Annons

Snyggt så in i norden

Vi springer fortfarande på husvisningar. Tummar besiktningsprotokoll. Väger för och nackdelar. Följer budgivningar. Synar, utvärderar och analyserar. Men än har vi inte hittat Huset med stort H. Det tycks så mycket lättare att göra det i fantasin. Eller på nätet. Lite klipp och klistra, ett rum här, ett annat där, tjoff ner i grytan. Och så kryddar man anrättningen med orealistiska förväntningar på sånt man inte vet (läge, skolor, pendlingsavstånd) och vips har man slagit krokben för sig själv eftersom man aldrig kommer kunna hitta något som lever upp till visionen. Det här vardagsrummet till exempel, som nyss publicerades på Tant Johannas Lovelylife. Jag hade kunnat flytta in i det imorgon. Snyggt så in i norden!

Flödande dagsljus, fiskbensparkett, öppen spis och smakfull inredning. Tänk om det vore mer regel än undantag. Istället möts man så ofta av knarriga laminatgolv, fuskspisar med oljebrännare och panikrenoverade vi-ska-snart-sälja-huset-quick-fixade-kök. Här bor stylisten Sanna Fischer Nordström och jag fastnade för den grå bokhylleväggen. Har varit sugen på en sån sedan jag besökte Kafferosteriet.
Fler bilder hittar ni på Lovelylife. Heja er för att ni anstränger er och letar upp så mycket nytt och snyggt och plåtar det alldeles själva, exklusivt för er sajt. Tänk om fler inredningsbloggare också la manken till på samma sätt för att bidra med eget material, istället för att bara idissla tidningarnas magasinsbilder. Då tror jag att vi skulle få lite mer respekt i branschen. Kan vi inte jobba på det inför 2013?

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Härliga bilder, tack! Lätt att förstå att du "vill flytta in". Vore jätteroligt att se mer "egna bilder" hos er duktiga inredningsbloggare, ni kan ju fota bra och har säkert kontakter här via bloggen om inte annat. Tack också för årets upplaga av julkalendern, kul. God Jul Frida!

 • Mrs G skriver:

  Samtidigt som det är frustrerande att inte hitta det rätta objektet att förälska sig i, så är det en alldeles underbar tid ändå, det där letandet. Lite som när man säker den stora kärleken och vips så finns den där mitt framför ögonen.
  Så var det iallafall när vi letade och köpte huset här i Båstad.
  Som vi nu ska sälja eftersom vi tänkt om lite grann. Blandade känslor mao.
  Förälskad i huset, men en del annat runt i kring som inte passar in just nu.
  Kram Mrs G/Inredningshjälpen

 • Nina skriver:

  Väldigt fin blogg 🙂

 • lejnox skriver:

  Du har skrivit fel syster på fotograf 🙂

 • Frida skriver:

  Tack Lejnox! Genast ändrat. Skyller på gravidhjärnan….

 • karin skriver:

  Vet nagon var borden kommer ifran?

 • Heddie skriver:

  Sååå fint! Någon som vet var bordbenen kommer ifrån, man ser dem både på matbordet och på ett skrivbord. Väldigt fint!
  Kram

 • Ingela skriver:

  Mattan!!! Någon som vet var man hittar den?

 • JOJO skriver:

  Hej!
  Har du tips på snygg kaffebryggare?? 🙂 Snabbt svar mottages gärna! 🙂

 • Efter att ha ägnat över två år av mitt liv åt att hitta drömhuset så kan jag luttrat konstatera att det inte finns. Man får skapa det. Antingen bygga ett från scratch eller köpa ett hus i rätt läge och göra om det till drömhuset. Ut med de knarriga laminatgolven och fuskspisarna!
  Lycka till!

 • Katja skriver:

  Hej,
  instämmer helt, även ett drömhus är ett pågående project. Undrar också om borden och mattan, any idea någon?

 • MoaKaarlsson. skriver:

  Tjenare! vilken fin blogg du har 🙂 allt bra med dig?
  kramar!!
  Btw, vilka fina bilder i inlägget över!

 • AnnCha skriver:

  Hej,
  Håller med Dig. Var kommer den fina bokhyllan från. Tacksam för info.

 • sofia PR skriver:

  Heddie, bordet kommer från Asplund.
  Frida, Jag har flyttat många gånger och hunnit med tre hus, det jag & min man kommit fram till är att läget och arkitekturen är det viktiga. Vill man ha funkis, sekelskifte, nyproducerat? Vet ni det så kommer du få det fint och trivas hur som helst tror jag;)
  Lycka till!

 • frida bunner skriver:

  Spot on, där har vi kärnan i (GBG:s) husletardjungel! Men håll ut, er tur kommer. Vi köpte faktiskt vårt hus genom att lägga lappar i fina husens brevlådor i ett område vi trodde på. Och hör och häpna så hade vi skrivit kontrakt på drömkåken inom två veckor. Håller tummarna för er lilla familj!

 • Eva skriver:

  Lyssna på detta husletartips så kommer allt lösa sig 🙂 Köp i det område ni absolut vill bo i! även om ni inte har råd att köpa det perfekt huset där, så köp något som är okey som ni piffar till och sen när ni har råd så flytta inom området (nu menar jag inte att lägga mig i er ekonomi men oftast har man ju någon slags begränsning). För när ni har fått barn kommer ni inse att ni inte vill byta område, när ert barn trivs på dagis och han/hon har fått kompisar samt ni har lärt känna massa trevliga människor! Det är svårt att tänka sig in i det innan man fått barn, men det är det som de flesta tycker är viktigt sen. Så var det för oss ivarjefall. Vi satsade på området och det blev super, även om vi inte har havsutsikt! Lycka till!

 • Caroline skriver:

  Förstår dilemmat! Man vill liksom ha alla sina habegär i ett och samma paket 🙂 Vi sitter precis i sitsen köpt ett nytt inte sålt vårat ännu gaaah….Dubbla känslor, längtar till att inreda det nya men panik inför försäljning av det gamla…snälla tomten skicka ett gäng husletare i januari!! Tack för en superinspirerande blogg och i pad magasin!

 • Camilla A skriver:

  Förstår verkligen hur frustrerad du känner dig i husletandet… Vi är många som har varit där… Ni har inte funderat på att bygga nytt? Det behöver inte bli mycket dyrare.. Och visst, jag hade gäärna haft fiskbensparkett…och det räckte inte riktigt budgeten till i vårt bygge…men mkt blir som vi vill ha det.. Man slipper leva med andras renoveringar som kanske inte alls passar än själv..

 • Line skriver:

  Mattan!!! Någon som vet var man hittar den?

 • Miss D skriver:

  Åh så fint vill jag ha hemma! Bra inspirationsbilder.

 • sofia skriver:

  så jäkla snyggt hem!! var kommer kuddarna ifrån som ligger i soffan och tavlan över soffan med flickan i rosa klänning? kram

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *