanför cellofanet och det blir ett jättefint paket!

 • Ciccan skriver:

  Jag älskar presentpapper, snören, tejp och allehanda
  inslagningstillbehör och köper alltid på mig sådant
  när jag hittar något fint. Mitt tips är att alltid ha saker hemma
  så att man när som helst kan wrappa ett snyggt paket!

 • Är med! 🙂
  Nu till jul tycker jag att det är fint att slå in (både ljus och andra små presenter samt hemlagade julklappar) i en cellofanpåse, knyta ett vackert band om där jag ev även hänger en minijulgranskula och ett litet kort med en hälsning på. En grankvist kan också vara fint att sticka in under bandet!
  Mvh Matilda

 • Lovisa skriver:

  Mitt tips om inslagning är faktiskt efter ljuset redan gjort sitt. Burken i sig är ju jättefin! När man brunnit ned staken (och njutit av doften såklart) så häller man ut det sista av stearinet medan det fortfarande är varmt, sedan tvättar man bara burken. Alla mina tomma Yankee-burkar har jag antingen använt som dekoration hemma, eller som gå bort-presenter. Då fyller jag dem med hemmagjort godis eller någon kakmix och dekorerar med en litet band omkring. Det blir en superfin och personlig gåva och alla som jag har gett den till har älskat den klassiska glasburken. Själv är jag ett stort fan av Yankee Candle och älskar att de kan få fortsätta användas även långt efter doftljuset tagit slut.

 • Magnus skriver:

  Nu i juletid så passar det att slå in i jutesäcksväv med rött band om.

 • Anna skriver:

  Cellofanpåsar blir aldrig fel. Förutom presenten stoppar jag i lite godis, serpentiner, glitter eller något annat tjusigt i påsen och knyter ihop med presentsnören i flera olika färger.

 • Christine Carlström skriver:

  En gå bort gåva är inte till för att öppnas som ett paket tycker jag.Utan man ska enkelt se vad presenten är utan att behöva ta upp det, öppna osv. Jag brukar ge bort en fin skål (billigare variant) med hemmagjort knäckebröd i, sen slår jag in detta i cellofan och snören kring. Enkelt och elegant och kräver ingen tid av värdinnan som kanske är upptagen i köket.

 • Lisa skriver:

  Noggrannhet – snygga hörn! Och gärna ett enfärgat papper och en bit/remsa ovan i mönstrat papper, flera olika snören och någon kul detalj som en snittblomma, godisklubba, granris, kanelstänger osv! Presentinslagningen är halva grejen och sååå rolig!

 • Anemonia skriver:

  Mitt allra bästa tips på inslagning av paket är att använda tapetrullar som blivit över! Brukar matcha med snören i lämpliga färger, rosetter, till jul kanske små trähjärtan, ett par kanelstänger som är omlindade osv. Det blir jättefint att slå in paketen med tapeter, riktigt personliga och annorlunda paket och uppskattas mycket av mottagaren!

 • Alexandra Tellström skriver:

  Mitt bästa inslagningstips, helt kort, är att avända en fin tapet. Många kanske har en rulle eller restbit liggande någonstans. Alternativt använder man sig av en provbit. Det är ju gratis dessutom. Blir jättefina paket med en lite mer "solid" känsla än billigt presentpapper. 🙂
  mvh
  /Alexandra

 • Camilla skriver:

  SMÄLLKARAMELLER!
  Jag älskar smällkarameller. Är det något som går att rulla in och göra smällkaramell av så gör jag det. Man blir glad av smällkarameller och de påminner om barndomens jular.

 • Jessica skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är att alltid addera någon fin liten prydnad på paketet, förutom ett snyggt papper förstås. Det kan vara ett par julkulor, en fin ängel eller varför inte en liten tomtenisse? Om jag väljer naturmaterial kan det exempelvis handla om en grankvist och några bär eller kanelstänger med ett fint natursnöre. För mig är inslagningen minst lika viktig som själva gåvan, och varje jul brukar jag tävla mot min man om vem som kan skapa det vackraste och mest fantasifulla paketet.

 • Madelene skriver:

  Jag sparar ofta fina kartonger med lock som saker jag köper kommer i. De är perfekta för att slå in presenter i.
  Nu i jul när jag slår in många paket som ska ligga tillsammans under granen brukar jag använda två eller tre olika papper som ändå passar ihop med varandra. Fin variation, men ändå samstämmigt.

 • Martina skriver:

  Jag gillar enkelt. Enkelt är att ta en några blad från en gammal tidning. Känns även gott för miljön. Efter humör kan man välja antingen ett pimpat band i tex spets, siden eller ett schysst jutesnöre.

 • Mirva skriver:

  Att använda cellofan istället för omslagspapper!

 • Martina skriver:

  Jag gillar enkelt. Enkelt är att ta några blad från en gammal tidning. Vilket även känns gott för miljön. Efter humör kan man antingen välja ett pimpat band av exempelvis spets eller siden. Eller ett enkelt men schysst jutesnöre.

 • Ida Lövgren skriver:

  jag hade valt att slå in ljuset i ett gammalt notpapper, kanske till och med välja notpapper från en jullåt eller från en låt som passar värdinnan. Som snöre hade jag valt ett natursnöre samt ett vitt spetsband. I natursnöret hade jag även trätt i ett julkort samt några glittriga snöflingor eller någon ängel. God Jul

 • Åsa skriver:

  Använd fantasin, till jul är det snyggt med naturnsöre, kanske en tallkvist, & fint rött lack.
  Matcha och tänk lite utanför boxen!

 • Lisa Öberg skriver:

  Använd vackra snören, bomullssnören, sidenband, presentsnören, metallsnören..
  Då blir det vackert oavsett papper. Då kan man använda tidningspappaer, eller brunpapper, jättesnyggt!

 • Frida Gerebrink skriver:

  Som så många andra skulle jag slå in ljuset i cellofan. Eftersom doften beskrivs som söt och dekoreras med kristyr skulle jag fortsätta på det temat. Kanske lägga i lite rosa och vitt strössel, något godis som värdinnan har… Något dekorativt, som en dekorationsstjärna eller liknande. Jag skulle piffa till cellofanet med presentsnören som matchar till.

 • Pernilla skriver:

  Med detta fina innehåll helt klart cellofanpåse så man ser innehållet och ett fint vitt sidensnöre räcker så får ljuset vara piffet i sig…kanske ett litet kort hängandes i snöret med kort beskrivning om ljusets doft…

 • Jeanette skriver:

  Mitt bästa tips är cellofanpapper runt gåvan och ett snyggt snöre som man krullar!

 • Linnplinn skriver:

  Älskar papperspåsar och silkespapper, så det är ett måste och ljuset skulle jag ställt mitt i allt silkespapper med en personlig etikett på 🙂

 • Frida skriver:

  Mitt bästa tips är faktiskt att slå in i gammalt tidningspapper och sen använda ett tunnare rep/natursnöre att knyta en stilig rosett med. Det kanske låter lite tråkigt och färglöst att använda gamla tidningar, men faktum är att det både är enkelt och otroligt tjusigt. Det bästa av allt är ju att det är miljövänligt också!

 • Pia skriver:

  Slå in i snyggt enfärgat, tygliknande, papper. Klipp ut enfärgad bred pappersremsa i annat papper, klistra runt paketet. Klistra dekorationer på pappersremsan.

 • Viktoria skriver:

  Cellofan med lyxigt sidenband. Nu till jul använder jag gärna sammetsband som ger en tjockare och ännu lyxigare känsla. Gärna med ståltråd i kanten så går bandet att forma snyggt!

 • Matilda skriver:

  När det gäller värd/värdinnepresenter tycker jag att man ska kunna se vad som döljer sig bakom inslagningen. Jag brukar alltid slå in doftljus och liknande i cellofan med en hård botten. Nu till jul kan man även lägga i en blomma eller en mistelkvist i plasten. Då gör det inget om värden eller värdinnan inte hinner öppna presenten mitt i all julstress..

 • Linda skriver:

  Finns så många sätt man kan slå in fint på! En fin presentpåse med lite fint silkespapper över eller slå in den i silkespapper och lägg ner i presentpåse skulle vara fint 🙂

 • Elin Håkansson skriver:

  Cellofanpapper och en snygg, hemmagjord adresslapp tillsammans med passande band eller snöre funkar alltid, till allting. 🙂 Om man vill göra det lite mer exklusivt kan man lägga till silkepapper med pärlemorskimmer, vanligt oblekt packpapper eller något annat tunt papper.

 • Jenny skriver:

  Mitt bästa presenttips är att låta innehållet spegla inslagningen! Här hade jag använt mig av en vit virkad duk från närmaste loppis, en sådan som ser ut som en snöflinga! Jag hade låtit duken falla vackert över ljusets topp med hjälp av ett hopdraget cookieljusbrunt garnsnöre som jag broderat in. Genom presentinslagningen skulle då vänninan kunna se sitt nya Yankee Candle Snowflake cookie, som hon sedan kan ställa på
  duken som ett stilleben!
  Håller tummarna!

 • Daniela skriver:

  Jag skulle lägga ljuset i en snygg presentpåse och sedan stoppa ner silkespapper över ljuset så att silkespappret sticker upp lite så där snyggt över kanten som på en lyxig goodiebag.

 • Ina skriver:

  Jag skulle ta ett klassiskt tårtunderlägg i papp, klippa ett snitt in i centrum och snurra den som en godisstrut. Skulle sätta rätta känslan tycker jag då det är godis för näsan.

 • Ida skriver:

  Mitt bästa inslagningstips är faktiskt ett enkelt tjockt sidenband!
  Det är onödigt att krångla till det när det faktiskt är snyggast (i min mening) när det är enkelt och stilrent.

 • emma - williams mamma skriver:

  jag är med och tävlar!
  *bästa tips: Om jag skulle ge bort ett sådan där ljus skulle jag tagit genomskildigt papper och högst upp skulle jag tagit med rosa brett snöre, gjort till en stor rosett , det är alltid fint med något enkelt =)
  Annars så är det snyggt att använda breda band att slå in paket istället för vanliga present snören =)
  *Min hotmail: [email protected]
  *Håller tummarna en extra julklapp hade suttit fint =)

 • Karin skriver:

  Jag skulle använt cellofan. Snyggt, lyxigt och enkelt. Jag toppar med ett snyggt sidenband, en snittblomma eller en julgranskula beroende på säsong.

 • Anonym skriver:

  Har du en tråkig eller liten present? Lägg den i en fin ask tillsammans med silkespapper, något roligt eller glittrande confetti, lite snygga karameller med papper på och vips så har du bästa presenten ever!:)

 • sandra skriver:

  Skrynka ihop naturpapper, väckla ut. Slå in presenten i pappret. Slå ett rött tjockare jutesnöre runt och använd en julmönstrad whashi-tejp istället för vanlig genomskinlig.

 • Annika A skriver:

  Ett vackert band runt denna fina gåva räcker och i det sätter man ett kort med ett tänkvärt ordspråk t ex " Fyll inte livet med dagar – Fyll dagarna med liv"

 • Tilla skriver:

  Jag brukar använda gammalt brunt papper och slå in, sen istället för presentsnöre använder jag garn eller en tygremsa. Särskilt till jul med rött garn blir det så himla klassiskt, mysigt och fint! 😀

 • Fredrik skriver:

  I juletid tycker jag om att ge bort presenter som är inslagna med någon typ av trä. Jag brukar snickra egna trälådor i olika nyanser av trä, lägga i mossa, halm eller annat snyggt som passar till julen och sedan lägger jag i själva julklappen. Det brukar bli mycket uppskattat och lite roligare än vanligt presentpapper.

 • Sanja skriver:

  Jag har köpt genomskinliga stora fyrkantiga glasburkar som jag lagt själva julklappen i. I detta har jag lagt lite rolig konfetti/glitterflingor i färgerna vinrött, vitt och små inslag av silver. Sen har jag tagit små barrkvistar som jag lagt i tillsammans med någon enstaka kotte jag spraymålat i vitt glitter.
  De som önskar julklappar av mig får inte bara det dem vill ha utan en riktig vacker och exklusiv julbox. Denna julbox är så pass vacker att vi många år dessutom använt den när vi dekorerat inför nyårsmiddag hemma. Praktiskt och bra!

 • Emma A skriver:

  Mitt bästa tips är ett neutralt omslagspapper och sen att tejpa en snygg washitejp på paketet istället för band. Man kan göra snygga mönster, eller tejpa i form av en rosett – blir supersnyggt och enkelt. Undrar om det inte var du Frida som lärde mig det, förresten…

 • Anneli skriver:

  invirad i en tunn vacker scarf, för då blir det 2 presenter i en.

 • Sofie L skriver:

  Glansiga lyxklappar i all ära men allra finast paket blir det när man slår in i tidningspapper eller brunpapper med en bit natursnöre och kanske en liten grankvist eller blomma. Det är mitt bästa tips!

 • Sara skriver:

  Mitt bästa tips är att blanda lite olika julpapper. Jag brukar ta något enfärgat först och sen lappa på ett mönstrat papper på tex en tredje del av paketet. Det blir kanonsnyggt!
  Och istället för de klassiska juletiketterna brukar jag hänga på en tagg av trä eller papper och skriva hälsningen där på!

 • Linda skriver:

  Jag vill såklart gärna vinna ett härligt doftljus!
  Mitt bästa tips just nu vid jul – knyt ett fint sidenband runt! I detta fall skulle jag välja ett vitt och sen knyta det runt en pepparkaka med tack spritsat på! (lätt att variera, vid påsk kan man ta ett ägg och skriva på osv)

 • Emma S skriver:

  Det bästa inslagningstipset är ju att använda inslagningshjälpmedel som går att återanvändbar, hoppa över allt papper som bara slängs. Istället kan man använda en tygpåse som man knyter fina snören om! Påsarna kan göras enkelt själva eller beställas(finns på internet m.m). Inslagningen blir både fin, personlig och miljövänlig!

 • Caroline skriver:

  Mitt bästa tips är att använda växter som hör till årstiden och sätta fast på paketet (som snödroppar eller krokusar på våren, grankvist på vintern, eller ett höstlöv på hösten).

 • Madeleine skriver:

  Jag skulle nog sy en presentpåse i tyg. Då ljuset är rosa skulle jag göra det i grått linnetyg med rosa band. Lite lyxigare och ovanligare än dem i papper.

 • Sara B skriver:

  Åh vad härlig doft!
  Bästa inslagningstipset enligt mig är att anpassa inslagningen till personen gåvan är tänkt för! Till mamma kanske ett inslaget paket med vackert sidenband och någon mindre detalj (blomma, pysseldetalj?) på, till lillebror ett enfärgat papper som går att rita figurer på o.s.v!

 • Josefine Green skriver:

  Ljustet skulle slås in i en "Happy Socks" strumpa och så hade jag knutit en knut av den andra strumpan för att sluta paketet. Två överraskningar i en och orginellt! Det ligger tillräckligt med ekologiskt julklappspapper och cellofan under vår gran redan (o:.

 • Carina skriver:

  När presenten är så vacker i sig själv använder jag cellofan och vackra band, nu till jul skulle jag också hänga dit en kotte eller en liten grankvist.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.