Annons

Ljusterapi

Jag vet att vitt är uttjatat [och snart kommer Henrik Schyffert och Fredrik Lindström att åka land och rike runt och fullkomligen att slakta mäklarklyschan ”ljust och fräscht” så till den milda grad att ingen ängslig svensk kommer att våga tycka om det på ett tag] men för mig handlar vitt mer om en ljus känsla än om trender. Jag är ju uppvuxen i Norrland där det är becksvart stora delar av året. Så för mig är ljuset, speciellt under hösten och vintern, den allra största humörhöjaren av dem alla. Ljusterapi i inredningsform. Därför blev jag så glad när jag hittade de här bilderna hos Emma. Mer om vitt hittar ni här.

Foto: TV2.no, via Emma

Kategorier:

Kommentarer

 • Mona skriver:

  Hej ! Jag har precis tapetserat om vardagsrummet i helt vitt och är supernöjd. Jag fick en otroligt harmonisk känsla och min mamma förklarade att om man är stressad, deprimerad m m så brukar man få sitta i ett helt vitt rum eftersom vitt lugnar ner och man blir mer harmonisk. Stämmer jättebra. För att det inte ska bli för "sterilt" så kan man lägga in någon enstaka detalj med lite färg i, bara det gör stor skillnad.

  ha en bra helg !

  Mona

 • Liza skriver:

  Vitt är vackert! Som du säger – här upp i norr är det redan nu mörkt större delen av dygnet. Vi behöver ljus!! Vad Henrik och Fredrik tycker är totalt ointressant för mig, jag vill ha så mycket ljus som möjligt kring mig!
  KRAAAAAAAAAAAAM!
  Liza

 • Stämningsfullt skriver:

  Håller med om att det gör otroligt mycket för hur man mår i ett ljust rum! Jag mår så mycket bättre av ljuset! Sen att det är snyggt också gör ju inte saken sämre 🙂
  Gillar kuddarna med text på tredje bilden.
  Kram Vanja!

 • Elena skriver:

  Så fina bilder! Vitt sägs ju också främja kreativiteten, eftersom det lämnar utrymme för egna tankar…:-))

 • Marianne skriver:

  Morsomt, du vet sikkert at dette er leiligheten til grunnleggeren av byNord? Passer bra med et innlegg om byNord rett nedenfor dette 😉

 • Annika skriver:

  Jag tröttnar aldrig på vitt. Speciellt inte när det kommer så här snyggt paketerat. Rummet på bilden längst upp till vänster är dock lite väl vitt för min smak. Vitt blankt golv är inte för mig. Jag tycker om när golvet bryter av mot väggen, som på de andra bilderna. Ja, här i norr är det väldigt mörkt just nu. Saknar snön! Vitt ute ger också energi. 🙂 Och är ju så vackert.

 • Sofia-Tingelings skriver:

  Ja, tänk vad ljuset tilltalar. När jag plitat klart med en bild i photoshop, brukar jag alltid avsluta med att ljusa upp den ännu ett snäpp. Det gör otrolig skillnad – enligt mig.
  Slog mig även att kvisten på översta bilden till vänster definitivt gör skillnad. Även den åt det mer positiva hållet.
  Trevlig helg på dig!

 • Tack för länkningen!

  Ja, oavsett vad humorherrarna säger så kommer jag nog aldrig tröttna på vitt. Ska åka iväg imorgon och köpa 10 liter obruten vit färg till vardagsrummet, och det kommer bli så bra så, det är jag övertygad om!

  Vit är en perfekt bas till alla andra färger, oavsett om man gillar en neutral färgskala eller starkare färger. Dessutom blir det extremt stor skillnad ljusmässigt med helt vita väggar istf tex ljus beige eller grå. Och ju ljusare rum desto bättre tycker jag!

 • kallen_ skriver:

  Tack för tipset!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *