Annons

Kärleksfulla semlor

Den här veckan är det full fart i firma Ramstedt, men så snart fettisdagen blivit kväll ska jag unna mig en fikapaus och njuta av helgens semlebakande. Hur jag tillreder mina? Med mycket mandelmassa och kärlek. Och jag serverar dem gärna med ett hjärtformat lock. Det fixar du lätt med en vass kniv!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

  • Josefin skriver:

    Mums! Är de marmor man skymtar där under? Ser fint ut 🙂

  • Frida skriver:

    Tack Josefin! Det är en marmorskiva som skymtar under. Har en sådan i köket.

  • Johanna Garcia skriver:

    Så enkel o vacker bild, Frida! Lycka till med allt o bra att du tar tid att avnjuta dessa godingar!

  • Anna skriver:

    Äter egentligen inte semlor men till och med jag blir sugen när jag ser bilderna! Bra tips med hjärt-locket! 😀

  • Sofia skriver:

    Väldigt tjusigt! Mina står i ugnen kanske tar och kopierar hjärtidèen-inte dumt alls!

  • Charlotte W. skriver:

    Ser ljuvligt gott ut! Egentligen är det bara locket och en god fyllning jag är ute efter, ovandelen är absolut godast. Kanske extra gott med hjärtformat lock:)

  • Emma skriver:

    Åh vad fint med hjärta locket! Ska dock köpa en färdig semla men ska nog ta bort locket och skära till ett hjärta 😉

  • Åh klart att du ska unna dig en semla Frida, och helt rätt, mycket mandelmassa ska det vara:)
    Tänkte också smaska i mig en ikväll tror jag, för att fira att Inredningshjälpen blivit nominerad som 1 av 10 finalister när Hus & Hem korar årets inredningsblogg.
    Så kul att jag knappt tror att det är sant, och dessutom är även Ica Carlsson nominerad vilket gör det dubbelt så skoj!
    Kram Anette/Inredningshjälpen

  • Oj vad gott!!! Blir själv sugen så det får nog bli en semla här också. Fin bild.
    kram Linda Sjöö

  • Fin bild, ser riktigt mumsigt ut:) Hjärtlocket var sött!

  • Fitspoblogg skriver:

    De ser riktigt goda ut!

  • Anonym skriver:

    Ser riktigt gott ut!

  • Anonym skriver:

    Åh vilka fina! Är inte förtjust i semlor, men det där var ju så fina att titta på iallafall! 🙂

  • Kicki skriver:

    Mums!
    Eftersom vi är mjölkfria i vår familj gör jag vispad grädde på kokosmjölk. Ställ bara in burken med kokosmjölk i kylen i 6-8 timmar så den stelnar. Öppna burken och kör den stelnade kokosmjölken i mixern med vaniljsocker. Tillsätt lite av den flytande kokosmjölken om det blir för stelt.

  • magnicia skriver:

    vilken fin semla synd att jag inte tycker om det , hade då också gjort hjärtformade 🙂

  • Anonym skriver:

    Vad söta 😀

  • Anonym skriver:

    Fasen så fiffigt! Att jag inte tänkt på det innan 🙂

  • Vilka fina semlor! Klart du ska mumsa i dig en ikväll. Det ska jag med! Här i familjen är alla laktosintoleranta (utom jag) så nu har det bakats. Ikväll efter hockeyträningarna är det äntligen dags att äta årets första semla.

  • Åhh fint med hjärtat! 🙂

  • Johanna skriver:

    Vad fint med ett hjärta:) då kan göra så till alla hjärtans dag om man inte åt en semla idag:)

  • Sara skriver:

    Wow, Semelkonstverk 😀

  • Linda skriver:

    Åh så gott, och hemmabakade också minsann, verkligen inte dåligt! 🙂

  • /eastdecor skriver:

    Åhhh…så fint. Och det är ju så gott med semlor:)

  • Gabriella skriver:

    Så fint med ett hjärtlock!=) Härligt gott det ser ut!

  • Anonym skriver:

    Men så himla söta! Är de så fina kan t.o.m. jag tänka mig en eller två (gillar inte semlor ;))

  • Monsterscircus skriver:

    Uhm de ser fina ut! Jag älskar den svenska semlor med mandelmassa, ren lyx. har en härlig vecka

  • IDA BORÉN skriver:

    Åh så vackert! Ångrar att jag aldrig bakade egna semlor istälet för att köpa!

  • Vad mycket roligare det blir direkt med lite form. Jag använder ofta mina pepparkaksformar till olika bak- och pysselprojekt. Favoriterna är alfabetet från Granit.

  • Annmarie skriver:

    De ser syndigt goda ut!

  • Kaffehörnan skriver:

    Vad snygga dom är

  • Skägget skriver:

    Wow ser väldigt gott ut. Just semlor är något som jag själv aldrig tackar nej till även om man tränar! En gång per år är väl ok. 🙂

  • Gea skriver:

    Gud vad gott!!

  • Anonym skriver:

    åg va fina! Äter du dina semlor i varm mjölk? 🙂

  • Superduperfina!! Skulle gärna äta semla hos dig alla dar i veckan… Själv åt jag två idag. Burp.

  • Anonym skriver:

    Vilken kul idé 😀

  • Frida Nielsen skriver:

    Gud vad gott det ser ut! Måste börja baka igen snart! 🙂

  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.