Annons

Inred med moodboards

Ateljétrender och studiotrender och konstnärstrender hit och dit. Man kan tycka vad man vill om de influenser som påverkar oss i olika riktningar, oavsett om de skapats av glossiga magasin eller bloggare, men några av dem bär faktiskt med sig mycket bra. Såsom inspiration och kreativitet till exempel, två krafter som kan förflytta berg. I reklambranschen där jag jobbar nu och i design- och inredningsbranschen där jag jobbade tidigare är moodboards näst intill obligatoriska som kickstartare på nya projekt. Så varför inte göra samma lika när du ska inreda hemma. Och när du ändå är igång och skapar ett, varför inte hänga upp det hemma som en tavla – så att du kan inspireras av det varje dag? Senaste senaste verkar ju vara att till och med homestyla lägenheter med moodboards, lite krystat kanske, men den här idén att göra kollage på färgteman som tål att ramas in eller sätta direkt på väggen tycker jag är värd att applådera. Ett både enkelt, roligt och kreativt sätt att skapa egna väggdekorationer.

Foto: Style Files och Carrie Can

Kategorier:

Kommentarer

 • En fördel med anslagstavlan är att det är lätt att bara byta ut motiv med jämna mellanrum. Gillar att man omger sig med saker som inspirerar!

 • Jag tycker trenden är fantastisk! Dessutom är ju moodboards en sätt att göra hemmet personligt och levande. Med blandningen mellan foto, textil, strandfynd och annat så blir det väldigt levande. Snyggt, snyggt / Henrick

 • Vill man visa sina foton eller vykort fast på ett mer "snyggt" sätt är KORTPANELEN suverän !!!! Finns i min webshopp !!

 • Malin skriver:

  Håller med föregående kommentar, ett roligt sätt att göra hemmet personligt. Har ett inlägg om en tapet från favoritsaker.se med ramar på min blogg, kika på den, den är rätt häftig!

 • Kajak-Rille skriver:

  Snygga stolar.

 • Camilla skriver:

  Jag ska göra mig en "mood"-tavla men allt då menar jag verkligen allt i inredningsvägen verkar vara inriktad på VITT VITT LANTIGT…. Finns det inget med mer färger i trender när det gäller inredningar, det räcker med vita/ljusa väggar tycker jag och sen ska man fylla med saker man tycker om. för mitt del lyfter det vita färgen inget alls, det är färg och form som lyfter. förstår du hur jag tänker, ahr du några bra ställen att inspieras av?

 • Anonym skriver:

  Jag har min anslagstavla på kontoret som en moodboard – väldigt inspirerande för mig! Du idéer tar det ett steg längre som jag tycker verkar jättesmart.

 • Moodboards är underbart! Att alltid ha en vägg eller liknande att sätta upp inspirationsbilder på kan ju inte vara bättre för kreativiteten!

 • Ann skriver:

  Jag har tapetserat några våder av Lisa Bengtssons tapet Familjen mitt på en i övrigt vitmålad vägg i mitt arbetsrum/syrum. Det är min jättestora moodboard – från golv till tak. Fungerar jättebra och är snyggt samtidigt.

 • Sofia Agardtson skriver:

  Riktig snyggt & personligt och så smidigt att variera! Gillar verkligen hornen på översta bilden 🙂

 • Anna skriver:

  Det bästa med moodboards är att inget är det andra likt. Man väljer helt enkelt sina aldelens egna gobitar.

 • Jag gillar också moodboards, särskilt på jobbet. Har länge tänkt förvandla baksidan på en bokhylla, som fungerar som ful rumsavdelare, till en moodboard. Nu blev jag inspirerad till att äntligen ta tag i det – tack! 🙂

 • En sådan moodboard skulle jag gärna vilja ha i mitt kommande kontor.

 • Tilde skriver:

  Hej! Vart kan man hitta en liknande anslagstavla som den på sista bilden ? Jag skulle vilja ha en ganska stor som man kan luta mot väggen 😀 Tack på förhand !!

  Din blogg är underbar !

  PS: Svara helst på min mejl 😛

 • За предузећа, архивирање података је важно да се уради. Дакле, архива података ће на крају бити веома потребна, нарочито, ако постоји неки проблем у време ревизије.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *