Annons

19 december – dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett fint bäddset från svenska Norrgavel som gjort dig kända för sina vackra möbler och en känsla för sober lyx med hjälp av gedigna materialval, långsiktiga former och en genuin kärlek för det traditionella möbelhantverket. Bäddsetet kommer från serien Blockrand signerad Gunilla Axén och är värt 1100 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) I vilket material är bäddsetet Blockrand tillverkat?
2) Beskriv dina drömmars sovrum. Hur skulle du möblera det om du fick välja fritt från Norrgavels sortiment av möbler och textilier? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis Kristina som svarade kl 10.45.41!

Tävlingen pågår tom 20/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • A.R skriver:

  1) ekologisk bomullspercale
  2) jag skulle välja sänggavwln BAS, sängbordet KUB, lampor från Bestlite och en fårskinnsfäll!

 • 1. Ekologisk bomullspercale
  2. åh, så himla svårt, jag vill ha en sänghimmel och en walking closet.. 😀

 • Johanna skriver:

  1. Ekologiskt bomullspercale
  2. Svårt att säga såhär bara på rak arm, det tar tid att skapa det perfekta sovrummet. Men lite spontant skulle jag välja sänggavel bas, litet bord med låda för att sedan bygga vidare. Man vill ju gärna se allt på plats också.

 • AnnCatrin skriver:

  1) ekologisk bomullspercale
  2) Hmmm….vi har ett aldeles nyligen omgjort sovrum men det saknas en länsstol….den skulle bli pricken över i:et!

 • Nickan skriver:

  1: ekologisk bommulspercale
  2: Jag drömmer mig bort med: Sänggavel Bas, 2 sängbord stor kub och ett högt skåp med ben och platt krön. En stor spegel också. Allt i lite mörkare grå bets. En Länstol med lös kudde i ljusare grå. Kuddarna ska vara med mycket färger, inte nödvändigtvis samma på alla. Ett gäng The Dots på väggen. Sängkläder av linne i vitt och lampan Mässing på sängborden tillsammans med väckarklockan Arne Jacobsen. Mattan Japansk rand på golvet och en hel drös med blandade kuddar….åhh vad vi skulle drömma oss bort lätt i detta fantastiska sovrum!

 • Anne skriver:

  1. Ekologisk bomull (percale är själva vävtekniken som gör att bomullen blir tät och känns så mjuk och lyxig)

  2. Sänggavel Bas i såpad björk, och två rejäla byråar i matchande färg. Sen är det slut på plats i vårt lilla sovrum, men jag skulle gärna piffa till det med vackra sängkläder från just Gunilla Pontén,och en massa härliga kuddar.

 • 1. 100% ekologisk bomullspercale
  2. Mitt stora drömsovrum är avslappnande inrett i en lugn färgskala i grått, svart, blågrått och ljust trä. Här rymms både sovplats och läshörna. Inreder gör vi med sängram i björk, sängbordet KUB i björk, klädd sänggavel BAS, bäddsetet Blockrand, betsad länstol, svart BL7-lampa. Vi mjukar upp med mattan Camelia 45 samt pläd och kuddvar Kantha i grått. Tidningssamlaren Triumf kan antingen hålla inredningsmagasinen eller veden, för eftersom detta är mitt drömsovrum finns givetvis en stor öppen spis. Sådärja, här kommer vi att sova gott.

 • whynja skriver:

  1: Ekologisk bomullspercale
  2: Sänggaveln BAS kläd i grafitgrått tyg, litet bord med låda som sängbord, byrån Poppel och ett högt grått skåp. Vid fotänden av sängen skulle jag ha bänken BAS, varianten som är klädd i lammull. Sängkläder i linne till det och Bestlites lampa BL1 som sängbelysning.

 • 1. Ekologiskt bomullspercale

  2. Jag skulle välja att inreda ett svalt och ljust sovrum; med den klädda sänggavlen BAS, byrån Massiv & mattan Allium i ljusgrått. Bredvid sängen skulle ett par Ulletofflor gärna få stå

 • Sigfrid skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Et drømmesoverom; Senggavel BAS tre, på hver side låg forvaing som nattbord. Veggene i en lun terrakottafarge. På golvet Kelim matte Anatolsk fra Reza. Gardiner i rosa, med bambusrullgadin inni. Hvite sengeklær, putetrekk i ulike rust, rosa og terrakotta.
  Lunt og varmt!

 • Sofie skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale.
  2. Jag vill ha ett sovrum utan några större synintryck, eftersom jag vill att man ska kunna slappna av. Sänggaveln BAS i trä tillsammans med två Stor kub-sängbord i samma material. Ovanför sängborden vägglamporna BL6. Nedanför min säng tofflor Stripe och nedaför hans säng tofflor Mohair. Sängkläderna är självklart Blockrand, och nere vid fötterna ligger pläden i Kashmir/ull. En länsstol i hörnet i samma material. Gärna nån läslampa, ex. Grasshopper, där, så att jag kan mysa med en kopp té och en bra bok innan läggdags.

 • Emma Bengtsson skriver:

  1) Ekologisk bomullspercale
  2) Jag hade börjat att inreda mitt rum med en säng prytt med sänggavel BAS trä, och sedan hade jag inrett rummet i samma stil, med ett inslag av grönt för att få ett fräscht intryck!

 • Wilma Östlund skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Mitt drömsovrum innehåller mycket textilier och värme.
  Jag vill att känslan skall vara hotellrumsmys. Ett ställe inte bara för sömn utan också ett krypin där man kan vara själv för en stund.
  Jag skulle välja en BAS sänggavek klädd med mörkgrå ull.
  I myshörnan skulle jag placera en mörkbetsad länsstol med vit klädsel (och lös sittkudde). Bredvid skulle mitt favoritrullbord (suktat efter i 2 år nu) få ta hand om de tidningar och böcker sim jag har på G för tillfället. Även det mörkgråbetsat.
  Nedanför sängen en kelim-patchwork (i turkosa toner).
  Jag skulle även blanda upp med mina vitmålade vintage-byråer och spegelbord

 • Janina skriver:

  1. 100 % ekologisk bomullspercale
  2. Eftersom jag inte har ett separat sovrum idag blir det bokstavligen ett drömsovrum. Det ska kännas luftigt men samtidigt mysigt och inbjudande vilket jag åstadkommer med textil och skön belysning som tex PD4 från Gubi som jag kollade in senast jag var på norrgavel. Hade vidare använt norrgavels tygklädda sänggavel och kub sängbord.

 • Britta skriver:

  1. 100% ekologisk bomullspercale
  2. Sovrummet skulle ligga separerat från själva huvudbyggnaden, som en blandning av bod och växthus med utsikt över en insjö eller en äng. Där skulle jag ligga i min säng och lyssna tysnaden.

 • Marie Eklund skriver:

  100 % ekologisk bomullspercale

  Ojojoj, till att börja med så är ju mitt drömsovrum ganska rejält, så man får plats med allt bra man behöver.
  Jag skulle köra på BAS sänggavel i grön bomullscanvas, med två stora kub som sängbord, i ek. Vid änden av sängen skulle jag ha en låg förvaring med lådor, och en sittdyna. På väggen bredvid sänger hänger två stycken vägglampor, BL 7, och på sängen ligger massa sammetskuddar i olika färger.
  På golvet skulle jag slå till med en härligt varm matta, Kelim patchwork, och i taket hänger en lampa, Boll krinklad siden.
  Som kronan på verket står en länsstol i ett hörn, med en fotpall med mysigt lammskinn på.
  Jag skulle aldrig lämna rummet, en oas skulle det vara

 • Solbritt skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag skulle ha en sänggavel bas klädd, som sängbord skulle jag välja Poppel bänk och en Mellanhög förvaringsbyrå. Gärna en länsstol också.

 • Viccan skriver:

  1. 100% ekologisk bomullspercale
  2. Mitt drömsovrum är i vitt & silver. I fönstret hänger vita spetsgardiner. Sängen är Sänggavel BAS klädd så att man kan luta sig mot kanten när man vill läsa. Bredvid sängarna står nattduksborden Stor kub i vitt. I rummet finns även en pinnstol i såpad björk att lägga dagens kläder på. Rummet är inte så stort och väggarna är fyllda med svartvita bilder i silvriga ramar.

 • jenny skriver:

  100% ekologisk bomull.

  som på bilden på norrgavels hemsida under fliken galleri, bilder från Jämtland. Fantastiskt med textilierna mot det övrigt så rustika.

 • Frida H skriver:

  1. 100% Ekologiskt bomull.
  2. Jag skulle behålla den sängen jag har nu, men jag skulle vilja ställa en av Norrgavels fotpallar 50x100cm vid fotänden (grå med svarta ben). Sedan skulle jag vilja ha deras Massiv byrå, helst den med dubbla byråer – gärna i vitt med kalksten. Jag har sedan också plats för en clubfåtölj och två sängbord, helst det med låda. Jag skulle definitivt vilja ha en Kelimmatta i mitt sovrum samt sängkläder Linne (Blockrand ska mina föräldrar få gosa ner sig i, i gästrummet) tillsammans med en pläd i Kashmir/ull.

 • Rebecka skriver:

  ekologisk bomullspercale
  Mitt drömsovrum skulle ha ett vackert ekträgolv med en stor ljus ryamatta på. En stor dubbelsäng med sängavel BAS i ljust Linne (extra höga med för lyx), för att bryta av mot de 0502Y målade väggarna. En hängande kritallkrona i taken skulle stå frö glamouren, Mitt emot sängen den grå Massiv avlånga dubbelbyrån med benavslut och kalstenskivan för att plocka upp de grå tonerna i bäddnignen och kuddarna. Ett svart sängbord med liten låda – och sen skulle jag välja ett genomskinligt plastbord eller ännu bättre glas, på sidan som inte vetter mot fönstret. Två stora tavlor i svart, vitt, grått med abstrakta röda detaljer övanför sängen. Svartvita foton på nära och kära i svarta småramar ovanför byrån, några ståendes mot väggen. En grå clubfotölj med fotpall i hörnet, med en härlig gotlandfårskinnfäll och läslampa blir det perfekta avslutet.. Där skulle jag vilja bo…

 • Anonym skriver:

  1. ekologisk bomull
  2. Åh, enkelt, ,,,en sängram i såpad björk med hög fotända och bestlite vägglampa som sänglampa.

  Inget annat i ett ljusblått sovrum med vita fotlister och taklister..

 • Tina L E skriver:

  1. 100% ekologisk bomullspercale

  2. I vårt sovrum finns redan skrivbordet Bas med en låda, en hylla (hyllplan och trärena konsoller, Bas) samt två sängbord Kub – allt i björk. Det som saknas är en stol till arbetsbordet, gärna stolen Stol. Och så bäddlinne från Norrgavel, förstås.

 • Amanda skriver:

  1) Ekologisk bomull

  2) Jag skulle ha den fina pläden i merinoull och den tjusiga kudden cirkel på min säng. På väggen över sängen skulle jag ha lamporna BL7 från Bestlite.

  På golvet för att slippa det kalla golvet om morgonen skulle jag välja den fina mattan Gåsöga. Vid mitt sovrumsfönster skulle jag ställa den vackra byrån Massiv med kalksten.

 • Nicole skriver:

  1. ekologiskt bomullspercale

  2. Jag skulle vilja ha ett ljust och fräscht sovrum med poppel sängbord och och clubfåtölj med golvlampan Z bredvid. Och självklart sängkläderna Blockrand. 😉

 • Anna skriver:

  1. Det är inte mindre än 100% ekologisk bomull.
  2. Jag skulle helt klart välja den mörka sängramen med hög fotgavel (som skulle bäddas med de superfina randiga sängkläderna). Sen skulle även en ljusgrå Länsstol med mörkgrått fårskinn få följa med och bilda en myshörna tillsammans med den svarta golvlampan BL3. På golvet skulle ett renskinn få ligga, och korgen Triumf skulle stå bredvid stolen fylld med en massa fina inrednings- och matlagningstidningar.

 • Andy skriver:

  1. 100% ekologisk bomull
  2. en gosig såpad säng, till den en kub eller två – med mycket böcker och tidningar. En BL 1 lampa till mig och en Bl 1 lampa till dotterns godnattsaga på kvällen. En Kelim på golvet och gröna gardiner. Varmt och ombonat. Oj nästan som jag har det idag!

 • emma skriver:

  1. Ekologisk bomull
  2. I enkla färgtoner av kombinerade naturmaterial, trä, betong, ull, med snygga accessoarer!
  Sänggaveln bas i svart och renskinnet kero leather på golvet,golvlampa P2D, adventsljusstake betong, väggur betong, box på hjul som sängbord med den snygga arne jacobsen väckarklockan. Gärna ljusa renhorn på trävägg till det.

 • pysseliten skriver:

  1 100 % Ekologisk Bomull
  2 En svart trä vägg ,med Basklädd så man kan luta sig skönt, matta Squares Överkast Katha
  kub sängbord & Zladd lampa .
  Och en kudde på sängen blomma den svarta 🙂
  Så skull mitt rum från Norrgavels se ut .

 • l skriver:

  1. 100 % Ekologisk Bomull
  2. Jag skulle vilja ha en svart Sängram, på var sida om en den Kub med låda. I mitt drömsovrum vill jag även ha en läsfåtölj, en svart Länstol vore väldigt fint. Väggen intill fåtöljen ska prydas med fyra Kub utan låda uppsatta som i en pelare med plats för favoritböckerna och några härliga fotografier.

 • Lisa skriver:

  1. 100 % Ekologisk Bomull
  2. Jag skulle vilja ha en svart Sängram, på var sida om en den Kub med låda. I mitt drömsovrum vill jag även ha en läsfåtölj, en svart Länstol vore väldigt fint. Väggen intill fåtöljen ska prydas med fyra Kub utan låda uppsatta som i en pelare med plats för favoritböckerna och några härliga fotografier

 • Håkan skriver:

  Tja F!

  Kan du inte dra lite vinnare? Det är sjukt många luckor som inte har några vinnare än.

 • Charlin skriver:

  1. 100 % Ekologisk Bomull
  2. Jag skulle möblera med:
  1 st Matta Piano (svart/vit)
  1 st Sängram med låg fotgavel i björk
  2 st Sängbord Stor Kub i björk med ben.
  1 st Bokhylla obehandlad al
  2 st pinnstolar Tempera
  1 st pendel semi i taket
  2 st nattduksbordslampor (Bordslampa) Bezzy Led

  Och eftersom jag älskar djur – Dalahästar och andra diverse trädjur skulle få flytta in i bokhyllan. Ett minizoo där helt enkelt 🙂 Hyllplanen skulle jag måla svarta så trädjuren får stå ut lite mer!

 • Nilla skriver:

  Ack! Ser att länken inte funkade, bilden jag menade är den längst ner på sidan för Sänggavel Bas Trä..

  http://norrgavel.se/mobel/sanggavel-bas-tra/#10

 • 1. 100% ekologisk Bomull
  2. Mitt dröm sovrum!
  Jag skulle möblera med en underbar säng, nattduksbord skulle bli två KUBER med låda i Ek. På golvet skulle det få ligga mattan BOARD från Linum med blå/vit rand. Och på sängbordet stå ”sänglampa” arbetslampan BL2 från Bestlite. Detta hade varit snyggt och fått mig att somna sött!

 • Maria B skriver:

  1 ekologisk bomull
  2. Jag älskar mina sängbord kub i såpad björk så de skulle jag behålla och matcha med sänggavel bas i samma material. Jag skulle också vilja ha skåp och lådor från Norrgavels mellanhöga förvaring, gärna i grå äggoljetempera med björkskiva på. Äggoljetempera åldras ju så fint! Ett par lampor från Zlamp till sängborden och en av deras fina adventsstjärnor i papp till fönstret skull bli pricken över i:et.

 • Desirée skriver:

  1. 100% ekologisk bomull.

  2.
  Sängram i trä. Matchande kub med låda på var sin sida.
  2 byråer med kalkstensskiva.
  2 länsstolar, med ett tidningsrullbord emellan.
  Tavellist med ramar på.

 • Jess skriver:

  1) Ekologisk bomullspercale
  2) Sänggavel BAS i vitbets, länsstolen även den i vitbets med fast klädsel. Till det en fotpall med fårskinn. Som pricken över i härliga ekologiska bäddset att njuta i. Lägg till vårsol, öppet fönster och fågelkvitter. Det är en drömmorgon i mitt Norrgavelsovrum.

 • Lovisa skriver:

  1. Ekologisk bomull.

  2. Jag skulle utgå från bäddsetet Blockrand och möblera med en dubbelsäng med vitklädd gavel. Som sängbord skulle jag välja två stycken "stor kub" i ek och på dessa skulle jag ställa två vita PD4-lampor från Gubi. I ena hörnet av rummet skulle jag göra en mysig läshörna med den svarta länstolen med ett renskinn på samt en svart grasshopperlampa och tidningskorgen Triumf bredvid. För förvaring skulle jag välja en vit mellanhög byrå. På golvet skulle jag lägga en ljusgrå matta från Kateha och på fönsterbrädan skulle jag ställa tre tulpanljusstakar från Skultuna Messingsbruk samt en liten träfågelsfamilj från Architectmade. Vilken dröm!

 • Ingrid J skriver:

  1. 100% Ekologisk bomullspercale.
  2. För det första skulle jag ha ett riktigt stort sovrum. Ljust med minst två stora fönster.Säng med sänggavel BAS,extra hög, klädd med ull BAS(mörkgrå),sängben i björk. Bredvid sängarna skulle jag ha sängborden Kub med låda(i björk). Praktiskt på väggarna. I taket skulle jag ha lampan Boll 65 Krinklad siden i vitt. På golvet vid sängarna skulle jag ha grått fårskinn, så att det är skönt att sätta ner fötterna i något mjukt och varmt när man stiger upp på morgonen.
  Eftersom jag har tänkt mig ett separat rum som walking closet, så skippar jag garderober här, men vill ha två byråer modell Massiv byrå i björk med kalksten som toppskiva.
  I hörnet kan jag tänka mig en vit länstol med fotpall och en fin läslampa. Som du ser kan jag fortsätta hur länge som helst ,eftersom jag verkligen gillar Norrgavels sortiment.

 • johanna skriver:

  1) 100 % ekologisk bomullspercale.
  2) Jag skulle ha en stoor säng i ett stort, ljust och luftigt sovrum. Jag skulle vilja ha stora glasdörrar som öppnas upp mot en verande med milsvid utsikt över havet! I en hörna får gärna Norrgavels "Länstol" stå och i deras "Höga skåp" ska jag ha mina kläder.

 • Ylva skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag skulle köra på ett rum i svart, vitt och ljust trä. Sängen skulle bäddas med det vrålsnygga påslakanet av Gunila Axén. Har länge spanat in de fina och praktiska kubhyllorna så en sådan skulle det bli som sängbord. Lättstädat och luftigt. Vid väggen skulle jag ha den mellanhöga förvaringen i svart med glasdörrar, därinne skulle jag ha böcker och andra dekorativa detaljer. På golvet skulle jag ha mattan Plain i grått. Rummet skulle bli snyggt och sobert men med lite roliga detaljer. De svarta inslagen gör att det inte blir för snällt.

  /Ylva

 • matilda skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag älskar norrgavels inredning så det hade varit fantastiskt att få inreda mitt sovrum med deras fina möbler. Jag gillar generellt stilren inredning men i sovrummet tycker jag att man gott kan mysa till det lite extra. Norrgavels fina klädda sänggavel hade varit fin tillsammans med sängkläder och kuddar i lugna färger. En länstol hade gärna fått stå i ett hörn och se snygg ut 🙂

 • Ulrika A skriver:

  1. Ekologiskt bomullspercale.
  2. Sänggavel BAS vit klädd. Kub sängbord.

 • Ann-Louise skriver:

  1) Ekologisk bomull (bäst)
  2) Jag vill känna en känsla av rent i mitt sovrum så det ska vara lättstädat och ljust. En sänggavel bas klädd i vitt med en bänk i trä bas vid fotänden där en pläd ligger lite nonchalant slängd. Har alltid önskat mig det men aldrig haft en!

  Trevlig tisdag! /Ann-Louise

 • Lidda skriver:

  1. ekologisk bommulspercale
  2. Min sovrum är stor och ljust. Jag skulle välja sänggaveln BAS, sängbordet KUB, bordslampor mässing- Norrgavel,Matta Allium från Kateha på golvet, Kuddar Folklore från Norrgavel på sängen.
  Om finns möjlighet att ha ett sådant dröm sovrum, vad kan man sega utan att vilja att dröm går i uppfyllelse.

 • Hanna skriver:

  1. Ekologisk bomull
  2. Mina drömmars sovrum innehåller ett stort fönster ut mot vidderna med en bred hissgardin i naturfärgad bomull, en stor säng och egentligen inte så mycket mer. Avskalat och rent, med ett bredrandigt lakanset förstås.

 • anna skriver:

  1. ekologisk bomullspercale.
  2. Mitt drömsovrum ska vara ljust, men samtidigt lite mörkare än de andra rummet så att det blir enkelt att sova. Jag skulle vilja ha väldigt, väldigt vackra tapeter och en skön säng, plus en fin spegel ifrån Norrgavel!

 • Kajsan skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Tyst, svalt, vitt, norrläge, balkong, högst upp i huset så jag kan höra regnet smattra mot taket. Möbler: Sänggavel BAS trä, Norrgavel Sparring som sängbord, kroklist att hänga kläderna på, stol BAS. Allt i ek. Textil: gärna Blockrand.

 • Malin skriver:

  1. 100% ekologisk bomull.
  2. Åh, vi som trängs i 120cm sängen skulle sova betydligt skönare i en 160 säng i den svarta sängramen med låg fotgavel, två kuber till sängbord på var sida, ovanför ser jag en norrgavel-sparring hyllkombination längs med väggen och på golvet ligger två (instuckna under sängen en bit) natural Camelia-mattor.

 • Kristin skriver:

  1. 100% ekologisk bomull
  2. En stor säng, med hög fotgavel och sängram. På båda sidorna nattdukasbord, gärna enkla såsom Stor kub. Rummet skall vara luftigt och inte innehålla så mycket mer möbler, men en stor härlig matta som Matta Kelim Patchwork och Boll Krinklad sidenlampa i taket. Och självfallet Sängkläder Blockrand!

 • chanette skriver:

  1..svar: 100 % ekologisk bomull

  2..svar: denna sängen: http://norrgavel.se/mobel/sangram/#10

  detta sängbordet:http://norrgavel.se/mobel/poppel-bank/#11

  och till detta det underbara bäddsetet man kan vinna. svart och vitt stilren dröm.
  sen skulle jag och sönerna måla en stoooor svart och vit tavla att ha ovanför sängen

 • HannaB skriver:

  1. 100 procent ekologisk bomull.

  2. Mitt drömsovrum ska vara spartanskt inrett men ändå ett varmt rum. Ett rum för vila och då vill jag inte har för många saker. En stor och välkomnande säng i form av BAS i färgen Granit upptar större delen av rummet. Vid sängfoten står två fotpallar, pall 50×100, med mörkt tyg och ben. Längs ena väggen står en låg förvaring, 474 i såpad ek. I den bor sängkläderna gjorda av ekobomull. På den låga förvaringen huserar Rosendahls trädjur; apa, elefant och flodhäst som för tankarna till svågerns hemland Sydafrika. Kudden Masker tillför färg och mjukar upp förvaringshörnet. I taket hänger lampan Boll Krinklad i grön nyans. I stället för sängbord bildar en trave magasin våra sängbord och läslampan är varsin Grasshopper i färgen warm green. Vid varje sida av sängen ligger mattan Camelia 45 i petrol. På väggen sitter en tavellist med sambons bilder från våra resor. Så, ett rum för vila, återhämtning och kärlek.

 • Arlen skriver:

  1. 100% Ekologisk bomullspercale
  2. Mitt drömsovrum går i vitt och ljustgrått – lite som drömmar och dimma. Sänggaveln BAS skulle vara perfekt, sen skulle jag ha fotöljen "Clubfotölj" i ett hörn med Pläd Kashmir över att sitta och läsa i innan man går och lägger sig. I fönstret skulle en Gubi Bordslampa PD1 i vitt stå och utspritt i rummet skulle det stå olika modeller av Heima ljusstakar som små svarta detaljer som sprider ljus.

 • Mia skriver:

  1. ekologisk bomulls
  2. mörkgrå väggar, poppel byrå, sänggavel bas klädd i vitt, poppel bänk som sängbord. Bra punktbelysning för läsning och skön säng och sängkläder. Inte mycket mer, lugnt och fint.

 • Anja skriver:

  Ekologisk bomull

  Jag är väldigt nöjd med mitt sovrum! Det viktigaste är han jag delar säng med och våra ungar som då och då sover med oss! Men att ha fina lakan att byta med är ju en lyx! Så det önskar jag, fina och lyxiga lakan!

 • Anna Hägg skriver:

  100% ekologisk bomullspercale

  det jag önskar mig mest (har redan rätt så fint) är en clubfotölj 🙂

 • Anna Johansson skriver:

  Hej!

  1. 100% ekologisk bommul vetja.
  2. Mina drömmars sovrum består framför allt av ETT RUM! Och min sköna säng får gärna ha en sänggavel – som den här: http://norrgavel.se/mobel/sanggavel-bas-kladd/#10
  Gärna i grå ull eller canvas. Och kanske ett sängbord för diverse trivseldetaljer också:
  http://norrgavel.se/mobel/poppel-bank/#11
  I vitt med kalksten.
  Sen räcker det så bra så! Men kanske en kamrat i sängen också…

  God Jul!

 • Lina skriver:

  100% ekologisk bomullspercale.

  Jag skulle vilja ha jordnära färger, mycket mysbelysning som tex Pd4 eller Zpindellampor som sänglampor, sedan Lampan boll i taket. Väggarna skulle vara ljusgrå i en matt ton och mycket tyg och gardiner! En ekbyrå och en mysig natta skulle också passa in till det gamla fiskbensgolvet! Men som sagt drömma kan man!! 😉

 • Jennie skriver:

  1. Ekologiskt bomullspercale!

  2. Öppt, ljust och mjukt! Det är så jag vill ha mitt sovrum och fick jag välja så skulle jag investera i några härliga kuddar som får pryda min underbara säng. Kuddar kan man aldrig få för många av!

 • Marie skriver:

  1. Ekologiskt bomullspercale
  2. Skulle vilja ha en stor härlig säng-gärna sänggalvel bas klädd i vitt. Till det Kub sängbord. I hörnet av sovrummet skulle en Clubfåtölj stå, där kan jag sitta och titta ut över Vättern. Jag vill även ha en Allium matta i färgen Pink, 200×300 och Bestlite lampor både vid säng och fåtölj. Ojojoj, drömsovrum! 🙂

 • Emelie skriver:

  1. 100 % ekologisk bomull
  2. Svår fråga då det finns så mycket snyggt! Men jag skulle verkligen ha väldigt många snygga och sköna kuddar. Ett fint bäddset i en underbar stor säng och fina lampor som skulle göra rummet mysigt att krypa in i och upp i sängen och lägga sig och läsa en bra bok för att sedan somna i det mjuka bäddsetet 🙂

 • Jan H skriver:

  1. Ekologisk bomull
  2. En stor säng med mitt nyvunna bäddset där både jag, min fru och vår kommande bebis får plats. En pendellampa av modell Victo hade gjort sig bra över sängen och vägglampan bezzy på varje sida av sängen för det nattliga designtidningsläsandet. En öppen spis i sovrummet med ett kero leather renskinn framför hade både spridit värme på vintern och gett ett snyggt intryck av rummet. Mycket mer behöver jag inte i min dröm!

 • Johanna skriver:

  1) I 100% ekologisk bomullspercale.

  2) Sängavel i svart med "vinstbäddsetet" till. Och en dröm är också de supersnygga byråerna "låg förvaring". Sov gott!

 • Kerstin skriver:

  1)100% ekologisk bomull
  2) Sänggavel Bas i trä tillsammans med 2 st Litet bord med låda – betsat i grått. Fint tillsammans med det svartvit randiga bäddsetet. Som pricken över i: min absoluta favoritfåtölj länsstolen – i en ljusgrå tempera!

 • nina skriver:

  1, 100 % ekologisk bomullspercale
  2. Stor kingsize säng med två sängbord BOX på hjul. På sängborden skulle jag har Bestlite lampor. Sängen skulle jag bädda med Gunila Axéns sängkläder Blockrand.Vad annars ;-))
  Överkast Kantha tillsammans med en massa kuddar Kantha skulle få krona sängen på dagarna.

 • Anna K skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Som Norrgavel vän skulle jag vilja ha ett ljust sovrum med detaljer i grönt och gult. Och för att bryta av ett stort högt skåp, såpat i svart eller mörkt grått som jag så länge har drömt om. Sängborden Kub skulle också få en plats i mitt sovrum . En matta i någon av vårens härliga färger från Kathea. Bordslampor från Gubi, PD4 i vitt. Och kungen i rummet eller sängen en säng med sänggavel bas, i beige, gärna riktigt hög. Taklampa ytterligare en favorit från Gubi, pendel semi en riktig klassiker i vitt som får hänga i taket. Och sist men inte minst en liten soffa, 85 i härligt ärtgrönt

 • Teres Rundkvist skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale.
  2. Jag skulle inreda fortsätta inreda vårt sovrum i gammeldags charm i vitt och en ljus dov färgskala. Skulle gärna vilja ha norgavels vita sängkläder ekologisk Eko-bomull. Krinklad-sidenbollslampa i taket och några kivi ljuskoppar på den gamla vitmålade byrån. Renskin skulle mjuka upp vår gamla gungstol och en elflugan lampa i fönstret skulle vara kanonfint.

 • Viktoria skriver:

  1) I 100% ekologisk bomull.

  2) Mitt drömsovrum går i vitt, men svarta detaljer & gärna något rosa. En vit sänggavel BAS klädd. EN vit Massiv byrå med 6 lådor. Två vita Pinnstolar att hänga dagens kläder på. En GUBI bordslampa står på byrån & en GUBI golvlampa står i vårt enda fria hörn. I taket hänger en vit Boll Krinklad i siden. Sängramen står på en stor Matta Camelia i rosa!

 • linn skriver:

  Ekologisk bomull
  Eftersom jag fullkomligen älskar skandinavisk inredning blir det inte svårt. I princip vad som helst från Norrgavel skulle passa in perfekt. Men deras stora klädskåp skulle vara givet. Ljust trägolv, svala färger (typ äggskal, ljust grönt), gärna blå/grå tempera på möblerna, fårskinn och linnetyg. Synd att plånboken inte tillåter det i verkligheten

 • Spacegirl skriver:

  1. 100% ekologisk bomull
  2. Jag vill ha det ombonat & mysigt i sovrummet, jag skulle gärna ha sänggavel bas klädd, den rosa allium-mattan,

 • Maria H skriver:

  1 – Ekologiskt bomullspercale
  2 – Min största dröm och min första förändring är att flytta till en större lägenhet där jag får ett riktigt, och stort, sovrum. Sen skulle jag kunna gå crazy på Norrgavels sortiment! Det jag ser framför mig är ett sovrum med vitt och ek som bas. En stor dubbelsäng skulle det bli med sänggaveln "bas" i ek, till det ekben och en vit kantklädsel. På varsin sida av sängen skulle det få stå nattduksborden "stor kub". Eftersom att sovrummet är ett rum där man ska vila och ta det lungt skulle Norrgavels träsoffa i ek även få en plats, därtill vita dynor och två "kuddvar folklore" i rosa/plommon. En matta som "Kelim anatolsk", som matchar soffkyddarna, och massvis med fina ljuslyktor skulle få bidra med färg!
  Hoppas, hoppas! 🙂

 • Cecilia skriver:

  1) 100% ekologisk bomullspercale
  2) Himmelssäng i svart i fokus, bäddat med just bäddsetet Blockrand. En Poppel byrå med 4 lådor och kalkstensskiva till förvaring. Lampan PD4 från Gubi på sängbordet och pricken över i:et skulle vara mattan Plain från Kateha i grått på golvet!

 • anne-maj skriver:

  1. 100% ekologisk bomullspercale
  2.mycket enkelt att välja :
  sängram utan gavel och två stolar bas i oxidsvart(som sängbord) en lång kroklist att hänga dagens kläder på(istället för en hög på en stol eller golvet)en stoppad bänk bas att sitta på när man klär av och på sig.Vägglampor BL7 och matta öland, sovgott!!!

 • Lisa skriver:

  1) Ekologisk bomulls percale
  2) Åh, lite nytt till sovrummet kan man ju alltid drömma om!
  Snygga grejer: Klädd sänggavel BAS, två stycken vita "Litet bord med låda", grå/blå sängkläder i linne, två vägglampor Bezzy, plafond Zlamp i taket, Matta Plain 200×300 cm i grått, Ljusstakar Inga i olika färger efter säsong, tycke & smak, Länsstol i grått/vitt, pläd Eko-ull, Väggur Betong av Tove Adman, Svarta Dots hängare stor & små att hänga kläder och smycken på – MÅNGA! Varsitt par Ulle tofflor grå.

 • Mona Gustavsson skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale

  2. Drömmsovrummet ska vara ljust skulle välja sängavel bas vit och poppel liten bänk till sängbord och en byrå i samma serie och en länstol tempera svart med linnedyna å så det fina bäddsetet blockrand himmel vilket vackert sovrum det skulle bli.

 • Susanne skriver:

  1) bomull (ekologisk)
  2) Nu går jag in för att köpa allt nytt som vi kan tänka oss (vilken lycka DET vore!) från Norrgavels sortiment. Vi har ett ganska fyrkantigt och inte så stort sovrum; på golvet lägger vi mattan kateha i petrol som täcker i stort sett hela golvet, mot ena långväggen ställs två sängar med sängavel bas i vitt och på ömse sidor av sängarna vars ett kub sängbord med sänglampor PD1 från Gubi. I sängarna blockrand (svartvitt), den mörkgula pläden, några kuddar Fjäll och sten (både grå och vita) från Klässbols väveri. Mot väggen vid sidan av fönstret vill vi ha sparringhyllan med grå konsoler och hyllplan i björk (där förvarar vi mest böcker men ljusstaken Inga kan få husera där också tillsammans med vasen Grass från Norrman Copenhagen). I fönstret vid denna tid ställer vi bordsstjärnan från Watt och Veke och där får också minst två Grass vaser stå. Framför fönstret en länsstol i vitt med grå dynor. Vad nöjda vi hade varit med det sovrummet!

 • Daniela skriver:

  1. 100% ekologisk bomullspercale
  2. Tycker att den svarta sängramen är väldigt klassisk och fin. Jag bäddar gärna sängen med Sängkläder Ekobomull & Underlakan Ekobomull. En fotpall 50*100 vore snygg vid kortändan. Slutligen ett gäng kuddar, förslagsvis Kuddvar Daisy, på sängen och voilá!

 • Lillan skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Länsstol med fast sits i grå tempera och fårskinn
  3. Litet bord med låda i oljad ek och stor skiva.
  4. Stoppad bänk i oljad ek med fårskinn.
  5. Högt skåp i oljad ek, handtag i Profil trä, avslut i Profil och luckor i Klart glas så att jag kan sätta ett vackert tyg på insidan som syns.
  6. Sänggavel Bas i Ull BAS mörkgrå
  7. Ben i oljad ek

 • Lisa Magnusson C skriver:

  100% ekologisk bomullspercale

  Jag vill ha sovrummet rent o snyggt, vilsamt för ögat o själen.

  Tex i följande inredning:
  Säng med svart sängram
  Litet bord med låda svarta ben som sängbord
  Mellanhög förvaring/byrå
  Sänglampor Bezzy
  I taket en Plafond Z
  Svart bänk bas stoppad att ha vid fotänden av sängen o lägga saker på typ kuddar överkast.
  Bäddar med sängkläder i eko-bomull och piffar upp med några kuddar Daisy dagtid.
  På golvet gärna ett renskinn.
  Åh så mysigt, blir väldigt sugen på det här sovrummet nu!!!
  Börjar gärna med ett snyggt påslakan!

 • Sofia Eriksson skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag skulle välja Sängram med låg fotgavel i såpad björk. Som sängbord skulle jag välja litet bord med låda med stor skiva i såpad björk. Sänglampor skulle vara vägglampa BL7 i vit färg. Nedanför sängen skulle jag ha en mysig matta att sätta ner fötterna på en kall vintermorgon och den mattan skulle vara Blue Mosque för att få in lite färg i rummet. Sängen skulle vara klädd i ett vitt överkasst och på det skulle ett Renskinn från Kero Leather ligga över fotändan på sängen. Höga skåp i vit färg skulle passa perfekt som förvaring, där man an både hänga och vika sina kläder. En länstol med fårskinn skulle passa bra i hörnet vid mitt fönster. Till länstolen skulle jag ha en fotpall med fårskinn för att kunna mysa till det på vinterhalvåret. Bredvid fåtöljen skulle jag ha en golvlampa vit Grasshopper och en Hink Bucket för förvaring av tidningar att mysa med. I fönstret brdvid skulle två ljusstakar från Klong, Ljusstake Vesper stå. Mitt drömsovrum skulle gå i ljusa färger med något starkare färginslag blandad med olika textiler för att få till myskänslan jag vill ha i mitt sovrum. Mina norrländska rötter skulle spegla mitt sovrum med inslag som renskinn och rustika detaljer.

 • KarinLisa skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale

  2. Vilken dröm! Jag skulle vilja ha det minimalistiskt och ljust i mitt sovrum. En sängram (såpad) med låg fotgavel. En skön madrass. Två sängbord (litet bord med låda, stor skiva, i björk, såpad). Två läslampor Bezzy. En matta Kelim Anatolsk. En byrå. En pinnstol i björk. En taklampa Boll Krinklad siden. En spegel och ett litet garderobsrum.

  Ljusa textiler, vita väggar. Stora fönster med lite gröna växter.

  Mvh
  Karin

 • Pernilla skriver:

  1. 100 % ekologisk bomull
  2. Jag vill inte ha ett ljust sovrum, jag måste ha mörkt och mysigt för att sova bra. Till det mörka rummet skulle jag skulle välja; Kuddvar Kantha, en rosa Matta Camelia 45, de svarta Ljuslyktorna Kin från Skultuna och för skönhetens skull… Trädjur från Architectmade

 • Lina Cronier skriver:

  1. ekologisk bommulspercale
  1. Jag hade satsat på bra förvaring i ek och inte mycket mer än det. Sängen vi har nu hade vi behållt och inrett så att vi med detaljer lätt kan förvandla sovrummet i takt med högtiderna. Så att det inte skriker något annat än sova.

 • Nina skriver:

  1) ekologisk bomullspercale
  2) Drömsovrummet ska vara stort! Och fyllt av:
  Klädd sänggavel bas:
  http://norrgavel.se/mobel/sanggavel-bas-kladd/#10
  En box på hjul:
  http://norrgavel.se/mobel/box-pa-hjul/#11
  En spegel:
  http://norrgavel.se/mobel/spegel/#1
  En BAS bänk:
  http://norrgavel.se/mobel/bank-bas-stoppad/#2
  Ett högt skåp!
  http://norrgavel.se/mobel/hoga-skap/#6
  En stol:
  http://norrgavel.se/mobel/lanstol/#14
  Och så skulle jag täcka golvet med olika Kelim mattor =)
  http://norrgavel.se/inredningsdetalj/matta-kelim-patchwork/

 • Ingrid skriver:

  100% ekologisk bomullspercale
  Efter att ha haft en ganska mörkt sovrum skulle det vara kul att ljusa upp det lite men jag skulle nog ändå välja den svarta sängramen och Stor kub sängbord. Vita påslakan och och hur mycket sköna kuddar som helst. Sänglampor BL1 eller PD4. Stor vit eller grå matta Mouline. Sen till piffet…

 • Amanda R skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag skulle villa ha sänggaveln BAS i grafit och Blockrand-sängkläderna i svartvitt! Jag har redan vita sängbord och vita tapeter som skulle passa perfekt till. Sen i fönstret skulle vill jag ha Kluster-ljusstaken, det vore riktigt snyggt och mysigt :).

 • Kristina skriver:

  1) 100% ekologisk bomull (vävteknik Percale)
  2) Sänggavel BAS klädd i grå
  önskar jag att rummet kunde få
  lampor Zladd i vitt
  en given hit
  på var sida en Kub vägghängd
  uppå sängen mysig Pläd Eko-ull i mängd
  därtill sängkläder Blockrand i vitt/grått
  jag skulle sova underbart gott

 • Jenny skriver:

  1) 100% ekologiskt bomullspercale
  2) vita väggar, sängram BAS i trä med låg fotgavel.. Sängbord KUB med låda. Över sängen ett hyllplan med konsol BAS.
  Ett stort och högt klädskåp, en kroklist, spegel 120, bänk BAS med fårskinn, sänglampor från Bestlite BL 6 och en mjuk skön matta att sätta fötterna på.
  Färgerna hade gått i duvblått och smutsgrått.
  //Jenny

 • 1. Ekologisk bomull.
  2. Sängram BAS med lag fotgavel, sängbord KUB med lada förstas, högt skap 55cm björk, en clubfatölj, sängkläder blockrand i grön/vit och en bordslampa mässing.

 • Terese Gustafsson skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Åh, att inreda ett sovrum helt från Norrgavel är ju rena drömmen. Älskar deras vackra möbler i tåliga temperafärger. Jag skulle möblera med en sängram med låg fotgavel i ljusgrå tempera, bädda med sängkläder blockrand och piffa med kuddvar Kantha luni, oblekta. Som sängbord 2 st litet bord med låda i ljusgrå tempera och med två bordslampa trä som sänglampor.
  Kläderna skulle få förvaras i ett ljusgrått tvådörrars högskåp med profil och ben och i en massiv byrå i bensvart tempera. På den några ljusstakar av Tove Adman. Nära kakelugnen skulle jag placera en bensvart länstol med lös linnekudde och en korg Classic Korbo till veden. Lampa boll skulle få lysa upp i ett mjukt sken, på golvet värmer en svart matta spirit och morgonrocken får sin plats på den långa kroklisten på väggen i ljusgrått, under den står mina gosiga Ulle-tofflor.
  Mm, mina sinnen har redan flyttat in!

 • Malin Fasth skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Jag skulle lägga en Matta Gåsöga på mitt plankgolv, bädda med blockranden i sängen och sätta en Länsstol i hörnet. Och så en lång rad med Kroklist!

 • Jessica skriver:

  1. Ekologisk bomullspercale
  2. Drömmen vore ett ljust och harmoniskt sovrum med naturliga material och fönster som vätter mot soluppgången.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.