Annons

18 december – dagens lucka i adventskalendern

Varje kväll lägger vi huvudet mot en kudde innan vi somnar, och hur den är utformad påverkar såklart vår sovkomfort en hel del. Ändå är det förvånansvärt få som tänker på vilken skillnad en riktigt bra kudde kan göra för att vi ska vakna utvilade och pigga och redo att ta oss an dagens utmaningar. Nu har du chans att ändra på det. Bakom dagens lucka döljer sig nämligen en lyxig Xleep kudde med örngott från svenska DUX. Kudden är i DREAMSIZE storlek dvs. 72 x 92 cm = jättestor! Värde 2490 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Vem har formgivit Dux klassiska fåtölj Jetson?
2) När bytte du huvudkudde/kuddar i sängen senast?
3) Motivera varför just du (eller den du skulle vilja ge kudden till) förtjänar att sova extra gott nästa år.

Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!
julklappstips ny kudde
Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en kudde i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • matilda skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Nä du..tror jag haft min kudde sen barnsben! Den börjar bli lite väl platt 🙂
  3. Ja som du hörde behöver jag den minst sagt själv. Det hade inte bara varit skönt med en ny fluffig kudde utan dessutom bra för bäddningen då mina nuvarande kuddar "sjunker ihop"!

 • Margareta.pileby-Jonsson skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Två jular senmen vi använder två kuddar var
  3. "rent samvete är den bästa huvudkudden" finns ett ordspråk som säger och det vill jag att alla ska ha

 • anna skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. I somras faktiskt, till en högre !
  3. Jag tycker att jag förtjänar att vinna kudden för att jag ska ge den till en väldigt älskad person, som gör allt för andra kära och nära. Och den personen förtjänar en väldigt god sömn om natten.

 • Solbritt skriver:

  1. Bruno Mattson
  2.Fför 2 år sedan.
  3. Har så svårt att hitta en kudde som jag sover skönt på, endera är de för hårda, för mjuka eller så svettas jag något otroligt på dem.

 • Johanna skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. För ett par veckor sedan köpte sambon två nya kuddar eftersom vi hade haft våra gamla i 6 år :-/…
  3. För att han köpte en för platt till mig trots att jag sa att jag ville ha en hög

 • 1. Bruna Mathsson
  2. För 1 år sedan
  3. Jag vill gärna vinna denna kudden för jag har provat så många kuddar genom åren men inte hittat rätt. Den senaste hoppades jag mycket på, fick köpa loss den från ett hotell jag besökte men nej den blev inte bra heller. När Dux gör en kudde & lovar att den hjälper till god sömn så är det mycket trovärdigt.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. För ett par år sedan
  3. Jag skulle ge den till min flickvän som har problem med sin rygg och nacke.

 • Jenny skriver:

  Bruno mathsson

  Jag skäms men det är fem år sen när vi köpte säng.

  Jag har inte sovit så bra i tre år eftersom jag fick barn för tre år sen o sen för ett år sen. Barnen har inte velat sova o har vaknat minst tre ggr per natt senaste tre åren. Nu har de plötsligt börjat sova hela natten båda två som nån slags tidig julklapp. Jag är så lycklig o glad att äntligen få sova o med den här kudden hade jag varit än lyckligare o passat på att sova ännu skönare.

  Mvh jenny

 • bruno mathsson

  det var ett par år sedan, köper billiga kuddar så vi försöker byta inom ett par år.

  jag tänkte ha kudden helt för mig själv. som alldeles snart nybliven tvåbarnsmamma tycker jag att jag förtjänar att sova gott do stunder av sömn som det blir :p

 • R(Amla) skriver:

  1 Bruno mathson
  2 Aj, jobbig fråga. Fick tänka länge. 2005 tror jag det var. Köpte kudden på Hemtex.
  3.
  Att sova gott är kroppens eget Karlssons klister
  På natten lagas nämligen tankens alla flisor och flister
  Både kroppen och knoppen tråcklas med vilans söm
  Och man vaknar dopad med energi efter en god natts söm
  Och

 • Marit skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Genant nog så länge sedan att jag faktiskt inte minns..
  3. Gudarna ska veta att jag verkligen behöver min skönhetssömn. Med en kudde från Dux tror jag dessutom att mina drömmar kommer att bli ljusa och vackra och jag slipper vakna med värkande nacke.

 • mia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Minns inte…. tror den är "ärvd" från min sambo som tyckte den var för knölig. Har haft den i alla fall 5-6 år.
  3. Jag förtjänar kudden själv. Vårt minsta barn har under sitt hela liv (1,5 år) inte sovit mer än två-tre timmar i sträck. Så ja jag är liiiite trött och sliten och skulle vilja få ligga riktigt gott de timmarna jag får.

 • anna skriver:

  1. Bruno Mathsson har designat den
  2. Har aldrig köpt en ny kudde själv, jag sover på gamla från mamma och pappa.
  3. Min pojkvän förtjänar att få den, vi lever i värsta distansförhållandet (USA – Sverige) och han jobbar och pluggar på typ 200% för att vi till slut ska kunna leva tillsammans i något av länderna, så han förtjänar att få den!

 • Hannah W skriver:

  Hej Frida.

  1. är Bruno Mathsson.

  2. Det här är den tråkiga nyheten… Jag byter kudde säkert 4 gånger per år. Har t.o.m. köpt Tempur en gång men inget funkar. Får nackspärr och orolig sömn.

  3. Finner inte den komfort jag har på hotell. Blir tokig snart eftersom jag redan lider av sömnproblem. Har inte råd att köpa en dyr kudde men antar att det är det enda som kommer lösa detta. Vill hemskt gärna vinna just denna lucka.

 • Anna B skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Hrm, var så länge sen så jag kommer inte ihåg, men nacken börjar säga ifrån nu
  3. Saknar en riktigt go härlig kudde och framförallt nacken saknar en bra, stor, härlig kudde

 • Erica skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Jag behöver bra få sova
  men min onda rygg mig det hindrar
  Men med en kudde från Dux kan jag lova
  att det säkert också ryggen lindrar..

 • Anna skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Vi köpte nya kuddar i somras när min pojkvän flyttade in här och vi blev sambos. Brukar köpa nya kuddar ca 1 gång per år. Vill hålla kuddarna fräscha och vädrar dem en gång i veckan, men väljer att byta ut dem pga. kvalster och annat läskigt:)

  3. Denna kudde skulle jag ge till min sambo då han nu verkar ha blivit allergisk mot våra dunkuddar vi har idag… Så han är mer än väl värd denna härliga och lyxiga kudde från Dux! Så att han kan xleepa och vakna pigg!

 • Karin skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Jag och min pojkvän köpte nya kuddar och täcken somras till hans lägenhet i Sverige.
  3. Jag är dock mest av tiden utomlands, och här sover jag på min barndomskudde, som nu mer är väldigt platt. Jag förtjänar att sova extra gott nästa år, eftersom jag har ett väldigt utmanande år framför mig. Det är slutexamination på utbildningen och tyvärr blir jag lätt väldigt stressad inför tentor, vilket går ut över min sömn.

 • Emelie H skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag fick faktiskt både kudde- och duntäcke av sambon i julklapp förra året och kan intyga att det var en varmt uppskattad present!
  3. Det är inte alls svårt att fundera ut vem jag skulle vilja ge denna kudde till! Min mamma lider av en ryggmärgsskada som bl a innebär att hon endast kan ligga på vänster sida av kroppen (pga smärta och kramper) och saknar möjlighet att variera sin sovställning som oss andra, varför hon sover alltför dåligt och alltför lite. Jag har tidigare köpt henne en typ av memory foam-kudde men (just den modellen) visade sig inte fungera så bra när man sover just på sidan.
  Denna däremot, en mjuk och härlig variant med stöd som låter huvudet sjunka ner i nivå med ryggraden och inte för långt, låter som något som skulle fungera för henne. Det finns inget som är så viktigt för att hålla hälsan uppe, som att få sova sina timmar – det vore en fantastisk gåva!

 • Ninnie skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag bytte för något år sedan vilket var på tiden, innan hade jag min barndomskudde.
  3. Jag skulle vilja ge kudden till min sambo. Han har nämligen väldiga sovproblem och jag tror kanske en jätte kudde kan vara lösningen, visste inte ens att det fanns så stora! Då slipper han ha två stycken bredvid varandra som kanske är anledningen till hans oroliga sömn. Han är helt enkelt värd att få lite ordentlig sömn min stora kärlek!

 • Kristina skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. För cirka tre år sedan, en Tempur som tyvärr inte passade mig.
  3. För att jag i mitt jobb utsätter mina axlar och nacke för slitage och det vore underbart att få en ny kudde som kunde avlasta dessa partier som är stela och därmed få en god natts sömn.

 • Ellinor skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Det var när jag köpte tre niokronorskuddar på IKEA när jag flyttade hemifrån… dags för en uppgradering?
  3. Jag behöver verkligen en ny kudde. Då slipper alla jag känner höra mitt gnäll och ge mig nackmassage 😉

 • Lina Johansson skriver:

  1, Bruno Mathsson
  2, Oj, du det var så längesen att jag inte ens kommer ihåg när. Säkert 10 år sen (skäms)
  3, Ja som du förstår var det ju väldigt längesen mitt stackars huvud fick ligga på nya, goa kuddar så jag tycker verkligen det är dags.
  Behöver sova gott eftersom jag har en 10 månaders som leker rövare resten av dygnet 🙂

 • Louise skriver:

  Bruno Mathsson
  I somras. Jag byter kuddar i sängen varje år.
  Kudden vill jag skicka till en enastående mamma med två småbarn som förtjänar att vila skönt när hon får vila för natten. Hon fyller år 19/12 så det vore en finfin födelsedagspresent!

 • pysseliten skriver:

  1 är BrUnon Mathsson
  2 för tremånader sen då det vart en billigt från Ullared ;(
  3 Mannen skulle lungt förtjäna en delS för han fyller 1/1 och sen fixar han och styr med att hjälpa alla så han behöver sova gött med en kudde från DUX

 • Maria Blom skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Unnade mig en billig för ett tag sen – bottenköp
  3. Ont i nacken ett tag, skulle behöva nåt bättre för min sömn.

 • Sophia T skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För över sex år sedan då jag flyttade hemifrån och köpte nya på Jysk.
  3. Jag skulle behålla kudden själv eftersom det kanske är Kudden som gör att jag kan sova bra på dagarna efter de nätter jag jobbat.

 • Sophia T skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För över sex år sedan då jag flyttade hemifrån och köpte nya på Jysk.
  3. Jag skulle behålla kudden själv eftersom det kanske är Kudden som gör att jag kan sova bra på dagarna efter de nätter jag jobbat.

 • Martina skriver:

  gud vilken härlig blogg! är jag värd en länk? 😉 kram!

 • Vivi skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. OJ jag tror att det var när jag flyttade hemifrån och det var 14 år sen….
  3. För att det här blev ju riktigt pinsamt…..behöver nog verkligen en ny kudde!

 • Lina Cronier skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. haha, oj, jag sover på en soffkudde då min förra,en sådan där som ska forma sig med nacken inte alls funkade för mig.
  3. Jag behöver den själv, soffkudden funkar att sova på men det finns nog bättre 😉

 • Marie skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Är lika illa här som för många andra ser jag… om inte värre! 😉 Har haft min så länge jag kan minnas faktiskt (är 33!)
  3. Skulle nog behålla den själv, som föräldraledig med många uppstigningar varje natt, vore det gott att ha en riktig lyxkudde att vila huvudet på

 • Jenny skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) Oj, var väl åtminstone 3 år sedan jag köpte de kuddar jag har idag.
  3) Min MAMMA förtjänar verkligen att sova gott- 2011 har varit ett tufft år på många sätt men det som tagit mest krafter för hennes del är en rättegång som var nu i Oktober (hon har drivit ett skadeärende under många år) och som inte gick som vi hade hoppats, får hon prövningstillstånd kommer ärendet tas upp i högsta domstolen. En ny ordentlig kudde skulle låta henne vila huvudet, slappna av, släppa mycket av det som varit och ladda krafterna för allt det som komma skall!

 • Jeanette skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. 3 år sedan
  3. Jag vill ge det till mig och sambon som flyttar till hus nu efter nyår. Det skulle verkligen piffa upp vår säng och eftersom vi ska renovera en hel del behöver vi sova gott så att vi har energi till att renovera.

 • Aniika skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Sist vi bytte var i samband med en flytt för 4 år sedan.

  3. Åh, jag önskar jag kunde ge den detta mjuka paket till min man! Han har ofta problem med sin nacke, och är ständigt på jakt efter den perfekta kudden.

  I samband med askmolnet över Island fastnade min man och hans kollegor i Barcelona. Efter ett par dagar med inställda flyg hittade de en buss som skulle ta dem hem till Sverige. I sista sekund insåg maken att han skulle få världens nackproblem av att sitta på en buss över hela Europa. Han sprang tillbaka till hotellet för att deala till sig kudden från hotellrummet. Portiern såg chansen att tjäna lite extra pengar, och ville ha 70 euro för en sjaskig hotellkudde. Bussen var full av otåliga personer, så det var bara att gräva djupt i fickorna. Alltså, ingen present från taxfree till frugan, men däremot en solkig, noppig hotellkudde. Skulle kännas bra att bli av med den där hotellkudden en gång för alltid (ja, den tjänar fortfarande som huvudkudde åt min man), och byta ut den mot en riktigt lyxig DUX-variant!

 • marty skriver:

  bruno mathson. de kuddarna jag har nu är inte nya, men jag vet inte när jag bytte dem senast. faktiskt. min man skulle nog få den för han behöver flera kuddar och armen under för att komma upp o kunna andas.

 • Mia B skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. Något år
  3. Min nuvarande är IKEAs billigaste. Inget ont i IKEA, men deras billigaste kudde är inte att föredra. För några år sedan blev jag sjuk, och har sedan dess svårt med sömnen av och till. Jag är dessutom riktigt rigid vad gäller sovställning. Inget av det där leder till god nattsömn – utan snarare rejäl sömnbrist, och i förlängningen inte heller en jag på topp.
  En ny kudde är inte en lösning, men väl en bit på vägen. Det är dock en sådan där sak som jag aldrig skulle prioritera framför saker familjen behöver. Så jag får nog behålla mig billiga Ikeakudde 🙂

 • Karin skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Bytte kudde för ett par år sedan men minns dock inte exakt när…

  3. I januari ska jag bli mamma för första gången, om allt går bra. Att vara mamma innebär som bekant ofta mindre sömn. Därför vore det skönt att få sova som en prinsessa när jag väl får möjlighet att sova. Mamma som sover gott = gladare barn och gladare man! 🙂

 • Johanna skriver:

  1) Bruno Mathsson

  2) Några år sedan i samband med flytt

  3) Min pappa förtjänar att sova extra gott nästa år för han gav oss ett gott skratt sist han hälsade på, dessutom gillar han jättestora kuddar. Pappa sa att han sovit gott och att vi har så sköna kuddar i gästrummet så han minsann skulle köpa en likadan hem. Enda haken var att det var hans egen gamla kudde han glömt hos oss ett par månader tidigare som han sovit på 🙂 En vän är en vän…

 • Helena skriver:

  1. Bruno Mathson
  2. När jag flyttade hemifrån för drygt fem år sedan.
  3. Jag skulle vilja ge den till min pojkvän som blev påkörd och efter det har problem med nacken, hade varit härligt att ge honom en lyxigare kudde som förhoppningsvis kan få honom att börja sova bättre igen!

 • Jenny skriver:

  1. Bruno Mattsson
  2. För något år sedan
  3. Jag är gravid och sover mycket dåligt. Men mycket beror mina sömnproblem på att jag har haft så svårt att hitta en bra kudde. Ett stort problem verkligen. Känns viktigt att hitta en bra kudde dels pga att man som gravid sover dåligt, men även när bebisen har kommit vill man ju sova gott när man väl får sova.

 • Karin Stjärnkvist Fors skriver:

  1. Formgivaren är Bruno Mathsson.
  2. Jag har nog haft min Xleep-kudde i 3-4 år.
  3. Jag har varit mycket nöjd med den och rekommenderar den till alla. Dess värre är det nog dags att byta till en ny nu, så det hade varit perfekt om jag vann!

 • Stina skriver:

  1. Bruno Mattsson
  2. För ett par år sen
  3. Mitt lilla barnbarn har haft sömnproblem sen hon föddes för tre år sen. Koliken övergick i något slags oro och sen dess har John Blund inte lyckats med sitt jobb. Föräldrarna är slitna. Tänker att om min älskade treåring får en superduperskön kudde att sova på kanske det hjälper lite… På så sätt får hela familjen lite skönhetssömn. Det önskar jag dem av hela mitt hjärta.

 • emma skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. Ojoj, det är ett bra tag sen. Det är nog minst 2 år sen här hemma. Och hemma hos mamma och pappa är det massa massa år sen ^^
  3. Jag hade behövt en ny kudde eftersom de jag har har blivit knöliga och ger en nackont. Skulle vara pefekt att få inviga det nya året med en ny, mysig kudde 🙂

 • EMALJ skriver:

  Ett. Bruno Mathsson

  Två. Jag har haft min kudde hela mitt vuxna liv i alla fall, en evighet alltså 😉

  Tre. Just därför behöver jag en ny och bra kudde så jag kan sova extra gott om nätterna och vakna och vara en pigg och glad mamma.

 • Emma skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För några veckor sedan
  3. Bytte kudde för några veckor sedan och kastade då bort min gamla. Sover uselt sen dess. Skulle nog ha satsat lite mer på en bra kudde, men nu hoppas jag på en vinst och att få den goda sömnen åter. Det lär nämligen behövas då jag ska bli mamma och några veckor.

 • Alexandra skriver:

  1.Bruno Mathsson

  2. skrämmande men sant så har jag haft en och samma kudde i snart 5år, så det är väl dags för ett inköp bör man tycka!

  3. Hur egoistiskt det än må låta så skulle jag nog ge den till mig själv i julklapp eftersom jag lider av scoilos och bör därför ha så bra/rätt vinkel på rygg och nacke!

  Håller tummarna!
  /Alexandra, [email protected]

 • Conny skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. kuddarna är ca 4-5 år gamla.
  3. skiftarbete kräver god sömn, därför behåller dom själv och kastar ut dom gamla.

 • Kristin skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. Har aldrig bytt, använder fortfarande de jag fick när jag flyttade hemifrån 🙂
  3. Jag och maken klagar ofta på dålig nattsömn – antingen ryggont när vi vaknar, för varmt och kvavt eller obekväm kudde. Nu kunde åtminstone ett av de problemen vara åtgärdade så att vi kan vakna lite piggare och på bättre humör!

 • 1. Bruno Mathsson
  2. ojoj det är så länge sen så jag kommer inte ihåg :S men det är verkligen dax att byta för dom är extremt obekväma att sova på..
  3. min sambo. för han snarkar och gnisslar tänder så jag blir tokig haha… så jag tror om han får bättre sömn med en bättre kudde så kanske han slutar ? och då får jag jue bättre sömn samtidigt 😉

 • Emma Ö skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Köpte mig några nya på Ikea när jag flyttade hemifrån för fem år sedan.
  3. Nästa år ska jag ta bättre hand om mig själv! Nya utmaningar på jobbfronten och så vill jag satsa hårdare på min träning. Då gäller det att sova gott 🙂

 • AnnCatrin skriver:

  1 Bruno Mathsson
  2 Tippar att det är ca 5 år sedan
  3Nästa år (i januari) fyller jag jämt och det skulle kännas bra att få börja det med en ny skön kudde!!

 • Sara skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Minns knappt, säkert 5-6 år sedan.
  3. Mina värdelösa kuddar i syntet har förvandlats till knöliga tussbollar, som jag kallar dem, och trots att de är fyra till antalet får jag inte till den där fluffigheten man så gärna vill ha.

 • Sofie skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Min sambo, som jag vill ge kudden till, har inte bytt kudde på de 3,5 åren vi varit tillsammans. Och säkert inte på långt innan dess! Hans är gul och knölig (…)
  3. Efter att vi sovit i en 1,20-säng ihop i just 3,5år ska vi byta upp oss till en 1,80-säng. Det känns SÅ skönt! Därför vore det skönt för min sambo, som stått ut med den lilla lilla sängen, att även få byta kudde och sova som den prins han är!

 • Thomas skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Ikeas har fått hänga med i runt 2-3 år nu och det märks.
  3. Skulle vara otroligt lockande att behålla den själv, men skulle ge kudden till min kära sambo som alltid har svårt att sova. Men eftersom den är såpass stor kanske jag får lite nytta av den också och kan låna ett hörn!

 • Frida skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag minns inte. År sedan!
  3. Jag skulle ge den till min underbara mamma! Hon har problem med ryggen, och jag tror en fin, stor kvalitetskudde skulle kunna göra mycket för hennes sömn.

 • Lisa skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det är ungefär ett år sedan.
  3. Jag skulle vilja ge den till min fina pojkvän som förtjänar att sova extra gott om nätterna. Behöver jag kan jag alltid luta mig tillbaka mot honom, han ställer alltid upp. Han är värd något att luta mot, denna kudde vore perfekt!

 • Maria W skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. I somras.
  3. Jag skulle behöva en stor och bra kudde för jag har inte sovit så bra det senaste året pga mitt diskbråck. Jag får kramp i ryggen under natten och sover med fyra kuddar i sängen som jag bullar upp på olika sätt. Hoppas på tur.
  God Jul 🙂

 • Anna skriver:

  1. Ingen mindre än Bruno Mathsson.
  2. Jag köpte nya kuddar i samma veva som jag flyttade hemifrån, vilket är 7 år sen nu…
  3. Eftersom mina kuddar förmodligen går ut själv snart skulle jag verkligen behöva en ny kudde. De jag har nu har väl aldrig riktigt varit något att hänga i julgranen, nackont är vanligt när jag vaknar. Och eftersom det har varit ett slitigt år tycker jag att jag förtjänar att få börja 2012 med en god natts sömn.

 • Helene F skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) Pinsamt nog så har jag kvar mina kuddar från mitt föräldrahem…
  3) … och börjar väl inse att det kanske är mer kvalster än dun i kuddarna numer – dags att uppdatera med andra ord!

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Det är alldeles för länge sen nu när jag tänker efter.Kanske 4-5 år sedan…
  3. Min man skulle få den för han väcker mig jämt och ständigt med sin oroliga sömn.Det slutar med att vi vaknar på morgonen och har sovit dåligt båda två.Tänk om det är så enkelt som att bara byta kudde..

 • Linda Henriksson skriver:

  1.Bruno Mathsson
  2. Har nog inte bytt kudde på ca 4 år.
  3. För att jag nog har den obekvämaste kudden man kan ha och det länge legat på önskelistan med en riktig kvalitetskudde som Dux.

 • Helena Djukanovic skriver:

  1.Bruno Mathsson
  2. Det var ca 2 år sedan när jag flyttade. Man fick liksom upp ögonen för vad som behövdes bytas ut 🙂
  3. Ja, varför förtjänar jag detta mer än någon annan…har precis lyssnat på Musikhjälpen i en vecka så det känns lite svårt att hävda att mitt behov är större än någon annans…men skulle jag komma på en motivering så skulle det vara för att jag ligger alldeles ensam i min säng, (har varit singel i evigheter 🙂 ) och det skulle kännas lyxigt att få krypa ner till "någon" som håller både hög kvalité och komfort! Hihihi

 • Jannike skriver:

  1. Bruno Mathsson har formgivit den.
  2. Jag kom faktiskt på häromdagen att jag inte har bytt kudde sedan jag flyttade till min nuvarande lägenhet, vilket är fyra (!) år sedan. Så det är verkligen dags nu, men att hitta rätt kudde har visat sig vara svårt.
  3. Efter ett liv (23 år) av sömnproblem har jag äntligen börjat komma tillrätta med dem, även om det är sällan jag sover hela nätter. Kanske är det här lösningen!

 • Anna Hägg skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. För ett par år sedan
  3. min sömn är inte så bra
  nya kuddar behöver jag
  att köpa dem själv kan jag glömma
  jag kan bara om vinsten drömma 🙂

 • jeanette skriver:

  —- Bruno Mathsson.
  —- Förra året. Jag tycker att det är viktigt att byta kudde då och då, samtidigt ska jag säga att det är JÄTTESVÅRT att hitta en bra kudde!!! Så jag skulle se mycket fram emot att testa denna!

 • Catrin skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Det är åtta år sedan som vi köpte nya kuddar till vår säng.
  3. Jag skulle väldigt gärna vilja ha denna underbara kudde till mig själv faktiskt! Om maken är snäll så kan han få låna ett litet hörn av kudden ibland!

 • Christina skriver:

  1 Bruno Mathsson
  2 För några månader sedan
  3 Jag behåller kudden som en julklapp till mig själv. Sover ofta dåligt och vill då åtminstone vila skönt

 • Sara skriver:

  1 Bruno Mathsson
  2 har två kuddar, den ena är ca 2 år och den andra kanske 10 år
  3 jag skulle faktiskt ta den själv, jag har två kuddar på bredden idag, så det vore perfekt med en riktigt stor kudde istället 😀

 • Viktoria skriver:

  1) Bruno Mathsson har formgivit Dux klassiska fåtölj Jetson.
  2) Samvetsfråga… Har haft min kudde hur länge som helst. Har faktist varit ute & letat efter en ny, men hittar ingen som faller mig i smaken. Så den gamla finns kvar…
  3) Min man har börjat sova dåligt
  han säger att huvudet känns ihåligt!
  Barnen & jag önskar en utvilad man & pappa,
  då blir han pigg & får steg så rappa!
  Med storleken Dreamsize får hela familjen plats,
  att mysa en helgmorgon i vårt eget lilla palats!

 • Ingrid J skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 3 år sedan.
  3. Jag chansade och köpte tyvär en oskön kudde. Vid tillfället köpte jag några billiga kuddar.
  Det stämmer att man får vad man betalar för, åtminstone i mitt fall.

 • Mona Gustavsson skriver:

  1.Bruno mathsson
  2. 4 år sen
  3. Jag har sömnproblem kudden håller inte formen blir platt fort plus att den är för varm vill ha svalt jag vänder och vrir på kudden natten igenom vaknar alldrig utvilad jag skulle bli otroligt glad över den här vinsten.

 • Anne Skoogh skriver:

  1, Bruno Mathsson
  2. Ehh… den ena har jag haft i minst tio år, den andra tror jag att jag fick i julklapp för typ.. fyra år sen? Hrm. Det kanske börjar bli dags…
  3. Jag väntar barn i maj, och behöver all hjälp att sova gott som finns att få. 🙂

 • kajsan skriver:

  1. Bruno Mathson
  2. 1 år sen.
  3. Och den kudden var RIKTIGT dålig, så det är hög tid att byta ut den igen.

 • Lisa Magnusson C skriver:

  1Bruno Mathson

  2Bytt kuddar? Det var så länge sen så det minns jag inte ens.. tyvärr gnetar jag på i sängen med knöliga ikeakuddar som tappat all form för länge sen.

  3Vore underbart att får vinna denna megakudde i lyxvariant. Alla här är lika mycket värda att vinna och få sova riktigt mysigt själv så unnar jag mig sällan nån lyx av liknande slag så jag ksulle behålla den själv och bara njuta! Hoppas hoppas!

 • Nicole skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Oj oj..Det vet jag inte ens! Förmodligen var det i samband med att rummet hemma hos min mamma gjordes om för drygt 4 år sedan. Sedan dess har jag hunnit med att flytta hemifrån men inte bytt kuddar…

  3. Jag pluggar just nu i en stad jag precis flyttat till. Det blir många sena kvällar med plugganden och många alldeles för tidiga morgonar. Det skulle vara toppen att få en riktigt skön kudde att sova på. och förhoppningsvis kunna sova lite bättre och därmed slippa somna på föreläsningarna i skolan. 🙂

 • Lotta skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Det var väldigt längesen, kommer knappt ihåg men säkert 5-6 år sen. Så dags nu!

  3.Att få sova med denna lyxkudde vore så underbart gott, som att få en rejäl vinstlott. Då jag fyllar år den 22 December kanske något händer.

 • Lotta skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Det var väldigt längesen, kommer knappt ihåg men säkert 5-6 år sen. Så dags nu!

  3.Att få sova med denna lyxkudde vore så underbart gott, som att få en rejäl vinstlott. Då jag fyllar år den 22 December kanske något händer.

 • Beatrice skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För tre år sedan, den börjar bli platt 🙂
  3. Eftersom jag har fått insider tips att tomten har med sig en till min sambo i år, så skulle jag helt enkelt ge den till mig själv då slipper jag snylta på hans julklapp!

 • TiniTott skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det var ca 2 år sedan tror jag.
  3. Kudden önskar jag till mig själv. Jag har gått med svår ångest i snart mer än ett år, den enda stunden på dygnet jag kan slappna av är på natten när jag sover. Dock är jag väldigt spänd och vaknar ofta i värk i nacke, axlar, rygg. En superkudde som denna skulle förhoppningsvis hjälpa mig att sova "rätt" så jag kan vakna utan att ha ont nästa morgon =)

 • Mia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. några år sedan, vet faktiskt inte riktigt när, men jag tvättar dem ofta
  3. alla förtjänar en god natts sömn, men jag skulle behålla kudden själv och hoppas att den skulle hjälpa mig till några timmars sammanhängande sömn vilket jag normalt har svårt att lyckas med

 • suss skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det var ungefär ett år sedan.
  3. Jag har alltid tre kuddar själv och om jag får denna så kanske det räcker med en!Jag är väldigt kinkig med vilken /vilka kuddar jag gillar, Tar alltid med mig en när jag reser men för den pengen borde den här vara skön. Är den inte det så skulle jag ge bort den till någon i min närhet som gillar den typ av kuddar.

 • care69 skriver:

  1. Bruno Mathson
  2. Jag har en Tempurkudde som jag har haft säkert åtta år, men den håller ju formen så den fungerar ännu.
  3. Min man är kräsen vad gäller kuddar, han byter flera gånger om året eftersom han inte hittar den "ultimata", honom skulle jag vilja ge vinsten till så att han sover gott om nätterna och har ork att skämma bort mig på dagarna.

 • Emil Björktegen skriver:

  1 1. Bruno Mattson
  2 För ca tre år sen dåjag fick en i julklapp av pappa .

  3 Jag skulle så gärna vilja vinna den så jag slipper dra på min kudde mellan mina föräldrar då jag bor ena veckan hos pappa och ena hos mamma .

 • Daniela skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 1½ år sedan, tror jag..
  3. Jag skulle ge den till min fina sambo, han förtjänar att sova gott om nätterna och han önskar en större kudde än våra nuvarande från Ikea. Tror därför att en Dux-kudde skulle passa honom perfekt!

 • Janina skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Köpte nya för ett år sedan men är än en gång lite missnöjd. Har testat alla de sorter genom åren. Dun, syntet, tempur you name it. Så varför inte testa ännu en 🙂
  3. Om kudden mot alla odds inte skulle gå igenom min kravlista så lägger min sambo säkert beslag på den. Väntar en liten i början av nästa år så sömnlösa nätter är att vänta. Med en liten bebis i en etta kanske kudden snarare hamnar över huvudet än under dock.

 • Karin skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag byter kudde hela tiden då jag de senaste åren flyttat runt i världen.
  3. Som jag skrev ovan har jag levt restrunt länge nu. Min kuddar har varit någons soffkudde, en handduk eller någons gamla avlagda kudde. Nu ska jag äntligen stanna upp och har skaffat lägenhet och jobb. Skulle vara fantastiskt med en skön kudde efter alla år med skruttkuddar!

  Mvh
  Karin

 • Emma Westerlund skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag köpte en ny kudde för två år sedan.
  3. Jag har ledproblem som just nu fokuseras på nacken. Jag går hos sjukgymnast, gör övningar och ska börja med akupunktur. En sådan proffsig kudde skulle säkert göra pricken över i:et eller kanske till och med minska mina problem. Nu håller jag tummarna!

 • Tomas skriver:

  1. Bruna Mathsson
  2. För 2-3 år sedan
  3. Vår lilla bebis skall planenligt komma på nyårsdagen så för mig är valet enkelt -det är klart jag vill ge denna till min fru! För hennes månader av taskig sömn medan jag sovit hur bra som helst. Fast framöver kanske vi båda får inrikta oss på mindre sömn om nätterna…

 • evamar skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. För två år sedan ungefär.
  3. Min Älskling behöver sova gott för att orka med alla (än så länge hemliga) renoveringsprojekt jag har planerat under 2012.

 • sara h skriver:

  1. bruno mathsson
  2. när vi hade vattenskada och nästan alla textilier blev förstöra… (2 år sedan, då var vi tvugna och ersätta allt och det blev ikeas billigaste, så det är dags igen…)
  3. Har inte sovit mer än 4 timmar i sträck sedan augusti. 2010… En ny bra kudde skulle effektivisera det stackars timmarna jag lyckas skrapa ihop och ge mig få timmars GOD sömn!

 • whynja skriver:

  1: Bruno Mathsson
  2: Säkert för jättelängesedan. Minns inte.
  3: Just för att det var så längesedan jag bytte huvudkudde. Då är det kanske på tiden att jag gör det…

 • Sofia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Ingen aning, minst 10 år (!) sedan. Hade med min kudde när jag flyttade hemifrån och det är ett tag sen 🙂
  3. Som student och mamma till en 6 månader gammal son kommer jag att behöva all sömn jag kan få de närmaste åren. Och då behövs en SKÖN kudde, inte den tillplattade kudde fylld med klumpar jag har nu!

 • Sofia skriver:

  1.Bruno Mathsson

 • Sofia skriver:

  …Blev lite fel där…
  1.Bruno Mathsson

  2.Hmm, fyra år sedan kanske.

  3.Om det var möjligt skulle jag bo under mitt duntäcke hela vintern. Lyxkudden från DUX skulle göra mitt vinterbo ännu svårare att lämna.

 • anette carlsson skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Jag bytte kudde för åtta år sedan så det vore tid att byta snart 😉

  3. Jag skulle behöva byta ut min gamla kudde och den kudden ni lottar ut vore toppen.

  anette carlsson

 • nickan skriver:

  1: Bruno Mathsson
  2: Förra julen då jag fick en ny kudde av tomten.
  3: Kudden skulle jag ge till min svärmor. Hon har svårt att ligga skönt på grund av sjukdom och denna stora fantastiska kudde skulle göra hennes kropp tror jag.

 • Veronica Ö skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Ett år sen
  3. Har haft svårt med sömnen under hösten men kanske att den här kudden skulle göra susen så att jag sover som ett barn igen!

 • Lisa skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Ett par år sedan…
  3. För att jag nu sover så illa dåligt! Kan det hjälpa med en ny kudde tro?! Jag vill sooooooooooova!

 • Ylva skriver:

  1 . Bruno Mathson
  2. för ett och ett halvt år sedan
  3. Vi köpte en ny och helt fantastisk säng för 1,5 år sedan. Vi fick kuddar på köpet som skulle vara så bra men de sjönk ihop på nolltid och nu är det inte mycket kvar av dem. Skulle verkligen uppskatta en rejäl och bra kudde så jag kan göra mig av med sunk-kudden: )

  /Ylva

 • Louise skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 4 år sedan kanske
  3. Skulle ge den till mig själv, en sådan lyxig kudde skulle ge min nya säng en absolut lyx känsla!

 • Jennysen skriver:

  1. Fåtöljen Jetson är formgiven av Bruno Mathsson

  2. Det var flera år sen jag bytte huvudkuddar i sängen! 😮

  3. P.g.a. det som står här ovan så skulle jag ge den till mig själv! 😀

 • Anna-Carin W skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. I fem år ungefär
  3. Jag skulle ge den till min älskade man som varje kväll klagar över hur osköna kuddar vi har! En sådan här lyxkudde kanske skulle göra honom nöjd 🙂 Och han förtjänar att sova gott eftersom han precis har startat ett företag och jobbar nästan dygnet runt. Jag håller tummarna för att han får sova gott på en fluffig kudde nästa år…

 • Anna skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det var så länge sedan jag bytte kuddar i sängen att jag inte ens minns när det var… Däremot "ärvde" jag en sk nackkudde av en kompis för ca fem år sedan.
  3. Får man föreslå sig själv? Jag delar säng med min tvåveckors bebis (och min sambo såklart!) och har just påbörjat månader(?) av sömnlösa nätter. Det vore fint att åtminstone få ligga skönt 🙂

 • Sofia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag tog med mig mina när jag flyttade hemifrån för ca 8 år sedan….
  3. Mamma- hon jobbar hårt och ställer alltid upp för alla!

 • Veronica skriver:

  1.Bruno Mathsson.
  2. Jag tror jag bytade för 3-4år sen.
  3. Denna kulle skulle jag själv vilja använda. Efter att snart inte fått sova en hel natt Först en väldigt tung graviditet och sen en pojke som inte vill sova hela nätter och ska han de gärna i vår säng. Detta har resulterar i sjukgymnast på grund av dålig rygg,nacke och axlar. Så Jag skulle verkligen unna mig en ny kudde tyvärr finns inte pengarna till det..

  Kram

 • Annelie L skriver:
 • nina skriver:

  1.Bruno Mathsson
  2.Min äldsta flicka fick en ny kudde och hon var inte riktigt nöjd med den. Så jag bytte kudde med henne. Och det var alltså jag som fick den nya kudden.
  3. Jag skulle ge min dotter en ny chans att få en ny kudde. Jag tror att hon skulle ta den nya kudden den här gången.(och jag skulle jag få tillbaka min gamla;-))

 • Annelie L skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 10 år sedan när jag flyttade hemifrån.
  3. Har haft ett tufft år med många förluster och prövningar som lett till många sömnlösa nätter. Vad vore inte bättre medel att bryta denna onda spiral än med en ny superkudde!

 • 1. Bruno Mathsson
  2. Förra julen fick vi nytt i julklapp 😀
  3. Skulle ge bort de till mina föräldrar 🙂

 • Åsa skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Härom dagen!
  3. Till min man som bullar ihop kuddarna till små bollar. Jag grymtade på honom om detta senast idag.

 • Per skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 2003..
  3. Kudden ska jag ge till min hustru – inte för att hon behöver skönhetssömn – utan för att hon är värd vackra drömmar.

 • Lotta skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Det var kanske 4 år sen som jag bytte kudde.

  3. Min man har inte förstått viken av att ha en skön kudde. Han envisas med att ha kvar sin gamla dunkudde som han viker dubbel för att få nån höjd på den. Jag har tjatat på honom att han borde byta, men det kan ju vara helt livsfarligt att göra så stor förändringar… 🙂 Så han skulle få den, så han äntligen förstår att man kan sova skönt på en kudde utan att behöva vika den dubbel!

 • Jessica Hellström skriver:

  1. Bruno Mattson
  2. Det var så länge sen så jag kommer faktiskt inte ihåg, ingen mening med att gissa 🙂
  3. Tänk att få sova gott, luta huvudet på något så flott,
  att dagens bekymmer och händelser bara få glömma
  och njuta på stora kudden och bara drömma, jag vill så
  gärna denna kudde min säng smycka, då blir jag så trött av lycka!!

 • Lidda skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det var kanske 3 år sen jag bytte kudde
  3. Jag vill ge kudde till min pappa som har sömn problem, kanske en kvalitets kudde hjälper honom att sova bättre.

 • 1. Bruno Mathsson
  2. 2,5 år sedan.
  3. Jag vill vinna denna till sambon och mig. Då man vill ligga nära varandra så vore detta perfekt att ha en stor som båda kan ha huvudet på och man slipper skåran som blir mellan 2 stycken. Detta vore lycka och mys för mig att vinna!

  Håller tummarna, kram Emelie
  [email protected]

 • PS skriver:

  1) Bruna Mathsson

  2) 2 år sedan.

  3) Jag vill ge den till en väninna som haft och har det oerhört slitsamt. Julen ska hon tillbringa med att dela ut mat till hemlösa och efter det tycker jag hon själv förtjänar en god natts sömn.

 • tess skriver:

  1, Bruno Mathsson
  2, 3 år sedan
  3, Till min man som är den som defintivt går upp flest gånger per natt och nattar om barn. Han behöver en bra kudde för att snabbt somna om!

 • Lisa skriver:

  1. Bruna Mathsson
  2. Oj, det var länge sen, kanske 5 år sedan.
  3. Jag skulle ge den till min arbetsnarkoman till far. Han sliter som en varg och klagar inte trots de mörka ringarna runt ögonen. En kudde skulle göra han gott. 🙂

 • Christer skriver:

  Hej!

  1. Bruno Mathsson
  2. 5 år
  3. Min gamla kudde är sliten och nu när jag fått en dotter som håller en vaken på nätterna så skulle det passa perfekt med en ny bättre kudde som kunde ge mig lite bättre sömn mellan nattvandringarna.

  Mvh
  Christer

 • liselotte skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. 2-3 år sedan
  3 Testar gärna en ny kudde då jag lider av migrän och det har stor betydelse hur jag sover

 • hedvig skriver:

  1. Bruno Mathson
  2. Jadu, det minns jag inte ens, så det är nog allt för länge sen…
  3. Min gobbe skulle få den, för han knycker alltid mina också. Kanske en GIGANTISK kudde skulle få honom på bättre tankar… 🙂

 • HannaB skriver:

  1. Bruno Mathsson.

  2. Aldrig. De kuddar jag har har jag haft sedan jag var tre-fyra år …

  3. Jag har ett stillastittande jobb framför datorn så nacke och axlar tar mycket stryk. Jag har diskbråck och en trasig höftled (superkul att vara 30!) så att vila och sova gott är viktigt. Vilket en ny superkudde kan hjälpa mig med.

 • Elin skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. eh….oj bra fråga. Måste erkänna att jag inte kommer ihåg!
  3. Med tanke på svaret på fråga nr. 2 så inser jag att jag själv nog behöver en ny skön kudde:))

 • Elin skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. eh….oj bra fråga. Måste erkänna att jag inte kommer ihåg!
  3. Med tanke på svaret på fråga nr. 2 så inser jag att jag själv nog behöver en ny skön kudde:))

 • Maria skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För cirka 11 år sedan.
  3. Jag skulle ge den till min man så att han kan sova gott även på dagarna nu när han har börjat jobba natt.

 • Spacegirl skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det är pinsamt länge sedan, säkert 4 år sen.
  3. JAG förtjänar en ny, skön kudde att lägga mitt trörra huvdu på om kvällen 🙂

 • Sanne-lee skriver:

  1) Bruno Mathsson

  2) I samband med att vi köpte ny säng köpte vi även två nya kuddar på ikea för lite över ett år sedan.

  3) Förutom att dela säng med min pojkvän delas den även med våra katter. Deras favorit sovplats? I mitt hår. Vilket slutar med att jag i sömnen kryper ner och hamnar nedanför kudden och katterna ligger på kudden och har det bra. Fick jag en sån här stor, skön kudde skulle jag kunna dela med mina gosiga katter men förhoppningsvis slippa nackspärren jag oftast vaknar upp med!

 • Ingela skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag har två kuddar, den ena köpte jag för ett år sedan.
  3. Jag vill gärna ha kudden själv, då behöver jag bara en kudde och får kanske hjälp med min nacke och axlar.

 • Kerstin skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag köpte 2 nya för ett år sedan
  3. Jag ger den till min man, jag snor alltid hans kudde under natten så han blir alltid utan…

 • Ebba skriver:

  1 Bruno Mattson
  2 Fick brosans då han flytta för en månad sen .
  3 Den får bli min egna favorit att sova på .

 • Mia Lövgren skriver:

  1) Bruno Mathsson har formgivit Dux klassiska fåtölj Jetson.

  2) För 4 år sedan fick jag & min fätman nya kuddar av min mamma i julklapp, har inte bytt sedan dess.

  3) Jag skulle vilja ge kudden till min fätman. Han är underbar & förtjänar att få sova på något annat än en gammal, knölig, illaluktande kudde.

 • Cecilia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Tyvärr är det så länge som 8 år sedan !!!
  3. Av ovanstående anledning: jag vågar inte tänka på hur mycket kvalster som finns i min kudde efter alla dessa år även om jag vädrar den ibland. Och den är ju inte ens skön att sova på – lyxkudden från Dux låter som en dröm i mina öron!

 • Emelie skriver:

  1 Bruno Mathsson
  2 Tidigare i år (men det blev inte helt rätt…)
  3 Vi har skaffat oss en liten katt som gillar att sova på min kudde. Men en extra stor så skulle vi båda få plats.

 • Amanda R skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Oj, det var säkert fem år sedan!
  3. Jag har haft sömnproblem i många år, men jag har inte ens tänkt på att det skulle kunna hjälpa att byta kudde. Så jag skulle verkligen vilja vinna en sån lyxig kudde!

 • Clara L skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. När jag flyttade till göteborg för fem år sedan.
  3. Jag vill ge en skön kudde till min underbara sambo som blir konstant väckt av en gravid sambo som vaknar nästan varje natt och stör. Då kanske han sover bättre. Han förtjänar det med tanke på att han nu gör nästan allt av hushållsarbetet och skall börja arbeta heltid efter långa studier.

 • Josefin P skriver:

  1) Bruno Mathsson.
  2) 1-2 år sedan.
  3) Jag skulle ge kudden till min man Christian, som förtjänar att sova extra gott nästa år!

 • Lovisa skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Bytte för tre år sedan
  3. En skön kudde och bra sömn passar bra till en student som jag,
  Jag är hellre utvilad än att behlva sitta på en föreläsning, trött och svag.

 • julialalala skriver:

  1- Bruno Mathsson
  2 – Hmm.. har inte gjort det, har flyttat hemifrån sen två år tillbaka och kan inte komma ihåg att jag bytt ut kuddarna.
  3 – Jag skulle behålla den själv så jag sover gott och skönt, i en lyxig miljö och förhoppningsvis slipper mardrömmarna 🙂

 • Sofia skriver:

  1.Bruno mathson
  2. Algebra för längesedan, under gymnasiet ca 12 år sedan
  3. Verkarna drog i gång i morse nu e det nära… Det enda jag önskat mig när hag kommer hem från bb är rena krismöte lakan, men tänk vilken dröm att få lägga dit en ny drömkudde också 🙂

 • Josefine skriver:

  1. Bruno Mathson
  2. Haft nuvarande kuddar lika länge som jag sovit på madrass direkt på golvet 2 1/2 år!
  3. Jag skulle behålla den själv just för att jag sover och har sovit på madrass direkt på golvet 😉
  (I väntan på att vi ska renovera sovrummet så att sängen får plats!)

 • Ifrith skriver:

  1. Bruno Mathsson.
  2. Jag köpte en ny kudde för cirka två månader sedan, tyvärr är jag inte nöjd med den.
  3. Jag skulle ge den till min sambo som har en skada i nacken och har ständig värk.

 • Jeanette R skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Brukar köpa ny kudde varje år, men har inte hittat någon i år som jag vill ha förrän nu
  3. Har ständig fibrovärk som stör mig varje kväll när jag ska komma till ro. Har testat massor av tempur och andra skumkuddar som sägs vara bra. Men när jag sover på hotell, då slocknar jag som av en smäll! Så en Xleep skulle nog få mig att somna gott!

 • AnnaS skriver:

  * Bruno Mathsson
  * Ca 1 år sedan ( men tvättar dom regelbundet!)
  * Har nackproblem (en nackkota som vrider sig ur läge) och för mig är det A&O med en riktigt bra kudde!

 • 1. Bruno Mathsson
  2. Kan faktiskt inte minnas…
  3. Just för att jag inte ens kan minnas när jag bytte. Ger en indikation på att jag behöver en ny..

 • Susanne skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) 2008 då vi fick nog av fjäderkuddar där fjädrar antingen stack från kuddvaret eller stack oss i ansiktet; bytte till kuddar i något tempurliknande material från stora möbeljätten men blev besvikna då de inte hade önskade komfort – och nu ja, nu ligger vi här och önskar att vi kunde vinna den lyxiga kudden från DUX! (jag tror att jag skulle låta mannen sova mest på kudden då han jobbar natt och har större behov än mig att få sova gott om dagen)

 • linn skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Kanske 5 år, har en flossflakes som hållit bra.
  3. Jag brukar "sova" jag sönder kuddar på en gång. De blir aldeles knöliga och platta. Min flossflakes som jag har nu börjar bli trött/ platt dax att byta men jag har inte råd att köpa en bra som skulle hålla.

 • MS skriver:

  1.Bruno Mathsson
  2.När jag blev mycket sjuk för 6år och inte kunde sova mer än 1/2 timme/natt, då köptes många kuddar hem, så jag kunde pallas upp i sängen och försöka sitta och sova.De har kastats efterhand och nu har jag bara två knöliga kuddar kvar och sover kanske 3 timmar/natt.
  3.Jag behöver kudden själv då sömnen hjälper min kropp att läka, så jag kan få leva några år till eftersom jag inte är lastgammal.

 • Lisette skriver:

  • Bruno Mathsson
  • Ca en gång om året!
  • Har provat många olika sorters kuddar men har ännu inte funnit någon 10-poängare! Men kan tänka mig att denna kudde skulle kunna bli en god kandidat!

 • Anonym skriver:

  Bruno Mattsson.

  Vi bytte kuddar till alla i familjen för 3 månader sedan. Var lite "höga" för att vara bekväma. Ångrar köpet.
  Med två småfolk i familjen och en man som reser och arbetar ofta på annan ort, blir det mycket lite sömn för mig som mamma. Nu är snart föräldraledigheten över, dags att börja med att arbeta och vardagen kommer tillbaka. Då vore det toppen att få ha bra förutsättningar i form av en bra huvudkudde.

 • veronica andersson skriver:

  1
  Bruno Mattsson
  2
  Vi bytte kuddar till alla i familjen för 3 månader sedan. Var lite "höga" för att vara bekväma. Ångrar köpet.
  3
  Med två småfolk i familjen och en man som reser och arbetar ofta på annan ort, blir det mycket lite sömn för mig som mamma. Nu är snart föräldraledigheten över, dags att börja med att arbeta och vardagen kommer tillbaka. Då vore det toppen att få ha bra förutsättningar i form av en bra huvudkudde.

 • Susanne skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Bytt för tre år sedan

  3. Drömvinst, har kvalsterallergi och behöver byta kudde så denna skulle vara helt fantastisk för mig!

 • Jeanette M skriver:

  1. Bruno Mattsson
  2. Vi köpte nya dunkuddar för 3 år sedan.
  3. Jag skulle vilja ge kudden till min man som har problem med nacke och rygg. Jag unnar honom verkligen att få sova gott och skulle gärna vilja låta honom prova denna kudde och byta ut den han har idag som han inte är nöjd med.

 • Magnus skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Köpte ny kudde för något år sedan, men är inte nöjd med den.
  3. Det går inte en natt utan att jag har ont när jag vaknar. Har provat många kuddar i olika prisklasser, men har ännu inte hittat rätt. Det vore en dröm att få vinna och skulle genast krypa till kojs med den nyfunna vännen om jag vann.

 • Lebanezza skriver:

  Hur många unika har du om dan? 🙂

 • Ella skriver:

  1) Bruno Mathsson har formgivit Dux klassiska fåtölj Jetson.

  2) Jag bytte för 1 år sedan.

  3) Jag skulle vilja ge XLEEP från DUX till min mamma som är pensionerad lärare och förtjänar att sova extra gott.
  Med sin gosiga följsamhet och support gör den svala kudden hennes sömnlöshet och oro till ett minne blott.
  Hon har en lätt sparsam sida med långt mellan shoppingrundor och det gör att hon månar om komfort och hållbarhet.
  Eftersom hennes huvudkudde är gammal är smarta DUX-kudden därför behövlig med sin stilfulla design och kvalitet.

 • Blä att jag missa detta 🙁 så går det när man knappt ser åt datorn på en dag L

 • malin jonsson skriver:

  Bruno Mathsson

  förra veckan

  Jag byter kudde varannan vecka och lyckas ALDRIG hitta någon jag sover gott med. Vore kul att prova denna!

 • Monnah skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) Vi bytte i våras.
  3) Maken jobbar stenhårt som egenföretagare och hinner tyvärr inte sova tillräckligt. Denna kudde skulle kunna ge honom bättre sömn då han väl sover!

 • Per Henriksson skriver:

  1) Bruno Mathsson

  2) Har aldrig bytt sen jag flyttade hemmifrån 4 år sedan. Har 4 styck med taskig komfort.

  3) Vi har 2 kuddar var jag får 1 och tjejen tar 3.
  Så jag hade gett denna jättekudde till min underbara flickvänn så hon kan sova gott sen hade jag även fått mer än 1 kudde vilket hade varit gött för nacken!

 • Elwira76 skriver:

  1. Bruno Mattson

  2. Alldeles för länge sedan, det är hög tid att byta kuddar igen…

  3. Jag tycker det är svårt att hitta en bra kudde till ett vettigt pris. Så denna härligt lyxiga kudde hade verkligen varit spännande att testa.

 • Alexandra skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) Måste nog erkänna att det säkert är fem år sedan.
  3) Lite kuddlyx skulle sitta fint.

 • Marie skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. Bytte faktiskt kudde för ca 1 år sedan.

  3. Jag vill ge kudden till min man som envisas med att sno min nya hela tiden. Han gör det dessutom i smyg och tror att jag inte ska upptäcka det! Därför vore det perfekt att vinna en som jag kan ge till honom så att jag får ha min egen i fred!

 • pessys skriver:

  Vill du bli Veckans bloggish? Du blir länkad och får synas för hundratals läsare! Ett klick ifrån att få flera hundratalsläsare, lets click:

  http://pessys.blogg.se/2011/december/vill-du-bli-veckans-bloggish.html
  Kram!

 • Gia skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Köpte en ny kudde för några år sedan så jag tror det är dags för en ny…det är många sömntimmar som satt sina avtryck på kudden! 🙂
  3. Har haft hästens kuddar så en bra kvalitetskudde är alltid kvalitet.

 • Maja skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det är inte ens något jag minns, måste varit när jag bodde hemma och mamma hade köpt nya eller något för så länge jag själv styrt över det där har vi haft samma kuddar hemma. Vilket är ungefär 7 år sen.
  3. Min nacke skulle göra glädjetjut deluxe och kanske skulle jag kunna sova hela nätter istället för att ständigt vakna och fluffa upp kudden eller vända på den för att all stoppning hamnat högst upp.

 • Ha en trevlig måndag 🙂

 • Britta skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För ca 8 år sedan.
  3. Eftersom jag gillar att läsa i sängen så kanske denna XL kudde skulle förhöja känslan.

 • Åse-Karin By skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. tror det kan ha varit 7 är sedan.
  3. Jag har nyss blivit utskriven från sjukhuset då de har misstänkt att jag fått en stroke. Nu har jag blivit sängliggande en hel del och förstår verkligen att min kudde inte är den bästa för mig. Jag hoppas därför vinna denna härliga kudde så kanske jag kommer att må bättre.

 • Kristina skriver:

  1) Bruno Mathsson
  2) För 3 år sedan tror jag ungefär.
  3) Kudden skulle sonen få
  då han nu från växasäng till vuxensäng gå
  hoppas nu på segerlott
  för han behöver sova gott
  då kan vi också få en bra natt
  hoppas nu på glädjefnatt

 • Ulrika skriver:

  1. Bruno Mathsson

  2. 1,5 år sedan, och var mitt absolut sämsta köp.

  3. En bra kudde gör verkligen nattsömnen därför investerade vi i nya kuddar. Men efter bara några månader så blev de platta och nu får man knövla ihop dom för att få någonting alls under huvudet. Vi har en lite pojk som vaknar till och från under natten så denna kudde kommer att delas mellan mig och min sambo. Den som ligger kvar i sängen tar kudden och får en skön sömn så dagen orkas med medan den andra tar lillen.

  hjärtliga hälsningar!

 • chanette skriver:

  1…svar: Bruno Mathsson
  2…svar: oj det var år och dar sen kan jag lova
  3…svar: denna skulle jag banne mig behålla själv. min kille sno ständigt mina kuddar när vi ska sova så jag skulle såååååååååååå behållt dessa själv

 • Ida skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Knappt ett år sedan
  3. Skulle nog behållt den själv 🙂 Jag har världens skönaste säng men säljaren rekommenderade lite för tunn kudde för min smak. En fantastisk kudde som denna skulle göra min nattsömn till en dröm.

 • Lotta L skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För 15 år sen!
  3. Jag skulle behöva den själv för att sova bättre. Särskilt nu när jag är gravid!

 • Stina skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. För alldeles för länge sedan…
  3. Jag sover sällan så gott som på hotell när man får de extra stora kuddarna. Därför skulle jag vilja vinna och ge denna till min man som den senaste tiden haft ont i nacken, så han nu kan sova som en prins!

 • marianne eriksson skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Det är så länge sedan att jag inte kommer ihåg.
  3. Jag skulle nog ändå ge min dotter kuddarna för hon är verkligen värd att sova gott om nätterna. Hon pluggar, jobbar, tränar och sköter sitt hem perfekt. Det tycker jag är ett skäl för goda nätters sömn.

 • Angela skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag bytte senast i somras, då jag flyttade från en andrahandslägenhet hem till vår bostadsrätt. Dock fick jag med mig fel kuddar hem, och har därför inte mina "riktiga" 🙁
  3. Just för att jag saknar en stor, härlig kudde som passar just mig och mitt huvud.

 • Marie skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Jag byter ganska ofta. Jag skadades allvarligt för ett gäng med år sedan och måste ha en kudde som ligger som en smäck under min nacke. Slits de eller blir oformliga så byter jag. Jag bytte senast för två månader sedan.
  3. Trots att jag behöver ordentliga kuddar själv, önskar jag att en nära bekant får denna. Först miste hon sin dotter och när hon äntligen kom på benen igen förlorade hon sin bästa väninna på likartat sätt. Jag förstår att hennes nattsömn är orolig och önskar ge henne en värmande kudde.

 • Marie skriver:

  1. Bruno Mathsson
  2. Tyvärr är detta en sak jag slarvar med så det var nog några år sedan. Men i mitt nya liv fr o m idag ska jag lägga mer engagemang i min sovkomfort!
  3. Jag skulle vilja ge den till min älskling som börjar sitt jobb okristligt tidigt varje dag (04.30). han behöver verkligen god sömn de timmar han hinner sova!

 • Miilan skriver:

  1.Bruno Mathson
  2.10 år sedan!
  3. Till min man som klagar över ont i nacken/ryggen varje morgon.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.