Annons

22 december – dagens tävling i Adventskalendern

Idag har två bloggläsare chans att vinna varsin Sil-Pin kavel från Bagaren&Kocken (värde 499 kr/st.) Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på frågan i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på frågan: Varför ska man byta ut sin gamla träkavel mot en Sil-Pin? Kika på Bagaren&Kockens hemsida om du behöver lite inspiration och mer info om fördelarna med en Sil-Pin. (Glöm heller inte att ange om du skulle vilja ha en röd eller en vit om du vann)

Tävlingen är avslutad:
Vinnare blev Mia, grattis! Hör av dig till mig med din postadress så ska du få ditt pris. Mail hittar du under fliken "tipsa frida"

Postat av: Mia
Rimma är nog inte min grej
För det blir aldrig någon vinst till mig
Men ack en kavel så bra som denna
Kan jag inte missa,
Skulle var bra att ha hemma
Så till skyn jag sil-pin hissa!

Ack en vit eller röd det gör mig detsamma, det funktionen vill jag åt…

Kategorier:

Kommentarer

 • Janne skriver:

  För att slippa bakterierna som är svåra att bli av med i en träkavel är den främsta anledningen. Sen väger såklart allt annat som står på sajten över.

  Jag gillar den röda!

 • Marika skriver:

  För att bakterierna inte växer i kaveln,för att degen släpper lättare.

  Samt att det är lättare att göra ren denna kavel.

  Jag älskar den vita!

 • Jenny skriver:

  Självklart att slippa bakterierna lättare, lättare att rengöra, lättare att få degen att släppa och dessutom är den SNYGGARE 🙂

  Absolut den vita!

  God Jul önskar Jenny

 • Maria skriver:

  Efter att ha försökt göra dammsugare för ett tag sedan och blivit galen på att marsipanen bara fastnade i kaveln vid utkavling så ligger en Sil-Pin-kavel i topp på min önskelista. Dessutom är den väldigt snygg.

  En röd skulle vara toppen.

 • Linda skriver:

  För att den är rejäl, hygienisk och ett mycket frächare alternativ både när det gäller design och bakterievänlighet… Min favorit är absolut den vita!

 • Tina skriver:

  Lättare att diska och få helt ren och så slipper man en massa bakterier…

  Helt klart bättre än min gamla träkavel med en spricka i. (fast sprickan gör ju att det blir en massa snygga ränder när man kavlar….:)

  Skulle så gärna vilja ha den röda!

 • Lidingömamman skriver:

  Det finns massor med alternativ för att byta till en Sil-Pin. Givetvis för att den är snygg, lätt att rengöra, ergonomisk m.m. Men min största anledning till att byta är att allt bak skulle bli betydligt roligare. Min man skulle slippa ta hand om en uppgiven fru som står med stora sjok av deg på sin kavel.

  Mitt val skulle bli en vit Sil-Pin.

  Lidingömamman

 • Anledningarna är många, men det starkaste skälet är, förutom alla praktiska fördelar, den otroligt snygga designen. Alla träkavlar är trista och omoderna, så Sil-Pin kavlarna skulle göra bakningen lite extra lyxig. Den röda skulle passa som en smäck i vårat röd/svart/vita kök 🙂

 • Stefan skriver:

  Kolla in min blogg 😀 😀

 • Sophia skriver:

  Mycket lättare och lättare att göra rent framförallt. Och då mera hygienisk. Sen är den ju bra snyggare att ha i köket designmässigt.

  Även om jag skulle vilja säga rött så här års så dras jag mera till den vita 😀

 • Lisa skriver:

  Ofta är det tanken på den efterföljande disken som sätter stopp för min baklust. Med en Sil-Pin kavel försvinner ett tidsödande och trist moment och eftersom kaveln är så snygg skulle jag vilja använda den i princip varje dag. Med en Sil-Pin kavel skulle doften av nybakat spridas i vårt hus flera gånger i veckan!

 • malin skriver:

  Mera hygienisk, och det du kavlar släpper lättare, och man behöver inte så himla mycket mjöl – bakverken blir då mycket saftigare!

  Jag skulle vilja ha en röd kavel, som passar bra till mina övriga silikonprodukter – som är röda.

 • Abbe skriver:

  Kaveln är vacker och estetisk. Den ligger perfekt i handen, lätt och effektiv. Inget fastnar och inga flisor i händerna. O sen kan man få den i sin favoritfärg.

 • Marie skriver:

  Åh, så fräscht det verkar med denna kavel. Min gamla i trä ger mig rysningar när jag tänker på hur ohygienisk den måste vara.

  Designen är så snygg på Sil-Pin och jag som bakar så mycket (kavlat) bröd håller en extra tumme att jag vinner. Isåfall ska jag bjuda på det goda och nyttiga brödreceptet =)

  Den röda är välkommen hem till oss.

 • Johanna Lindberg skriver:

  För mig vore det den ultimata julklappen eftersom min träkavel sprack mitt itu i julbaket. Med Sil-Pin kan man ta i utan att det går sönder 🙂

 • Tanya skriver:

  En vit kavel skulle bli fin i mitt kök,

  inget mera kladdigt julestök.

  Bakterier håller sig väck,

  enkelt du tar bort varje fläck.

  Över deg den rullar smidigt

  den kommer inte en dag för tidigt!

 • Maria skriver:

  Min första tanke var: vilken fantastiskt fin kavel, en ren prydnad för köket, så det är självklart ett argument till att byta ut min gamla i trä.

  Sedan måste den ju också vara betydligt mer hygienisk och lättanvänd.

  Skulle jag vinna vill jag gärna ha en vit!

 • nadia skriver:

  för att vår trä kavel är ju helt äcklig och full med bakterier som inte är bra när man gör pizza, den kan man lita gärna använda som ved till den öppna spisen och använda Sil-Pin 🙂

  / nadia 🙂

 • Solbritt skriver:

  Jag älskar julen så en röd vore perfekt.

  Kul med en kavel som håller sig bra

  behöver ej skrubbas vareviga da

  rent och prydligt och inga bakterier sitter där

  jag önskar bara att den redan var här.

 • Carolina skriver:

  Att få något som är lätt att rengöra, håller borta bakterier och är snygg är för oss perfekt med snart 2 småbarn hemma och en mamma som älskar att baka!

  Jag skulle helst vilja ha en röd.

 • Carolina skriver:

  Att få något som är lätt att rengöra, håller borta bakterier och är snygg är för oss perfekt med snart 2 småbarn hemma och en mamma som älskar att baka!

  Jag skulle helst vilja ha en röd.

 • Erika skriver:

  Den enkla anledningen är bakterierna som inte fastnar, så nu är det dags att jag träkaveln kastar.

  Åh vad jag vill ha den vita.

 • Malin skriver:

  En Sil-pin skulle vara bättre än min träkavel på många sätt. Jag skulle känna mig mer inspirerad att baka, bakningen skulle gå smidigare för en rätt ovan bakare som jag, jag skulle slippa muttra vid diskningen och jag skulle kunna ha den framme utan att skämmas och sedan längta till nästa bakning varje gång jag såg den. 🙂

 • Cecilia Karlsson skriver:

  Då slipper man besväret med att försöka skrubba träkaveln ren varje gång och röjandet efter baket går som en dans!

 • ÅsaGåsa skriver:

  Helt enkelt för att den måste vara betydligt enklare att rengöra! …att den är snygg är inget minus heller. 😉

 • Maria skriver:

  Finns bara fördelar med Sil-pin kaveln! En liten hobby jag har är att göra tårtor och har otaliga gånger blivit arg för att degen fastnat på kaveln, det skulle jag slippa med den här underbara kaveln! Att den även är otroligt snygg är inte direkt någon nackdel! Om jag vinner vill jag ha den röda. Tack för en rolig och inspirerande blogg! God jul och gott nytt år!

 • Lina Keilo skriver:

  Eftersom min pojkvän älskar att baka men för tillfället lever som fattig student vore en Sil-Pin-kavel en prefekt bonus i julklappshögen. Tillsammans har vi många gånger trånat efter kavlar där bullbaksdegen inte fastnar, men inte tillåtit oss att investera i dessa något dyrare varianter med tanke på studentbudgetens många nackdelar. Dessutom skulle den vita passa fint i det lilla köket..

  God Jul!

 • Sanna skriver:

  Främst skulle man behöva byta ut sin gamla träkavel av hygieniska skäl, men sen är det ju inte dumt att kaveln är illans snygg heller! 😀

 • Eleonor Hållbus Dahlin skriver:

  När kvalitet och bakteriefritt får råda hoppas jag snart kunna använda en Sil-Pin kavel som står för båda!

  Röd tack så här i juletider!

 • Lizaloop skriver:

  hrm… varför man ska byta ut träkaveln, jag kan nog snarare säga, varför ska jag byta ut min 1,5 liters petflaska mot en sån där snygg kavel…..(jag äger inte ens någon i trä, ingen alls faktist)

  så svaret är väl ganska självklart…

 • Lizaloop skriver:

  förresten…en vit vill jag vinna!!

 • Maria skriver:

  Bakterierna är det första jag kommer att tänka! Här finns det ingen möjlighet för dem att gro i ev. småsprickor som kan finnas i träkaveln. Sen lär inte degen fastna på samma sätt, plus att den rullar lättare och är mer egonomisk. Perfekt för mig som har problem med nacken och axlarna. En vit skulle göra sig bra i mitt kök!

 • Tesa skriver:

  Eftersom mina träkavlar alltid spricker, och bakterierna frodas ser jag ju bara positiva saker med denna kavel i silikon. Snygg är det också. Eftersom vi är mitt i julfirandet vore en röd inte helt fel. God Jul!

 • Jana skriver:

  Hej!

  En sån kavel skulle passa mig perfekt för då skulle jag baka bullar oftare. Min Tingeling älskar bullar över allt annat men jag drar mig för att baka eftersom degn klibbar och kletar så. Min tjeja skulle bli överlycklig om jag bakade mer…

  Färgen spelar ingen roll, surprise me!

  God Jul på dig "husmusen"!

 • Åsa skriver:

  Fördelar med Silikonkaveln:

  Degen fastnar inte i kaveln

  Kaveln rullar lätt och jämnt

  Ergonomiska handtag

  Lätt att rengöra, karamellfärg och degvätska suger inte in i kaveln

  Sen så var ju kavlarna vackra oxå !!!

  Önskar ingen särsild färg.

  Läcker, Snygg, Bra, En prydnad i köket

 • Terése skriver:

  För att bakande kommer att gå som en dans, lättare att rengöra och framför allt mycket snyggare!

 • wow, den är verkligen min dröm!! Ursnygg dessutom, vad skulle en kardemumma Gumma vara utan en sån?!?

  Man slipper bakterierna lättare, mycket lättare att rengöra,ingen deg som fastnar och 1000 ggr

  SNYGGARE 😀

  Tipsar i bloggen! 🙂

 • Caroline skriver:

  Jag älskar att baka matbröd, men min traditionella träkavel inbjuder inte direkt till bak. Med Sil-Pin däremot tror jag att bakande skulle gå lätt som en plätt. De ergonomiska handtagen gör att man inte sliter ut sig och tänk att kunna rengöra kaveln utan att kämpa med deg som fastnat! Att den dessutom är snygg som en pralin innebär att den skulle användas ännu mer ofta.

 • Cicci skriver:

  Jag skulle vilja ha en Sil-Pinkavel pga att då kommer mina kakor inte hamna på kaveln när jag bakar nästa gång, vilket är väldigt tråkigt o tröttsamt.

  Om jag vann en, så skulle jag vilja ha en vit, för då passar den med resten av mitt kök.

 • Anna S skriver:

  Åh vilken läckerbit! Tänk att jag totalt missat denna underbara kavel. Min sambo tjatar på mig att jag inte kommer att bli någon "bull mamma", jag tycker inte det är speciellt roligt att baka. Men med en sådan kavel – vem skulle inte älska att baka om man hade en sådan?

  Vår kavel i trä har dessutom gått sönder så denna hygieniska, snygga, bakteriefria och lättrullande kavel skulle mer än gärna få flytta hem till oss (helst i vitt utförande).

 • Petra skriver:

  Varför skulle man inte låta även bakning vara lite fabulous?

 • Hem och Lycka skriver:

  Mer hygienisk, tänk alla sprickor i träkaveln som samlar på sig både det ena och det andra.. Brr! Och så lättare att göra ren dessutom vilket ju är guld värt i dessa hektiska tider! Jag önskar mig en vit om jag vinner.

 • Malin skriver:

  Jag är ägare av en sådan kavel, så jag behöver inte tävla, men jag ville bara säga att det är den bästa kaveln som finns!!!! Degen fastnar inte, lätt att rengöra och bakningen blir ett sant nöje:)

  God Jul!

 • Virr pannan, vill ju såklart ha vilken som helst! Men om man får välja blir det en vit! 🙂

 • Mickeyy skriver:

  Snygg, lättskött och lättanvänd, kan det bli bättre? ;D

  Min jag har nu är en gammal i trä..tänk skillnaden!

  Röd skulle sitta fint ^^

 • Mia skriver:

  Rimma är nog inte min grej

  För det blir aldrig någon vinst till mig

  Men ack en kavel så bra som denna

  Kan jag inte missa,

  Skulle var bra att ha hemma

  Så till skyn jag sil-pin hissa!

  Ack en vit eller röd det gör mig detsamma, det funktionen vill jag åt…Å den läckra design:)

 • Annika Bergström skriver:

  Om jag från Bagaren & Kocken hade en kavel med non-stick,

  all deg fastkletad på mitt bakbord jag inte fick.

 • Morfen skriver:

  Det fastnar inte lika lätt och karamellfärg och vätska suger inte in kaveln utan man kan lätt göra rent och därmed mer hygieniskt också. Färgen spelar ingen roll men den röda är fräckast!

 • Petran skriver:

  Det här verkar vara en toppen kavel, praktisk på många sätt. Lätt att använda skön för händerna – inga stickor här inte!

  jag har ingen kavel! måste åka till mormor eller mamma när jag blir sugen på baka. därför bakar jag nästan aldrig, men jag vill! en vit fin kavel drömmer jag om =)

 • AnnikaG skriver:

  för att bakterierna inte ska fastna i kaveln dessutom släpper degen lättare, rullar lättare ,ergonomisk

  och så snygg design förstås.

  väljer den vita

 • Erica skriver:

  Det vore ju en fröjd att slippa att degen fastnar i kaveln. Den är fräschare, lättare att göra rent och har ergonomiska handtag, vilket kan behövas till mig som bakar något varje dag! Jag skulle absolut välja den vita 🙂

 • Elisabet skriver:

  Förutom det självklara, den snygga designen, är kaveln också kanon då degen inte fastnar, att den dessutom är skön att hålla i och att den är lätt att rengöra är superplus i kanten. Den röda skulle inte bara förhöja mitt pepparkaksbak utan även mitt kök!

 • Moon skriver:

  Som "gammal" bagare så använder jag fortfarande den gamla hederliga träkaveln. Efter att ha läst via länken kanske det ändå är dags att förnya sig? Vinner jag denna tävling så kommer denna "gamla" bagare att göra det och träkaveln försvinner ut genom dörren.

  Denna kavel är bättre då den är belagd med silikon vilket gör kavlingen smidigare då degen etc inte fastnar i kaveln. Att den dessutom hygieniskt sett är mer lättskött och därmed minimerar risken för bakterier gör inte saken sämre. Mycket snygg kavel 🙂

  God Jul!

  "Gamle" bagaren

 • Sofie skriver:

  Oh, jag skulle byta ut den för att den är vansinnigt snygg! Har fått dille på att baka bullar nu – och om den underlättar för en så är det ju bara toppen! Har fått för mig att det samlas bakterier i trä oxå…

 • Maria Johansson skriver:

  När man vill att julbaket ska gå smidigt och lätt,

  då är denna silikonkavel helt rätt.

  Degen släpper lätt, blir jämn och len,

  dessutom hålls sil-pin väldigt lätt ren.

  Jag vill ha en kavel vit,

  för den är verkligen min favorit!

 • Maria skriver:

  För att bakningen går lättare och smidigare, och den är lätt att rengöra. Och väldigt mycket snyggare än min fula plastkavel..

  Skulle gärna vilja ha en röd.

 • hettie skriver:

  min mormor bakar de mest fantastiska saker med sin gamla träkavel så resultatet skulle knappast bli bättre med en silikonkavel. Men en ny röd kavel skulle bli en modärn färgklick i hennes underbart gammaldags kök!

 • Åsa skriver:

  Jag använder nästan alltid bakplåtspapper när jag kavlar med min träkavel – för att slippa att degen fastnar, för att det är mer hygieniskt och för att det är så jobbigt att diska en kavel där degen torkat fast… Det känns ju dock både miljöovänligt och lite dyrt i längden att hålla på så. Med en sil-pin skulle jag ju lösa allt det – hygienisk, lättkavlat, lättdiskat. Sen är ju den röda varianten så OTROLIGT läcker – aaaah vad fint det skulle vara att baka med en röd kavel. Röd kavel = mer kärlek, mer kärlek när man bakar = godare!!

 • Pamela skriver:

  Eftersom kaveln är i silikon så är det super-enkelt och non-sticky att kavla en deg.Genialt enligt min mening!Jag skulle VERKLIGEN behöva en kavel eftersom jag inte har någon.Varje gång jag får för mig att baka kanelbullar så får jag kavla degen med nån gammal vinflaska 🙂

  O sen lovar man sig själv att köpa en kavel men det har liksom aldrig blivit av….jag tycker den vita kaveln är riktigt stylish,skulle bli SÅ glad om jag vann den:-)

 • Jag har kanske 3 olika kavlar hemma men dom är verkligen värdelösa. har en i trä och den fastnar degen på. jag har en non-stick som bara glider över degen och så har jag en i plast som man fyller med vatten som verkligen inte funkar.

  denna kavel verkar ha ett vinnande koncept eftersom den har silikon på sig som "greppar" degen utan att den fastnar! I want it!

 • Lisa F skriver:

  vackrare bak

  för bagare med smak

  funktion och form i kombination

  när vi skapar ny smaksensation

  *****************

  vit, ja tack! 🙂

 • Anki skriver:

  Det verkar finnas många fördelar med Sil-Pin. Snygg, hygienisk, bekväm m.m.

  Jag bakar ganska mycket och har det problemet att träkavlar sväller (p.g.a. fukt) och blir tröga att rulla. Perfekt med en kavel i ett annat material!!

 • Jeanette skriver:

  Den är mer hygienisk än en träkavel som är svår att få ren.

  Jag vill gärna ha den vita som är grymt snygg!

 • Rebecka skriver:

  Av hygiensika skäl! Asbra! Skulle vilja ha en vit, äger faktiskt ingen. Gjorde peparkakor med termosen sisst. Men det fuunkar bra det med. God Jul! MVH Rebecka

 • Stina Thorgerzon skriver:

  Mellandagskäk sitter som en smäck

  efter julens alla knäck

  Kavel vit och läcker

  Gör att degen till många räcker

  Botten blir så fin och tunn

  pizzan smälter i min mun!

 • Jennie skriver:

  Jag skulle vilja byta ut min otroligt fula, och icke fördelsaktiga träkavel mot en ny, fräck, snygg röd silikonkavel därför att allt hade blivit så himla mycket enklare då! Degen klibbar nämligen inte fast på silikonkaveln, den blir jämnare också, och så håller den sig fräsch och fin! Vilken toppenkavel!! Vad mer kan man önska sig i julklapp?

 • Mimmi skriver:

  Om jag kunde visa bilder från mitt misslyckade pepparkaksbak hade jag inte behövt svara på denna fråga! Vi behöver verkligen en ny kavel, den vi har nu är endast bra att banka i bordet med när man blir förbannad för att degen fastnar.

 • Anna skriver:

  Tänk att få en kavel som inte den goda röda marsipanen till tryfflarna fastnar på – tänk vilken lust jag skulle få att göra fler. Som det är nu sitter färgen från föregående års tryfflar kvar och hur glad blir man när man ser det? Inte väsrt och det gör det tråkigare att komma igång med årets skörd. Nu kanske jag kan få en fin kavel som jag lätt kan rengöra.

  Vit som snö vore en dröm.

  Anna

 • Pernilla skriver:

  Om jag ens hade haft en kavel till att börja med hade jag bytt ut den för att den nya är snyggare, mer ergonomisk och mer lättrengjord. Det skadar inte heller att det äntligen finns en kavel som känns uppdaterad!

 • Annika skriver:

  Att kunna diska rent den mellan brödbak och pajer mm gör att jag slipper vänta att kaveln ska torka. Slippa alla äckliga bakterier är ju en fördel. Den vita skulle passa perfekt.

 • Johanna skriver:

  Den röda gör mig förälskad. Använder just nu en pet-flaska i min studentlya. Skulle göra mitt liv mycket enklare och slippa alla äckliga bakterier.

 • Anki skriver:

  För det första så gick min kavel sönder i fredags, så för min del måste jag byta ut min gamla i trä. Den här verjar ju vara toppen! snygg, stilren och säkert mycket hygienisk! Jag önskar en vit.

 • Maija F. skriver:

  Jag älskar att baka, men under de senaste två åren har vi levt utan ugn eftersom vi skall ju renovera köket som det brukar heta. Äntligen runt vecka 7 nästa år kommer jag att kunna baka igen vårt nya kök. En silikonkavel som lätt att göra rent och smidig att baka med skulle förgylla min och familjens vardag.

  Önskar mig en röd kavel.

 • mathilda skriver:

  Pappa fick köra 7 mil med mammas gamla brödkavel,för att jag i min andrahandslägenhet skulle baka kanelsnäckor och imponera på min purfärske pojkvän.Brödkaveln är nu återlämnad, men pojkvännen är kvar.Eftersom vägen till mannens hjärta sägs gå genom magen,behöver jag en egen kavel,för det måste bli mer bullbak.Jag vill nämligen väldigt gärna att pojkvännen ska stanna för alltid.

  Önskar en vit, om ni tycker jag ska baka mer.

 • /B skriver:

  En snygg och smidig kavel gör det lättare och roligare att baka, därför ska man ha en silikonkavel.

  Men jag har ingen och hoppas därför att Tur-ture är med mig i dag.

  😉

  /B

 • Anna-Karin skriver:

  Åh…jag blir alldeles förälskad i sådana här saker. Rött och vitt; rent och stilfullt! Jag vill naturligtvis ha en för att den är så snygg att man vill ha den framme….och för att det är mycket mer hygieniskt förstås! Den röda är snyggast.

 • Ida skriver:

  En sån snygg kavel skulle kunna få ligga framme 🙂 Men att den är hygieisk och att degen inte släpper är förstås funktioner som gör att man vill byta ut sin gamla traditionella träkavel. Den vita tycker jag bäst om.

 • emlan skriver:

  Om man bakar mycket med färgranna ingredienser så som saffran, karamellfärg etc är denna kavel bra då det inte suger fast i själva kaveln. Den är lätt att använda, rullar lätt på bakbordet och degen fastnar inte.

  Eftersom jag bakar en hel del skulle jag vilja ha den röda, den kan ligga framme som en del av inredningen =)

 • Eva H skriver:

  Den är så bra för att; – degen fastnar inte

  – kavlen rullar

  lätt

  – den har ergonomiska

  handtag

  – lätt att rengöra

  – den är snygg

  Vinner jag vill jag ha den röda tack 🙂

 • Anne skriver:

  Hygienisk och att degen inte fastnar på kaveln är dem viktigaste skälen att välja den här kaveln. Men den är också väldigt snygg och lätt att rengöra.

  Om jag vinner vill ha en vit kavel.

 • Lotta skriver:

  Nu i pepparkaks tider måste jag nog säga att silikon ytan är mitt tyngsta skäl att byta och så för att den är så snygg förstås.

 • Lotta skriver:

  Glömde skriva att jag gärna vinner den vita.

 • Anonym skriver:

  Den är så bra för att.

  1. Den är lätt att göra ren.

  2. Den är så snygg.

  3. Degen fastnar inte.

  4. Den har stora handtag.

  Om jag vinner så skulle jag vilja ha den vita tack. 😀

 • mathilda skriver:

  Glömde svara på frågan i min kommentar ovan.Jag var så exalterad vid tanken på fler bullbak och nyfunne pojkvännen.Klart jag läst om hur hygienisk, praktisk och ergonomisk Sil-Pin är i jämförelse med mammas gamla träkavel.Annars hade jag aldrig önskat mig en sån,utan låtit mamma köpa en gammal avlagd kavel av trä på loppis,fattig student som man är.

 • Annelie skriver:

  Kaveln är lätt att göra ren och det fastnar inte en massa på den.

  Jag vill vinna en vit

 • Mia Riström skriver:

  Fantastiskt snygg design!

  Det fastnar ju inte heller av diverse glegg.

  Skippade flera av julbakets sorter som innefattade kavling eftersom jag tyvärr inte numera äger någon.

  Pepparkakorna, pepparkakshuset, bullarna osv.

  Sen kan jag fortsätta och köpa en minivariant till min 5-åriga dotter så vi matchar varandra och kan baka pepparkakor och pepparkakshus i långa rader.

  Vi skulle gärna vilja ha en röd, tack!

  MVH

  Mia

 • Mia skriver:

  Har länge önskat mig en kavel som denna, som degen inte fastnar på och som är lätt att rengöra även om man använt karamellfärg och liknande. Dessutom är den ju ergonomisk och enkel att kavla med. Som extra bonus skulle den bli superfin tillsammans med mina margarehteskålar.

  Skulle bli lycklig om jag fick en vit i julklapp.

  God Jul!

 • Åsa skriver:

  För att slippa bakterier som flyttar in i en gammal träkavel och självklart för att Sil-Pin är så snygg.

  Jag vill ha en röd om jag vinner.

 • Lina C Ö skriver:

  Haha, sist jag bakade hittade mannen en träflisa i bullarna. Iiihhh, inte bra!!! Tittade på kaveln och insåg att den blivit lite sliten, en bit fattades. Insåg att här behövs en ny. Dessutom är ju den här så himla snygg så den skulle få vara framme hela tiden och därmed användas betydligt oftare 🙂

  Den röda var väldigt fin!

 • Carina skriver:

  Man skall naturligtvis byta då bakningen blir smidigare och enklare. Silikonet gör att det inte fastnar så lätt.

  MEN inte att förglömma att man kan njuta av kavlens utseende och att den är mycket lättare att göra ren.

 • Elisabeth skriver:

  När min mormor bakade sa hon alltid att det spelade ingen roll hur kakorna smakade, huvudsaken var att de såg fina ut. Hon skulle ha gillat Sil-Pin kaveln för den ger garanterat ett bättre resultat än en vanlig träkavel; ingen deg som fastnar och så rullar den lätt och jämnt. Kakorna blir helt enkelt lite snyggare! Dessutom är den lätt att rengöra. Den vita tycker jag är lite extra snygg.

 • Cecilia skriver:

  För att slippa bakterierna, och för att Sil-Pin är så mycket snyggare än min gamla trä kavel =). Sil-Pin ska ju vara så lätt att göra ren och det hade suttit fint!

  Jag skulle vilja vinna en Vit Sil-Pin

 • Lovisa S skriver:

  jag insåg precis att kaveln har flera fördelar, men för mig som är 34 och har en reumatisk sjukdom måste det allra bästa vara att den är lättrullad.

  En sådan skulle alltså vara bra vid nästa pepparkaksbak.

 • Maja skriver:

  Den är så bra för att.

  1. Den är lätt att göra ren.

  2. Den äe så snygg.

  3. Degen fastnar inte.

  4. Den har stora handtag.

  Om jag vinner så skulle jag vilja ha den vita tack. 😀

 • Janina skriver:

  Med en sån fin silikonkavel skulle jag äntligen kunna kasta ut den gamla träkaveln i soporna. Självklart ska en kavel vara kladdfri och lättdiskad. En vit och fräsch sil-pin kavel skulle få mig att vilja baka var dag.

 • Mian skriver:

  Med en vit fräsch Sil-Pin vill jag baka, både bulle, bröd och kaka. Lite lagom "sportig" och väldigt grann – kan den även till köket locka min man!?

 • Susanne skriver:

  Den röda är ju en fröjd för ögat, skulle absolut göra bakningen mycket roligare! Och dessutom att den är lättrengjord, att degen inte fastnar, och lätt att jobba med,…det är ju en stor BONUS!!

  Ja tack,…jag byter mer än gärna ut min träkavel mot en Sil-Pin kavel istället!

 • ingrid j skriver:

  Det verkar finnas många fördelar med denna. Lättare att hålla ren,degen fastnar inte, och så är den ju så läcker.

  Om jag vinner så skulle jag vilja ha den vita, tack.

 • Monnah skriver:

  Varför skulle jag inte vilja byta ut min gamla träkavel? I utbyte skulle jag få grannlåt för ögonen med en röd och vacker, praktisk pjäs… Jag skulle gärna slippa torra degrester från diverse bullbak. Kanske skulle en Sil-Pin t.o.m. klara en deg med för lite mjöl?!

 • Lotta skriver:

  Därför att det är en så otroligt snygg design på kaveln. Sen är den lättare att diska en min gamla träkavel där allt fastnar.

 • Maria skriver:

  Vem vill väl sitta fast i degen –

  eller kämpa med omöjlig rengörning-

  Med Sil-Pin får du dessutom en läcker design som gör din nya kavel til en prydnad för ditt kök!

  //Ia

 • Maria skriver:

  Vem vill väl sitta fast i degen –

  eller kämpa med omöjlig rengörning-

  Med Sil-Pin får du dessutom en läcker design som gör din nya kavel til en prydnad för ditt kök!

  Jag vill helst ha en vit kavel.

  //Ia

 • MiaHB skriver:

  Förutom att Sil-Pin-kaveln är otroligt stilig så är den också mycket mer hygienisk än traditionella träkavlar, mycket lättare att hålla ren helt enkelt.

  Den vita Sil-Pin-kaveln får gärna komma hem till mig då min gamla träkavel svällt och spruckit av för lång blötläggning (Se där ännu ett problem som försvinner med Sil-pin!)

 • Mimmi skriver:

  Den ä ergonomisk, degen fastnar ej och den är snygg och ball!

 • Martina skriver:

  Det är helt enkelt världens bästa kavel.

  Därför vill jag ha en 🙂

  Färgen spelar ingen roll för mig. De är lika fina!

 • Rebecca skriver:

  Framförallt är silikonkaveln lättare att rengöra än en gammal träkavel då degen inte fastnar. Dessutom är den en vacker detalj värd att visa upp i köket!

 • Lisette skriver:

  Få se nu… Varför byta ut träkaveln mot en snygg röd Sil-Pin kavel? För att min kära sambo ska vilja baka lite oftare så klart!

 • Irene Karlsson skriver:

  För att slippa deg som fastnar på kaveln när man försöker göra fina kakor och bullar! Färg spelar ingen roll, båda är riktigt snygga!

 • ernessa skriver:

  om jag vinner så kommer jag äntligen bli av med min kavelsubstitut-vinflaskan.

  Vinner jag tar jag gärna emot den röda!

 • Marit LE skriver:

  Åh! Dom är ju underbara!

  Har provat en sådan och är helimponerad över hur bra den var.

  Degen släppte lätt och fint, det gick att kavla tunt och lätt.

  2000-talet kavel helt enkelt.

 • magnabus skriver:

  Åååååhh! Vilken fantastiskt läcker och praktisk kavel! Allt i ett är min melodi och dessutom fick jag just ett perfekt julklappstips till min söta svärmor som är bakguru! .-)

  Om turen står mig bi så tror jag en vit kavel skulle trivas hemma hos oss, men om jag skulle ge en till svärmor tror jag absolut på en röd!

  God jul husmusen!

 • Anna skriver:

  Lättare att rengöra, mer hygienisk och så slipper degen fastna på den!

  Hade passat mig perfekt då jag älskar att göra tårtor och har alltid samma probem med att marsipanen fastnar i bordet :/

  Önskar en vit om jag blir den lyckliga. Åh vad jag hoppas!!!

 • Sanni skriver:

  Jag hade tänkt ha en mindre mottagning för min 25års-dag(sisådär ett halvår efter själva dagen). Och då vill jag byta ut min träkavel mot en sil-pin. Varför? Jo för att jag hade tänkt försöka mig på att baka en våningstårta helt själv, och då skulle jag gärna vilja ha något fint hjälpmedel som hjälp på traven. Att slippa ett helsike med att kavla ut marsipanen vore guld! Att dessutom inte behöva strida med karamellfläckar är ju inte heller helt fel:)

  Jag önskar mig den vita kaveln.

  Nu ber jag till högre makter att jag har turen med mig.

 • Elisabeth skriver:

  Så självklart!

  Behövs argument överhuvudtaget?

  En vit kavel passar bäst i mitt kök.

 • Emma skriver:

  Lätt att rengöra, degen fastnar inte lika lätt vilket gör det lättare att kavla slätt och fint.

 • Kristina V skriver:

  jag använder min gamla träkavel flera gånger i veckan och denna typ (i färgen vitt) skulle vara ett uppköp; degen fastnar inte, den är bättre ur bakteriesynpunkt/lättare att rengöra och så sist men inte minst så är den ju snygg!

 • Camilla skriver:

  Snyggare kavel finns ju inte!!! Den otraditionella röda kaveln är ett måste för en tjej med ha-begär på snygga saker…

 • tess skriver:

  Fräsch och snygg! Mer argument behövs inte, och rött blir man glad av så en sån får det bli 🙂

 • Jessica skriver:

  För att slippa bakterierna lättare, lättare att rengöra, lättare att få degen att släppa. Och dessutom är den ju så MYCKET SNYGGARE!

 • Anna skriver:

  Åh, den här vill jag vinna! Varför man ska byta till denna; Jo av många anledningar. Främst kanske för den ergonomiska biten och att ytan är gjord av 100% non stick silikon som gör att degen inte fastnar som på en vanlig kavel. Sedan kan jag tänka mig att den är mer hygienisk än en vanlig träkavel och sånt uppskattas, när det både kan vara snyggt och praktiskt! Denna skulle passa perfekt till mina söndagsbak och i mitt moderna stilrena kök!

 • Maria skriver:

  Baka utan strul

  med Sil Pin Silikonkavel är det inga problem att hinna klart innan jul.

  Degen fastnar ej

  och att den är ergonomisk är bra för mej!

  Om jag vinner vill jag gärna ha en vit

  och jag hoppas att jag i denna tävling ej går på en nit!

 • Anna skriver:

  …Vinner jag så är det den vita jag vill ha, tack!

  Kram!

 • Marika skriver:

  Främsta orsaken är bakterierna och förståss är den ju mycket snyggare än den gamla träkaveln! Om jag vinner vill jag gärna ha den röda.

 • Petra skriver:

  För att jag kanske för en dag

  kan få styla i köket som Leila

  och Nigella,

  snälla!

 • Angelica skriver:

  Förutom att den är snyggare, lättare att göra ren, skönare att hålla i så är den framförallt mer hygensik. Skulle jag vinna vill jag ha en vit.

 • CarinaO skriver:

  Jamen tänk vilka fantastiska pepparkakor man skulle kunna baka med en sådan kavel.

  Lätt att hålla fräsch och helt sanslöst läcker då också.Kan bara inte bli bättre.

  Röd eller vit spelar ingen roll.

 • Frida skriver:

  En Sil-Pin skulle få mig att börja baka, både bulla och kaka.

 • Malin skriver:

  Förutom att den är så SNYGG! gör de ergonomiska handtagen att även jag som reumatiker kan kavla utan att behöva kalla dit sambon! En vit skulle passa som en smäck i mitt svarta & vita kök!

 • rene Lähdet skriver:

  Har svårt att skiljas från min gamla kavel men visst ser jag fördelar med att degen inte fastnar i en kavel av silikon och den är så snygg att jag blir glad . Den röda säger klick i mig.

 • Jan H skriver:

  En Sil-Pin skulle göra bak-livet enklare genom att man slapp kladdet, deg som som sitter som berget på sidor och på själva kavelytan, som måste skrapas bort och som ett par sekunder senare satt sig fast igen. Ge mig en ny kavel nu!

 • Aja Svensson skriver:

  Kolla gärna in min blogg och släng in en komentar om vad ni tycker om mina bilder! 🙂

 • Guanita skriver:

  Att kavla bör gå lätt

  och det finns många sätt.

  Det bästa är med Sil-pin röd

  när man ska baka wienerbröd.

 • Jess skriver:

  Har fallit pladask för den röda

  som får mitt habegär att glöda,

  med den kan jag läckerheter baka,

  utan att läskiga bakterier behöva smaka!

 • ebba skriver:

  ersätta? här har du tjejen som av vägran aldrig köpt en vanlig kavel i trä (trots intresse för bakning och matlagning) för att jag tycker dem är så fula. det är en sådan här jag har letat efter! den vita skulle dessutom passa jättebra i mitt projekt med att snygga till mitt kök i ett tema i svart, vitt och metall.

 • Lilla jag skriver:

  Bättre hygien och bättre bakning utan kladd på kaveln!

 • Cassiopeia skriver:

  Mer hygienisk och gör det lättare att baka. Bra för både dina bakverk och dig, tack vare silikonets egenskaper och den ergonomiska utformningen. Pricken över i:et är att den dessutom blir en snygg detalj i köket, den vita kaveln skulle bli en lysande stjärna i mitt kök.

 • tjilla skriver:

  För att den är så himla snygg förstås! Och så är den ju lättare att rengöra om jag måste säga något praktiskt. :o)

  Den röda är supernice!

 • J.La skriver:

  Träkavel? Jag har en gammal PET flaska till kavel, (egentligen säger redan det allt om varför jag behöver byta upp mig) den är varken hygienisk, ergonomisk, välrullande eller läcker…

  (en vit önskar jag mig)

 • sofia skriver:

  För att ge till min man som varje dag stiger upp och gör frukost till mig och barnen med underbart hembakat bröd…!

  En röd..vore underbart…

 • johanna skriver:

  Vid senaste pepparakaksbaket glömde någon att diska vår träkavel och den blev alldeles äcklig och konstig. Våra barn har en liten rosa Sil-pil Junior och nu slåss vi om den hela familjen när det är dags att baka.

  Jag skulle vilja ha en egen röd kavel till nästa bak.

 • Monica skriver:

  För att den är såååå snygg 🙂

 • Emma skriver:

  (Kanske lite sent ute i tävlingen men jobbadet fortfarande hela dagen i gar sa han inte delta i tävlingen tidigare)…..men men nu är jag uppe för i dag ska det bakas o bakas och gud vad en vitt Sil-pil hadde vart bra att ha!! Förutom att vara hygienisk, rigtigt läcker (efter som den är tillvärkad i sa fina matrial),o super snygg…….sa är den ergonomisk och det är nog det viktigaste när man ska ge sig ut att baka en hel dag!

  God Jul!

 • Karin O skriver:

  Mina barn har lagt beslag på min träkavel som leksak, så jag vill ha en egen kavel som jag tänker gömma för dem!

 • Sanna W skriver:

  ooh, jag skulle lätt byta min gamla träkavel mot denna som är ljuvligt läcker! Även de pratiska tingen i köket kan få vara oförskämt snygga – utan för den delen tappa sin praktiskhet! Att kaveln sedan går som en dans att diska, inte fastnar i degen eller är ergonomisk och snäll mot händerna gör den ju till ett genialiskt redskap!

 • Sanna W skriver:

  …och en röd kavel skulle göra mig mycket lycklig

 • Elise (lisessa) skriver:

  åh de kavlarna var ju jättesnygga.. och så var man inte med i tävlingen.. bummer 😛

 • Mia skriver:

  Finns det ngn vinnare av denna fina kavel?

 • Nyfiken skriver:

  Och vinnaren är…??

 • Elisabet skriver:

  Går i väntans tider…

 • Maria skriver:

  Nu kan jag snart inte vänta längre, vem är vinnarna???

 • J.La skriver:

  skulle det inte vara 2 vinnare?

 • J.La skriver:

  Skulle det inte vara 2 vinnare?

 • Maria skriver:

  Ja precis, det stod ju det så jag väntar fortfarande med spänning på ännu en vinnare!!!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.