Annons

Beslutsångest modell TrippTrapp

På tal om diskussionerna kring färglösheten och dess vara eller icke vara så lider familjen Ramstedt junior just nu av beslutsångest modell i-landsproblem – precis på det temat. Det är ju ett och annat beslut som ska fattas i samband med alla inköp till babyn och färgvalet har blivit en återkommande fråga. Ämnet för dagen? Ska vi köpa en svart eller vit TrippTrapp? Eller en i trä? Eller en i någon rolig färg? Jag vet att just matstolen till en spädis kanske inte är prio ett, men jag tänkte försöka bocka av alla inköp innan jul (barnvagn, babysäng, matstol med babyinsats, babysitter und so weiter), i ett svep. Är det någon av er läsare som har en TrippTrapp hemma och kan ge råd? Är det opraktiskt med en vit om man tänker långsiktigt (med matspill och annat). Blir en svart modell ful när den är kanstött och sönderhackad efter ett par år? Är träversionen snygg när sitsen på de nya är av plast och inte läder? Tröttnar man snabbt på en ”rolig” färg eftersom man ser den varje dag? Alla tips och råd emottages tacksamt.
 
Uppdaterat 30/11: Tack snälla för fantastisk feedback och för alla kloka råd! Nu vet jag var jag ska bolla mina framtida funderingar och beslut kring detta. Babyinköpen till hemmet får, som någon förelsog, bli en egen kategori så kanske det kan fungera som guide och hjälp till fler. Håll utkik framöver!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Du borde verkligen köpa en i färg! Skavankerna syns mindre och det blir en ljus prick i ditt monokroma hem!

 • Klara skriver:

  Jag har tre (!) stycken vita i mitt kök och jag tycker att de funkar bra. Hade röd träbåge/lädersnodd till dessa tidigare vilket jag tyckte var fint då det blev en liten färgklick. Synd att de numer säljs med den där blöjliknande plastsitsen. Visst blir det en del kladd på stolarna och de blir ju lite nötta i färgen efter allt torkande men det är ändå en fantastiskt bra stol. Man får vara snabb med att torka bort gröt bara, annars blir det lätt en permanent del av inredningen 😉

 • Anonym skriver:

  Dessa svåra val här i livet:)) Första barnet här i huset fick en i björk. Den hängde med tills han blev 7, men då hade den hunnit gulna och var ganska tråkig i färgen. Tvåan fick en hvitlaserad. Hon är nu 6 och använder den dagligen och den har hållit sig mycket bättre. Laserad blir inte kantstött på samma sätt som en med färg. Om det fortfarande finns så kan det rekommenderas //E

 • kajsa skriver:

  Har själv en svart, målade om en vit och sjaskig stol till pianosvart! Blev jättebra. Går då och då och fyller i lite svart färg när den naggas lite i kanten! Lycka till!

 • Lina skriver:

  Beror det inte lite på vad man har för övriga köksmöbler också? Svart var ju snyggt med ett svart bord som på bilden men vad har du för köksbord och stolar det ska matcha till?

 • Johanna B. skriver:

  Jag röstar på vit!

 • Sofia skriver:

  Knut har både en Stokke och en Antilop från Ikea. Måste säga att till det lilla barnet är Ikeastolen helt oslagbar. Tyckte att han som bebis satt väldigt illa i Tripptrappen och jag saknade det bordet som Ikeastolen har. Mitt råd: köp en Ikeastol att använda ungefär fram tills 1½ år och sedan en Stokke. Det är väldigt bra att ha flera när man får besök av andra småbarnsfamiljer också.

 • Sofia skriver:

  Tillägg: vi fick ärva vår Stokke så vi har den fina träbågen med läderrem som inte finns längre men jag har provat plastinsatserna också hos kompisar och jag gillar inte dem. Men nu när han är större och säkert i flera år framåt är stolen bra.

 • Sofia S skriver:

  Vi köpte en begagnad vit Tripp-trapp till första barnet. Det var ju vad man "skulle ha"… Den fungerar inte särskilt bra alls till småttingar innan de kan sitta ordentligt själva, efter ca ett halvår. Dessutom är Tripp-trappen jobbig att göra ren från bebismatkladd då det är så många trånga skarvar mellan de olika delarna. IKEAs Antilop är oslagbar faktiskt, jättelätt att göra ren, med ett bra tillhörande litet bord och barnet sitter mycket stadigt. Tripp-trapp-stolen är bra senare! Gå inte på alla måsten. Bebisar kan äta jättebra i baby-sitter oxå.

 • sofi skriver:

  Trä är en hit, då behöver man inte vara rädd för fläckar efter som inte syns lika lätt. Men som tidigare nämnts är Ikeas Antilop otroligt bra bebisens första tid vid bordet! Köp flera så kan bebiskompisarna vara med oxå:)
  Var är bilden tagen?? Sååå fint!

 • Camilla skriver:

  Jag håller helt med Sofia. Jag har använt TrippTrappen till alla tre barn och den är kanon när barnen är lite större. Antilopen med det avtagbara bordet är bäst till små barn.

 • Johanna skriver:

  Håller med många ovan att Ikeas i plast är bäst i början. Jag har sedan haft stokkes träfärgade och den har varit praktisk. De har ju lite färgglada dynor i stoppat tyg till. Idag hade jag nog valt en vit dock. Man får ju torka av hela tiden ändå 😉
  Alltså ska du köpa ny – köp vit, ska du köpa begagnad – köp träfärg.

 • Vi har en vit, som vi målat själva, tidigare var den träfärgad. Det är toppen, bara att bättra på vid behov. Men jag håller med om att ikeas enklaste plaststol är bäst till de allra minsta. Den är dessutom väldigt bra att ha som extrastol sedan när ni isåfall byter till tripptrappen.

 • Frida skriver:

  Hej Frida,
  Vi har två vita Stokke som vi har haft sen killarna (nu 1 och 4 år gamla) började sitta med vid maten. Jag skulle absolut köpa samma igen. Kan vara bra att veta att Stokke har haft problem med just den vita färgen, att den krackelerar, främst på sitsen. Trist, men man har 10 års garanti och fyraåringens stol har vi bytt sits på två gånger (kostnadsfritt). Nu säger Stokke att de fått ordning på färgen. I övrigt har 4åringens stol tappat lite färg precis där den går emot bordskanten. Annars mkt fin.
  Ngn skrev att Antilop är bättre för att den har ett bord. Min åsikt (din stackare att sålla bland allas åsikter!) är att även bebisarna ska få sitta med vid det riktiga bordet. Varför ett eget liksom? Vid ca 14 mån har vi dessutom tagit bort bågen och så har de klättrat upp själva vilket de har uppskattat mkt.
  Lycka till!
  Frida

 • Lena skriver:

  När bäbisen är spädis kan du ju köpa en korg som insats till TripTrapen. De har en skålformad insats som funkar upp till 6 månader!

 • Jojo skriver:

  Superfint hem, så att man nästan trillar av (tripp trapp) stolen 🙂

 • Maria skriver:

  Tack för en inspirerande blogg!!!
  Som tidigare sagts är ikeas bäst när de är pyttesmå. Vi har bytt till våra två svarta tripp trapp strax innan den första födelsedagen. Tycker inte man ska välja en kul färg med tanke på hur länge man faktiskt ska ha stolen. Det är mycket trevligare i längden att det ser "helt" ut än att det ser kul ut ett tag. Liiite negativt med svart är att man måste torka av direkt och gärna gå över ibland med extra tvätt. Men egentligen, vem vill ha en grisig stol oavsett om det syns eller inte. Vi är 100 nöjda med våra svarta till de vita Eames stolarna och träbordet. Ja faktiskt ganska likt möblemanget på bilden. För övrigt har våra inte alls blivit kantstötta eller repiga trots hårt och intensivt användande i fyra år.

 • Camillasnyahem skriver:

  TripTrap är en väldigt fin stol och bra när barnet blir äldre, innan tre års ålder är den bara hemskt svår att få ren. Att stå och skrubba den efter varje måltid där kladdiga händer farit runt överallt på den är bara så trist!

 • linaLinjalerna skriver:

  Kolla på en brio sit! Den är lättare att ställa om för småttingarna, vi har använt vår från 4 månader. Funkade inte med morföräldrarnas TrippTrapp!

 • Nilla skriver:

  Många har redan nämnt Ikea Antilop, och jag vill också tipsa om den!
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00069725/

 • jenny skriver:

  hej! Vit! Har haft en av varje och vit har hållt mkt bättre i smutssynpunkt. Tycker att smuts o kladd syntes mer på den svarta.
  Vill inte peka några fingrar men inget av mina barn har kunnat sitta superbra i en tripptrapp förrän ca 9 månaders ålder. Barnet kan inte sitta trots insats när det börjar äta vid 4-6 månader. Vi gjorde misstaget o köpte en tripptrapp och fick köpa en ful antilop i väntan på att de skulle växa till sig. Den kom inte fram förrän de var ca 1 år.
  Lycka till!

 • Anonym skriver:

  Här har jag absolut inga erfarenheter- mer än att den svart på bilden smälter ju in grymt bra- väldigt snyggt!

 • Jessica skriver:

  Vi har haft vår svarta Tripp Trapp i 3 år nu och den har blivit kantstött längst ner mot golvet – sen syns alla fläckarna väl…
  Antilop tycker jag är jobbig att få ut barnet ur(fastnar med benen) + att går man själv in i stolsbenen på stolen om man inte har gått om plats.

 • Ulrika skriver:

  Min dotter har en orange som vi köpte på Blocket. Den är jättesnygg! Och kanske ovanlig? Har inte sett någon annan i den färgen.

 • Anna skriver:

  Vi har en klein-blå Tripp Trapp som nu har hängt med i snart 10 år. Den står vid vårt matbord i oljad ek, och våra älskade myranstolar. Vår son har alltid älskat att han har haft "sin" stol och han sitter i den fortfarande trots att han är 155cm lång.
  Den blå har var it bra för fläckar mm, och där den är stött syns inte så mycket eftersom kontrasten inte är så stor mot träet.
  Ikea antilop är toppen för små barn.
  PS. förköp er inte så långt innan bebisen kommer, det är inte mycket av det som finns på din lista som verkligen är "måsten". Träffa lillen och se vad hon/han har för personlighet först, många bebisar är inte alls intresserade av alla dessa prylar vi vuxna hittat på.

 • Simplicity skriver:

  Hej Frida!! Vi har den vita! Vi är supernöjda! Köpte insatsen till också med tyghölje när han var liten. Bara och tvätta. Den i trä tycker jag blir ganska så gul… och den svarta kan jag inte säga ngt om. Snygg! Beror ju på lite för var ni har för övriga möbler och stolar. Antar eames, men färg på bordet? Svart som är här ju urläckert:)
  Vi ses imorgon!
  Kram kram Jannice

 • Hannah skriver:

  Jag ser verkligen fram emot att hänga med i alla inköpsbeslut. Kan du inte ha en egen kategori för det? Så kan vi andra backa till den när det är dags för oss! :-))

 • Tove skriver:

  Jag är enig med ovan. Egen kategori för härliga inköp så vi andra kan spana när det väl blir dags 🙂
  Röstar på vit dock!

 • Annika O skriver:

  Kan bara hålla med föregående skribenter, kombinationen Antilop och Trip Trap är strålande! Antilopen kan du sätta i duschen tillsammans med barnet:-) TripTrapen måste man vara lite mer rädd om och passar bättre när barnet börjat klättra, tippar ju inte1

 • Anonym skriver:

  Vilket inspirerande hem!

 • Anna P. skriver:

  Oj! Inte meningen att vara anonym. Jag röstar på svart förresten!

 • Karin skriver:

  Min far brukar vara klok (alldeles för praktisk i min mening dock) och han säger att man absolut ska ha vit eller ljus färger på stolar, då skador ska synas mindre. Du kanske ska undvika att göra mos på rödbetor dock…

 • Jenny skriver:

  Håller med några som har skrivit tidigare: en egen kategori för babyinköp.
  Vi är med på g att välja stol och väljer mellan klassiska tripp trapp eller brio sit som fick bäst i test för några veckor sedan. Svårt val då dom ska hänga med i så många år.
  Uppdatera vilken det blir, nyfiken på inköpen.

 • Stämningsfullt skriver:

  Vi har en vit TrippTrapp och det är ett evigt torkande på den. Men samtidigt så tycker jag att det är bra för tänk så mycket basilusker som inte syns på en färg som döljer smuts mer…. *ryser*.
  Missar dagarna i Kosta tyvärr. Typiskt 🙁 Hade mer än gärna varit med i år också, men ibland kommer annat emellan…
  Kram Vanja.

 • Johanna skriver:

  Hej!
  Vi har både vit och svart och efter 5 år så är det den svarta som är i bäst skick idag! Håller inte med de andra om att barnet inte sitter bra i stolen då de är små… Har en son som är 7 månader och han har suttit i sin stol från det att han var 5,5 månad- inga problem! Babyinsats med dyna och rätt inställning av sitt- och fotplatta så sitter de fantastiskt bra!! (Hade även en new born sitsen från Stokke från den dag han kom hem från BB. Han satt med oss andra vid matbordet och var nöjd med det!)
  Lycka till:)

 • anna skriver:

  vit eller svart! Stokke!

 • Linda skriver:

  Våra vita höll hur bra som helst trots ganska stor belastning på dem…he he;)Började dock bli lite gula med åldern. Min yngsta dotter satt i den från ca 5 månaders ålder.

 • Marita Lindström skriver:

  Här hemma har vi den vita, svarta och en i trä. Vi är supernöjda med alla tre! Barnen uppskattar att dom har olik färg. Fantastisk bra stolar med mycket bra kvalitet. För övrigt har vi vita eames stolar och svart matbord.
  Lycka till!

 • Tove skriver:

  Oj, glömde att jag är Alvar Aalto fantast och där hittar du en given klassiker. Har ju inga barn så vet ej hur praktisk sen är men oj så fin!

 • Eva skriver:

  Köp inte triptrapstol nu!, är mitt tips. Tar jättelång tid innan ert barn kan sitta i den. Skaffa följande supertråkiga saker innan födseln först, för det kommer du inte ha tid till sen. Täcken (till säng resp. till vagn), kuddar, lakan, örngott, plastad frotté, filtar, badbalja, febertermometer, badtermometer, blöjor, våta tvättlappar, torra tvättlappar, Miniderm, badhandduk m hätta, lekmatta att ligga på på golvet. Babysitter är också väldigt bra att ha tidigt. Samt bilstol givetvis (rockatott).
  Vad gäller triptrapstol så tycker jag vitt har funkat perfekt. Man har den väldigt länge, så vill inte tröttna. Men IKEAs med bordet är också superbra så blir säkert både och, även för er… Lycka till!

 • Marie skriver:

  Tripp Trapp är bäst! Snygg och stadig.
  Vår dotter är 5 år och den används fortfarande varje dag.
  Vi har en vit. Det är absolut inga problem att hålla den ren och fin. Vi är dock missnöjda med att färgen släpper så lätt. Den är rejält sliten, trots att vår dotter aldrig varit våldsam av sig och huggt med besticken och sånt där.
  Försökte reklamera en gång, men affären sa att det var sånt man fick stå ut med.
  Ändå rekommenderar jag den och för mig finns inga alternativ till vitt.
  Jag skulle ALDRIG köpa en barnstol med bord, som någon tipsade om. Jag vill att barnet ska sitta med vid bordet, inte utanför.

 • Signe - adderat skriver:

  Håller helt med Sofia, Camilla mfl som förordar en enkel barnstol med bricka framför de första 1,5 åren. Jag har tre döttrar och IKEA-barnstolen sitter de väldigt bra i, är svårslaget lätt att göra ren och behändig att ta med när man ska åka och hälsa på hos någon. Den är dessutom super när du lagar mat och barnet kan sitta med och ha leksaker eller en bok på det vidhängande bordet/brickan.
  Har också haft en stokke i bok (?) med träbåge och läderrem. Fungerar bra efter 1,5 års ålder och upp till ca 7 år. Men den är bökig att göra ren. Ett generellt enkelt rengöringstips är att skaffa en liten sprayflaska och fylla den med vatten och någon droppe diskmedel eller såpa. Spraya på matgegget och torka bort. Superenkelt.
  Förstår inte heller detta med babyinsats till Stokke. Känns som en väldigt onödig grej – liksom vällingflaskvärmare, vällingflasktork mm. Bra att lyssna runt bland andra föräldrar – som förstagångsförälder är det lätt att trilla dit på mycket onödigt. Ett bra tips är att köpa second hand. Finns mycket som är i nyskick.

 • Ellendellen skriver:

  Jag har en Brio sit svart och är supernöjd med funktionen. Sonen har suttit super från början, den är stadig och man snubblar inte på benen.
  Köpte till dyna och bricka. Färgen har tyvärr börjat flaga lite men samtidigt den lever ett hårt liv;) Men jag vet att färgen flagar även på tripptrapp, kompisen har en i grönt och den ska hon sälja. Hon är inte nöjd. Dessutom ställer sig deras lilla ett åring upp i den för on spjänar fötterna mot den tunna metallstången som är under sitsen. Dom har köpt sig en Antilop från IKEA iställen

 • Mynne skriver:

  Hej Frida! Vi har en vit tripptrapp och nu är sonen 4 år. Den är, trots allt matspill, klabb och klet jättefin! De är lätta att torka av och vid ett tillfälle hade sonen gjort ett konstverk med kritor på. Det gick bort det med, även om det skar i ett modershjärta… Kanonbra stol som räcker i många år!

 • Jessica skriver:

  Jag har använt stokke. Den vitlaserade modellen. Kanske inte lika kul som rent vit, cool svart eller färgglatt. MEN. Den gick bra att hålla rent och blev inte fult kantstött.
  Men jag är inne på mitt tredje barn och har testat en hel del varianter. BRIO GROW är i min värld allra coolast. Skön även för en mindre. Dessutom har den varit i särklass lättast att stå ut med i flera år. Vår är vit och inga problem att hålla ren. Nu är dock bygeln bortplockad för länge sen och den är en fin lite högre stol.
  http://www.babyproffsen.se/produkt/visa/298:BRIO_Grow_matstol

 • Jenny skriver:

  Vi har en svart och vår dotter som är 4,5 månad sitter bra i den med dyna. Ikeas Antilop kan hon inte sitta i alls, säckar bara ihop, den är alldeles för stor. Så gäller inte alla barn att de sitter bättre i antilop.

 • Johanna skriver:

  Hej!
  Har en svart Brio Sit, moderna motsvarighet till tripp trapp. Den är jättbra och fin men just det svarta ångrar jag lite, fult när det blir hack och ser lite sunkigt ut med damm/klet på svart. På håll ser den fin ut.
  Är supernöjd med barnvagn Brio Go som vi använt i tre år nu, snygg är den också!
  Lycka till!

 • Sandra skriver:

  Jag har en Brio sit och den är jag väldigt nöjd med. Känns betydligt nättare än Trip trap, men ändå superstadig för en vild bebis. Min son har suttit i den sedan han var stabil i ryggen (uppbackad med kuddar). Köpte min vita begagnad och färgen har flagat på vissa ställen. Som någon skrev så är det nog något man får räkna med när det är en målad stol oavsett märke, men patina är å andra sidan något att vänja sig vid när man får smått…

 • Fia skriver:

  Ikeas billigaste i plast med bord! Inte snygg men så praktiskt med ett eget bord åt den lille att kladda och hacka på medan man själv kan äta med fin duk på bordet.
  Så Ikea eller inte, satsa på en stol med eget bord, det är mitt tips. 🙂

 • Anna-Lena skriver:

  Hej, som nagon annan skrev tidigare, kop IKEAs stol med bord tills bebisen ar tillrackligt stor for att sitta ordentligt i Tripp Trapp och har slutat att alska att kasta mat och hacka i bordet. Vart koksbord ar helt forstort for vi har en liten som alskar att hacka med sked och gaffel i bordet och det blir ju marken i trabordet nar han sitter sa nara i Tripp Trappen. Darfor gillar jag IKEAs stol med det lilla bordet, dar kan det kladdas och hackas bast de vill.

 • Sara skriver:

  Hej! Nu hat vi månadens outfit tävling ute. Kom in och rösta på favoriten 🙂 //Sara, Wilma och Elin
  http://fashionbyfriends.blogg.se/2012/november/rosta-pa-manadens-outfit-november.html#comment

 • Hannah M skriver:

  Vi har en vit tripp trapp. Den blir rätt ful i färgen efter ett tag, och det beror väl på att man torkar den med våt trasa stup i kvarten. Klart det var snyggare med förra insatsen, men den nya i plast smälter ändå in någorlunda. Vi har börjat använda tripp trappen runt 9-10 månader. Innan dess funkade Ikeas Antilop mkt bättre. Man kan ju lätt sy ett eget överdrag att ta på deras randiga innerkudde.
  När vår son blev ca 2 1/2år skiftade vi till en svart Agam-stol från Ikea. Man längtade liksom efter nåt lite nättare! Agam tillverkas dock inte längre så börja leta i tid på Blocket om du vill ha en sån!
  Lycka till med alla förberedelser! /Hannah

 • PIAZZAN skriver:

  Den är toppen …men framför allt när barnet blir större och ska ta sig upp och ner själv.
  skulle du eller ngn annan vara intresserad av att köpa beg. träfärgade så har jag tre?! …( dock ingen bygel)
  Kram
  Pernilla i Göteborg .
  [email protected]

 • Marianne skriver:

  Vi har svart og er kjempefornøyde. Vi må selvsagt vaske ofte, men det må man uansett.

 • Emma skriver:

  Vi har en vit och den är superlätt att torka av och har än så länge inte blivit kantstött eller solkig! Jag har för mig att de har förbättrat lacken de senaste åren också. Om ni vill ha lite färg kan ni ju ha det på själva sitt- och ryggdynan som också är jättelätt att ta av och tvätta. Kan varmt rekommendera babyinsatsen så bebisen kan "sitta" med uppe vid bordet redan från början på ett säkert sätt. Lycka till med allt!

 • Mrs G skriver:

  hahaha..vilken tur att du redan fått så mycket hjälp i frågan, jag är ju nämligen helt värdelös när det gäller frågor om barn eftersom jag inte har några 🙂
  Mitt förslag hade annars varit "ta en av varje"
  Kram Mrs G

 • Catarina Silva skriver:

  Jut love it 😉

 • Mini skriver:

  Vitt och svart är ju alltid snyggt ;). Men en träfärgad (klassisk) kan man fynda på blocket till bra pris, och skavankerna syns inte nämnvärt, vi hade en svart bygel till, blev helt ok och mycket billigare :). Lycka till!

 • Elna skriver:

  Om du vill ha ett alternativ innan ni börjar använda Tripp Trapp (för Tripp Trapp är ju klart snyggast utan tillbehör för de minsta) så är Robust barnstol en jättefin uppdaterad klassiker (formgavs 1962) och finns nu i bl a vitt och svart.

 • emelie skriver:

  Har en vit o den är jätefin ff efter 3 år. Dock är ikeas stol med bord oslagbar i början . När de sitter o plockar mrd maten är bordet kanon.
  Till min första son hade jag bara stokke o vårat kökdbird blev helt nött av disktrasan. 🙁
  Så till nästa 2 kids har jag börjat med antilopen o sen bytt!

 • Sofia skriver:

  Inlägg 3 idag: (tydligen ett ämne som fascinerar alla mödrar, men I can´t help myself, fast det har vi ju redan diskuterat ;))
  Håller helt med om att barnet skall sitta med vid bordet och att en TrippTrapp är jättebra när de är lite större, men även med Antilopen kan ju barnet sitta med. Bordet sticker ut cirka 20 cm så jag tycker inte att barnet "inte får vara med" om det sitter 20 cm längre ut. Däremot skonar man bordet något oerhört från allt evinnerligt kladd och alla hack från gafflar och annat. Tycker inte alls att det är svårt att få ur barnet (om de inte har skor på sig) och då är min lille Knut ändå nästan 2 år nu och ligger två kurvor över på både längd och vikt. Så även om vi nu nästan helt övergått till Stokkestolen så hade det inte varit någon nödvändighet. Ikeastolen är ju dessutom hundra ggr lättare att göra ren.

 • Sara skriver:

  fin blogg, kolla & kommentera gärna min blogg. 🙂
  Kram

 • Pethra etc. skriver:

  Vi har en svart Stokke TrippTrapp som använts till båda barnen (med babyinsatsen från början) och som 5-åringen fortfarande sitter på när han ska pyssla och greja vid köksbordet. Toppenstol helt enkelt! Däremot hade jag nog valt en vit idag, dels har den svarta blivit lite kantstött och tråkig men också för att allt klet och kladdiga små handavtryck har synts på en gång på den, det har varit ett evigt torkande kan jag säga…

 • Ingela skriver:

  Köp en i trä! Våra stolar är 25 o 22 år gamla, funkar fortfarande då du kan ha den även som vuxen, ex vid datorbordet. Stokke har ju dessutom lanserat en ny nu till jubileumet.

 • Therese skriver:

  Hej,
  Som många andra skrivit här så har vi en svart TripTrap. Går själv i väntans tider med barn nr 2 och tänker denna gång köpa en annan färg än svart. Gillar att den är svart, men allt skit, mat och kladd syns väldigt väl. Man måste vara mycket noga med rengöring så man får bort alla fettfläckar. Och som flera andra påpekat släpper lacken och (i vårt fall) lyser den röda (konstigt men sant) grundfärgen igenom. En i trä borde inte ha det problemet om den blir kantstött iaf. Svårt val! Jag kommer dock inte välja en rolig färg bara för att det finns. Jag gjorde det på min kitchen aid, tog en ljus turkos, och i min hemmamiljö skar den något fruktansvärt då vi har ett ljust kök med mkt trä och mörkblått. Det var bara den jag såg hela tiden. Jag tror man ska gå på harmoni för om det är något man går på och kan störa sig på under småbarnsåren så är det just stolsben på barnatolen.

 • Malin skriver:

  Jag håller med tidigare inlägg om att Ikeas lilla balja till stol är mycket bättre. Vi hade/har en tripp trapp till vår stora tjej men den har varit jätte jobbig att få ren så lilla tjejen har fått ikeas. Den är ju inte alls lika snygg men det är det värt eftersom den är så lättskött. Oavsett vad du väljer så satsa på att köpa med en bricka/bord till stolen. Det finns roligare saker än att stå och skrubba majspurré på köksbordet.

 • Sara skriver:

  och då tipsar jag om att köpa Brios stol istället, som har en bra bricka man kan köpa till. VI har en vit sådan istället för Stokkes. Snyggare tycker jag och väldigt praktiskt med matbrickan till.

 • Maria Sundberg skriver:

  Min dotter (nu ca 2,5 år) har en vit Triptrap. Den har varit bra. Visst har den blivit lite skavd men det har mest berott på att hon varit en liten bitare som gärna tagit sig en smakbit på stolen när tänderna varit på väg fram! 🙂 Tycker den har gått bra att torka av. Dock kan jag säga att vi köpte en svart/vitmönstrad dyna och den färgade av sig på den vita sitsen. I början (vid ca 5 månaders ålder) satt hon i den och hade handdukar framför sig för att stabilisera. Fick det rådet av BVC – att stötta upp runt henne tills hon kunde sitta själv, så att inte ryggen blev för trött!

 • Beror på om man är en tillåtande kladdmamma eller inte. 😉 Vi hade en Hokus-pokus och jäklar vad den fick skrubbas. de små marodörerna har en tendens att kladda väldigt mycket när de ska lära sig att äta själva så då är Antilop bra. Bara att ställa den i duschen och skrubba av den. Har det hunnit torka in så räcker inte en trasa. Ett tips bara för att Tripp trappen ska se snygg ut längre, köp den när bebis är runt 11/2-2 år 🙂
  Kram!

 • Oj! Med tanke på alla kommentarer du redan fått så är kanske min överflödig.
  Vi har i alla fall en vit Trip trapp och med facit i hand så hade nog en i färg eller trä varit bättre. Då stolarna är målade så är de mer ömtåliga än lackerade. Allt spill ska torkas bort på en gång så att det inte torkar in och tar färgen med sig om man gnuggar i efterhand.
  Min son kom på den förträffliga idén att måla på sin stol. Inte så snyggt då det syns, men lite charmigt.

 • Annika K skriver:

  Mitt tips är att köpa så mycket så möjligt begagnat, både kläder och prylar som stol, liggvagn, säng o bebiskläder. Det finns massor på bytesmarknader och på blocket. Små barn bryr sig inte. Spara pengarna och köp några designklassiker till dig själv, så mycket kan du tjäna:) Sen brukar barn gilla färger, åtminstone mina flickor tyckte väldigt länge att svart var fult.

 • Jenny skriver:

  Hej!
  Vi har en grön tripp trapp och har haft den i 5 år. Jag blir alltid så glad över den färgklicken. Jag upplever inte att kladdet syns så väl på den.
  Men köp även en Ikea antilop för den är grym att dels ha som extra stol, kunna ställa i duschen, enkel att ta med och bra att ha ute.
  Lycka till!

 • Camilla A skriver:

  Säger som många utav de andra. Köp en Antilop på Ikea först, oslagbart första åren. Sen köper du en svart Stokke tycker jag! Har en själv som vi haft till två barn. Inga fula skavanker alls!

 • Johanna skriver:

  Vi har vit Brio, funkar super. Fast vi började med en från IKEA för det värsta kletet, och för utomhusbruk. Men alltså, det är ju inte så att du behöver den när ni kommer hem från BB, kanske efter 5-6 månader! Ta det lugnt med inköpen, inte ens barnsäng behövs direkt!

 • Jenny skriver:

  Köp en SVART! Vi har haft vår till två barn o den är jättefin, inga skavanker alls. Snygg o stilren! Ikeas plaststol kan man ha som en extrastol i förrådet när bebiskompisar kommer på besök, men nä, den är INTE snygg att ha framme… Och den är väldigt skrymmande, benen sticker ut o man snubblar på dem jämt. Kör på en svart Tripp-Trapp o du kommer att bli nöjd! 🙂

 • Lidingömamman skriver:

  Håller med om att stolen inte är ultimat när bebisen är liten. Då stolen ska hänga med i ett antal år tycker jag de lite mer färggranna varianterna är ett sämre köp. Det är enklare med en vit eller svart för att matcha hemmet i flera år framöver. Jag har en svart som fått några märken men de syns knappt då träet under är så mörkt.
  /Lidingömamman

 • Marie skriver:

  Kom på en sak till!
  Ett av våra bästa inköp till dottern var brickan från Stokke. Den som kallas "Stokke Tabletop".
  Det är små kanter på den, så även om ett glas mjölk spills ut rinner det inte ner på matta osv. Dessutom skyddar det bordet.
  Att det sedan följer med utbytbara underlägg till den är stort bonus. Tack vare brickan kunde vår dotter alfabetet strax efter ett år.
  Jag var osäker när vi köpte brickan eftersom den kostade 500 kr. Men ÅH vad den var bra!
  Läs mer här (t ex): http://babyproffsengbg.jetshop.se/table-top-p-1087-c-161.aspx
  Det finns dessutom en "Playtray" att köpa till Tripp-Trapp-stolen. http://www.playtray.se/ Då blir det "Antilop-funktion" på stolen, men man slipper den mindre snygga Antilopen =)

 • Dinka skriver:

  Vi har en vit Tripp trapp stol och den har vi haft i tre år nu. Den är fortfarande lika fin i färgen. Jag lyckades hitta en återförsäljare som hade kvar några stolar med träbygel/skinnrem innan de ersattes med plastbygel.
  Ett tips, försök få tag på en träbygel och lämna in den för lack stolen blir mycket finare med den. Lycka till!

 • Hemmahososs... skriver:

  Svart!!! Båda mina tjejer har haft samma svarta TrippTrapp stol. Lätt att torka av, syns inte mycket smuts och har stått emot hack utan att nåt knappt syns i 8 år! M a o bra kvlitet:). Lycka till.

 • Emma skriver:

  Har en svart tripp-trapp och är supernöjd med den. Visst, fläckar och skavanker syns på den, men det hör ju till. Den nya plastsitsen kanske inte är lika snygg som den tidigare varianten med läderrem, men jag upplever att den är stadigare. Med dynan till har dottern suttit i stolen utan problem från ca 5,5 månader.

 • Anna W skriver:

  Hej Frida, hemma hos oss finns en vit. Och används nu av vår andra dotter. Min erfarenhet är att vit är en bättre färg än svart, enligt mig syns smutsen mer på en svart. Kring dina funderingar om man lessnar, jag skulle säga nej 🙂 Vi är nöjda – varje dag. Och skulle man vilja förändra finns det massvis med dynor att byta till. Lycka till!!
  / Anna

 • Emma W skriver:

  Vi har en två svarta stolar som har fungerat jättebra! Det blir självklart märken med tiden men inte speciellt mycket (inte om jag jämför med våra kompisars Brio-stol). Kör på svart! På den vita kommer ALLA matrester och spill att lyyyyysa 😉

 • Emma W skriver:

  Vi har en två svarta stolar som har fungerat jättebra! Det blir självklart märken med tiden men inte speciellt mycket (inte om jag jämför med våra kompisars Brio-stol). Kör på svart! På den vita kommer ALLA matrester och spill att lyyyyysa 😉

 • suvi skriver:

  Vi har en i vitt och den är snygg och lätt och rengöra 🙂 Spelar väl ingen roll att alla matrester syns den måste ju rengöras oavsett vilken kulör stolen har.
  /S

 • Vi har ikke TrippTrapp, men en liknende type fra danske Basson Baby som vi er veldig fornøyd med. Den er i tre, og etter å ha vært i bruk i ca 5 år (nå til gutt nr 2) kan vi knapt se at den har vært brukt. Veldig fornøyd med den! Så trefarge kan anbefales.
  Tusen takk for besøk på bloggen min, forresten! Koselig!
  Ha ei fin helg!
  Stine

 • Kicki skriver:

  Vi hade en i vitt och det är klart den var lite svår att hålla ren. Idag skulle jag valt en svart. Det är bättre att ha färgklickar på detaljer, tex en mjuk dyna i något färgglatt som lillen kan sitta på i sin stol.

 • Therese skriver:

  Har ett litet extra-tips angående att du/ni vill klara av så många Nyköping till bebisen som möjligt i god tid. Bra tänkte för det första! Jag vill dock passa på att ge ett tips angående vissa saker man man behöva och inte. Vi köpte till vår son en Baby Björn börsele efter tips från många närs och kära. Men vår son gallskrek så fort han hamnade i den och vi bytte den snart till en babysitter istället. Samma var med hoppgunga och babygym. Inget gillade han speciellt mkt. Mitt råd är därför att vissa saker är bra att köpa och prova när det är dags så man kan lämna dom åter om barnet inte är nöjt. Säkert har ni redan tänkt på detta men önskade att någon varit tydligare mot mig om hur olika de små kan vara. Ta hand om er och lycka till med baby-boandet. Vänligen Therese

 • Rebecka skriver:

  Vår dotter fick en rosa och det tog emot i ett övrigt vitt, vitt och lite svart hem men nu när hon är 20 månader känns det valet helrätt. Hon hade såklart lika gärna kunnat ha en grön, blå eller röd men jag tycker det är smakfullt med ngn färg då det ju liksom hur man än gör är en barnmöbel och matchar ändå aldrig de där designerstolarna perfekt och det är liksom det som är charmen. Och barn gillar färg. Oavsett föräldrarnas ängsliga inställning till annat än vitt och svart :). Lycka till!

 • åsa skriver:

  de finns i massa olika snygga gråa nyanser också! =)

 • sofia PR skriver:

  Vilken fantastisk respons:)
  Undrar om inte Gubi har någon snygg barnstol?
  Stokke=stor;)
  Trevlig kväll/Sofia PR

 • Anna skriver:

  Brio grow tycker jag är absolut snyggast på marknaden! Bra till dom små och perfekt som snygg juniorstol när dom blir äldre. Sen måste jag säga att Ikeas antilop är toppen också faktiskt. Billig och alltid bra med en extra stol:)

 • JB numera JN skriver:

  Fantastiska råd du får, vi har en från -81 i björk & funkar fortfarande men som tidigare sagt rek, jag Ikea för första tiden men dess ben är bara ivägen. Sen vill jag lägga in en notis här finns att hämta hem riktigt fina inspydda grejer. Jag sparar med glädje & lämnar gärna vidare dock ingen tripp trapp, men kanske en baby sitter, babytäcke med mera.

 • Proforma - Irene skriver:

  Jisses så många svar du fått… och så kommer jag som inte haft småbarn hemma på många år! Jag tänker så här… välj den som du känner du kan leva med i många år för det är ju du som kommer att reta dig på om du väljer fel och inte lilla barnet. Och kanske inte heller mannen! Och du gillar ju svart och vitt så valet borde stå där mellan.. vilket i och för sig kanske inte är så lätt heller. Hur som så är det en jättebra stol, barnbarnet har en sådan och vi hade dom när jag jobbade på dagis också.

 • Marie skriver:

  Oj, så många kommentarer! Så snart det handlar om barn piggar vi mammor på oss!
  Vill bara säga: finns brickors till tripptrapp sök på playtray så finner du;)
  Tänk på att barnet först vid fem månader (ca) kan sitta med längre stunder. Tycker också antilop var bättre i början. Först vid ett år kändes tripptrappen bra.
  Lycka till!

 • Kattis skriver:

  Vill tipsa om ikeas Blåmes. Finns i svart- eller röd- målat trä. Var vi nöjda med till vår son vuxit i den ärvda Stokke-stolen utan bygel.
  Tack för all inspiration!
  Mvh
  Kattis

 • Anna Bazydlo skriver:

  Hej Frida!
  Vi har en svart tripp trapp till vår snart 1-årige son. Den är jättefin och passar perfekt hos oss även fast våra eames stolar är vita och vårt matbord i björk. För att piffa upp stolen lite så har jag köpt en färgglad dyna till den. Stokke har några mönster att välja mellan:)
  Lycka till med bebisen och allt runt omkring!!!

 • Annster skriver:

  Tjusigt 🙂

 • Jonna skriver:

  Inte för att jag har barn eller så men den svarta kan Du ju faktisk dutta färg på om den blir kantstött!

 • HK skriver:

  Röstar på röd, den är mer "betsad" än målad till skillnad ifrån de flesta andra färgerna. Passar också väldigt snyggt till din färgskala.
  Vi har en turkos och en gammal i bokfärg, den turkosa har dock flagat väldigt mycket på fotstödet, men är väldigt snygg kontrast och färgklick till allt annat vi har.
  Konstigt nog så gillar båda barnen den gamla framför den nya.

 • Rebecca skriver:

  Ja sitter med samma i-landsproblem..=)
  Färger tröttnar ja så fort på och vitt känns svår att hålla ren. Svart återstår men svart kan bli för mörk i vår lägenhet…=(

 • nilla skriver:

  för en lite plutt fungerade ikeas bäst. så skönt att kasta in den i diskmaskinen men jämna mellanrum. bordet var också bra när vi var många runt bordet, då kunde lillfisen sitt med men ändå få kladda fritt. antilop är också bra i ock med att den tar så lite plats när den är isär monterad. perfekt nu när var och varannan börjar skaffa smått i familjen/kompis kretsen. slutsats – antilop (ful ja) i början, sen stokke (kanske önska som 1 års present av gamlingarna?)

 • yohanna skriver:

  Hej, jag har en tävling på min blogg där man kan vinna ett laptop skin. Jag ber förövrigt om ursäkt om du inte vill ha kommentarer om tävlingar.
  Hoppas du är med.
  Här är direkt länk till tävlingen: http://yoyossecret.blogg.se/2012/november/vinn-ett-laptop-skin-2.html#comment
  Föresten, söt blogg!

 • Helen skriver:

  Instämmer i kören att Ikeas Antilop är suverän i början. Vi köpte en tripp-trapp när dottern var runt året, en vitlaserad som döljer skavanker och fläckar jättebra.
  Nu till sonen vill jag ha en svart tripp trapp, men väntar med det tills han är runt året.
  Lycka till med allt bebisbestyr 🙂

 • Malin skriver:

  Hej Frida!
  Min sambo sparade den träfärgade TrippTrapp-stolen min 9-åriga bonusdotter hade när hon var liten (med träskena och läderrem). Planerar att lämna in den för omlackning till antingen svart eller grafitgrått samt själv sy en ny dyna i Josef Franks elefanttyg så att vår dotter (som ännu bara är 6 v) kan ha den när hon blir större.
  Det kanske också är ett alternativ; att göra den lite mer personlig?

 • Malin skriver:

  …Dessutom planerar jag att köpa IKEAs golvskydd under stolen för att skona parkett och matta från kladd och märken:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/44881100/

 • Joachim Nilsson skriver:

  Är man osäker på färg så ska man alltid välja vit, gammalt djungelordspråk. Jäkla bra stol oavsett vilken färg du väljer.

 • Jonatan skriver:

  Hej gumman! Har helt tappat bort din mail adress!
  Men tänkte om du kunde hjälpa mig med en grej!
  http://www.tailorstore.se/skraddarsydda-skjortor/bla-normal-fit-herrskjorta-c3xi
  Om du kunde länka mitt tävlings bidrag. Tar max 10 sekunder!
  Peace Jonatan!

 • Hej fina du! Ville bara ge ett tips om min Loreen Talhaoui Fanblogg. Om du tycker om henne så får du gärna kolla in bloggen. Kram!
  /http://loreen.blogg.se

 • Carina skriver:

  vi har haft en träfärgad stokke. den har varit super. och "passat in". men jag tycker nog att en vit brio sit är ett snäpp roligare. plus att du har möjlighet att sätta dit en "bricka" om du vill det. annars funkar ikeas bra. särskilt att ta med. även om hela bilen fylls upp 😉

 • Lina skriver:

  Vilket fint kök du har, helt underbart! 🙂
  Du kanske skulle vilja vara med i min gissningstävling? Du hittar information om den här: http://picmagic.blogg.se/2012/november/gissnings-tavling.html
  Kram! 🙂

 • Mia skriver:

  Vi har en svart men den står i förrådet till förmån för antilop från IKEA just nu. Vi började med den svarta för den är ju så satans fin, men det är så mycket skrymslen och vrår att man får gnida ihjäl sig för att hålla den fräsch. Ska absolut plocka fram den igen när bordskicket är bättre men även för mig som är en matchningsnörd av rang har funktion tillfälligt fått segra över form.

 • anna skriver:

  Efter att ha lusläst det mesta om barnmatstolar köpte vi tillslut en Babybjörn (http://www.babybjorn.se/matstol) till vår lilla dotter. Sitter fantastiskt, ingen möjlighet att åla runt (som i Ikeas), säker, bra sittställning & praktisk med avtagbar bricka itan massa "skrymslen & vrår". Perfekt när hon va 5 månader, perfekt när hon nu är 1,5 år (& ett bra tag framöver). Rekommendar starkt!!

 • msn00b skriver:

  Ser att du fått en massa bra och vettiga stolråd redan så här kommer ett vagnråd istället. Unna er en vagn med rejält tilltagna och punkteringsfria hjul. De där små smidiga cityvagnarna är ett rent helvete att manövrera så fort det är det minsta lilla snö, och trottoarkanter skall vi inte ens tala om. Upprepade punkteringar är inte jättekul det heller. Tänk också på att mäta bagageluckan och testa att lasta in vagnen innan ni köper den. Emmaljungavagnarna är tex helt enorma (och tunga!) även i ihopfällt läge vilket inte är superkul när man skall in med fem matkassar eller för all del packning för att köra långt. En sista grej är att många vagnar inte är utformade för att män skall köra dem, så om din man är över 1,75 så tänk på att kolla så att han inte måste gå i konstiga ställningar/slår i smalbenen. Puh! Jag tror det var allt!
  och du, grattis 🙂

 • Hej Frida! Hoppas allt är bra med dig och lilla magen 🙂 Vi köpte en grön TrippTrapp från Stokke till vår lille Max och vi är supernöjda! Dock är jag ju ett riktigt "färg-freak" så valet stod bara mellan de färgglada för vår del. Men om valet stod mellan svart och vit hade det blivit vit 😉
  Till stolen köpte vi även ett "new born set" som vi har haft stooor användning av! Det är som en babysitter som man hakar fast på stolen kan man säga! Det är roligt att kunna ha Max med oss vid matbordet i samma höjd som oss, och han sitter bra i den medan vi lagar mat eller grejar med annat också 🙂
  Hoppas att det kan vara till någon hjälp! Och tack för din gulliga hälsning inne hos mig! 🙂

 • Thomas skriver:

  Mitt tips är att titta ut färgen nu, men vänta med inköp. Jag vet att du och ni andra inte vill höra det, men man vet aldrig vad som händer. Jag har lämnat tillbaka en bilbarnstol, paniksålt en vagn för två barn och plockat ihop en barnsäng efter att vi förlorat barnet vid födseln. Jag vill inte skrämmas, men det är bättre att vänta än att med tårar lämna tillbaka något som man plötsligt inte kommer att använda.

 • Anonym skriver:

  Tänkte bara höra när Hans K – tävligen är avgjord och när vinnaren kommer att presenteras

 • Charlotte skriver:

  Vi har tre barn. Alla har använt IKEAs Antilop tills dom är drygt ett år sedan har dom bytt till Tripp Trapp stolen. Antilopstolen är mycket bättre till små barn och Tripp Trappen till lite större barn. Nu till svaret på din fråga. Vi har haft en träfärgad och en svart. Smuts och damm syns mer på svart, så man får torka den lite extra noggrant. Jag tycker inte den har blivit kantstött utan hållit sig bra i färgen.

 • elin skriver:

  lite nagg ger karaktär, talar jag om för mig själv när min son far som en vettvilling över lägenheten.

 • Anna skriver:

  Antilop, Ikea lova att du köper en sån. Triptrapen har vi också men den fick vänta. Vi har f ö inte haft framme en enda pryl vi varit rädda om, p g a av framförallt sonens extrempillande. Pillrigare pillerjocke finns inte. Nu vid fyra års ålder ger han sig iväg på högre höjder och går dagligen igenom skåp lådor å annat som tillhör vuxenvärlden. Skulle det ha dykt upp någon ny grej någonstans triumferar han högljutt ut detta till alla och envar. Leksaker intresserar icket. Ps: har du hört att underbara backmans antik o interiör har stängt igen?

 • Vivi skriver:

  Väntar också en liten i magen och spanar och planerar för framtiden. Det finns en till stol som är en gammal klassiker och vad jag kommer när jag var liten var att den var sjukt rolig. Vem älskar inte Hokus Pokus matstolen? 🙂 finns i flera coola färger, fart jag är nog lite lika färg feg som du så antingen blir det en svart eller en vit…..eller varför inte en grå:)

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *